Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Be My Hero

20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016: Παγκόσμια Ημέρα Ευτυχίας

Η ευτυχία είναι μέσα μας... την χαρίζουμε…
Γινόμαστε Εθελοντές Δότες Μυελού των Οστών
Τόσα Απλά. Με μια μπατονέτα!

See more at: Be My Hero

Κένυα

Η Κένυα είναι χώρα της Ανατολικής Αφρικής με έκταση 580.367 τ.χλμ. και πληθυσμό 47.251.000, (μέση εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2016). Συνορεύει νοτιοδυτικά με την Τανζανία, δυτικά με την Ουγκάντα και βρέχεται από τη λίμνη Βικτόρια, βορειοδυτικά με το Νότιο Σουδάν, βόρεια με την Αιθιοπία, βορειοανατολικά και ανατολικά με την Σομαλία και νοτιοανατολικά βρέχεται από τον Ινδικό ωκεανό. Πρωτεύουσα είναι το Ναϊρόμπι. Πρόεδρος της χώρας είναι ο Ουχούρου Κενυάτα. Η Κένυα ανεξαρτητοποιήθηκε από τη Βρετανία στις 12 Δεκεμβρίου 1963.


Το κλίμα της Κένυας είναι καθαρά τροπικό με μια βροχερή και μια ξηρή εποχή και με θερμοκρασίες, τοπία και βλάστηση που παρ'όλα αυτά ποικίλουν από περιοχή σε περιοχή. Λόγω της ύπαρξης υψιπέδων στα δυτικά και κεντρικά της χώρας, το κλίμα εκεί είναι πιο δροσερό και υγιεινό για τον άνθρωπο, και γι' αυτό και η πρωτεύουσα Ναϊρόμπι όπως και πολλές άλλες πόλεις της Κένυας, είναι χτισμένη σε υψόμετρο άνω των 1.000 μ. Η βλάστηση εκεί είναι η πλουσιότερη σε όλη την Κένυα με ορεινά τροπικά δάση και δενδρώδεις σαβάνες. Ιδιαίτερα στην περιοχή της λίμνης Βικτόρια και στους πρόποδες του όρους Κένυα, το κλίμα είναι πιο υγρό με αποτέλεσμα την ύπαρξη μικρών περιφερειακών ισημερινών δασών.




Πιο ανατολικά, νότια και νοτιοανατολικά το κλίμα γίνεται πιο ζεστό με θερμοκρασίες και τοπία που όντως θυμίζουν αφρικανική χώρα. Εκεί η βλάστηση τείνει περισσότερο προς αυτήν της σαβάνας και της στέπας σε κάποια σημεία, και με τα 2 μεγάλα πάρκα άγριων ζώων της χώρας να καλύπτουν μεγάλες εκτάσεις: το Μασσάι Μάρα (Massai Mara) στα νοτιοδυτικά της χώρας στα σύνορα με την Τανζανία και το Αμπονσέλι (Abonselli) στα πιο νοτιοανατολικά.


Ακόμα πιο ανατολικά και νοτιοανατολικά, στα παράλια του Ινδικού ωκεανού, το κλίμα είναι ζεστό και πιο υγρό με αποτέλεσμα την ύπαρξη ζέστης μαζί με την υγρασία που φέρνει ο ωκεανός, κάνοντας την ατμόσφαιρα πιο αποπνικτική. Η βλάστηση εκεί είναι ισημερινού τύπου με μικρά ισημερινά δάση κατά μήκος των ακτών στους πιο εσωτερικούς λόφους, και με κοκοφοίνικες στα παράλια.

Στα ανατολικά και βορειοανατολικά ηπειρωτικά της χώρας στα σύνορα με την Σομαλία, το κλίμα γίνεται ακόμα πιο ζεστό αλλά και ξηρό με πιο λίγες βροχοπτώσεις κατά την βροχερή περίοδο, όπου η βλάστηση γίνεται πιο φτωχή με ακανθώδη φυτά, ακακίες και σε κάποια σημεία φυτρώνει ο Φοίνικας Ντουμ, εμφανίζοντας το τοπίο όψεις περισσότερο στεπικές και ημιερημικές.



Πιο δυτικά από πριν, ανάμεσα στα βόρεια σύνορα της χώρας με την Αιθιοπία και τις ανατολικές όχθες της λίμνης Τουρκάνα, το κλίμα γίνεται πιο ημιερημικό έως ερημικό, όπου και κυριαρχεί η μοναδική μικρή έρημος της χώρας, η έρημος Τσάλμπι. Η βλάστηση εκεί αντιπροσωπεύεται από ακανθώδη φυτά και τον Φοίνικα Ντουμ που είναι ανθεκτικός σε τέτοιες δύσκολες κλιματικές συνθήκες. Όαση για την περιοχή θεωρούνται τα όρη Μάρσαμπιτ που σε σχέση με τα γύρω τους ημιερημικά κατά τ' άλλα τοπία, εκεί η βλάστηση κυρίως στα μεγαλύτερα ύψη, παίρνει όψεις ισημερινού δάσους με την ύπαρξη και δύο κρατήρων-λιμνών, μία εικόνα σπάνια πάνω στην Αφρική δίπλα στην έρημο (Τσάλμπι) να σου ξεπετάγεται απότομα σε απόσταση κάποιων χιλιομέτρων, ζούγκλα με οργιαστική βλάστηση.

Τέλος στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, βορειοδυτικά δηλαδή του όρους Κένυα και δυτικά της λίμνης Τουρκάνα στο Rifft Valley και μέχρι τα βορειοανατολικά σύνορα της Ουγκάντα και τα σύνορα με το Σουδάν, το τοπίο επαναλαμβάνεται περίπου με ερημικές, ημιερημικές, στεπικές και σε κάποια σημεία σαβανικές όψεις. Εκεί φυτρώνει ο Φοίνικας Ντουμ, ακακίες και άλλα ακανθώδη φυτά.

Γενικά όλη η βόρεια Κένυα λόγω κλιματικών συνθηκών και γειτνίασης στα βορειοανατολικά της, με την Σομαλία και την νοτιοανατολική Αιθιοπία που έχουν επίσης τις ίδιες κλιματικές συνθήκες, είναι επίσης και το νοτιότερο «σύνορο» ύπαρξης της καμήλας, είτε σε άγρια κατάσταση, είτε σε κατάσταση εξημέρωσης ως μέσο μεταφοράς των λαών του βορρά της χώρας.


Επίσημες γλώσσες της Κένυας, είναι η Αγγλική και η Σουαχίλι μία Μπαντού γλώσσα με μερικές λέξεις αραβικής προέλευσης. Μιλιέται αρκετά και η Μπαντού γλώσσα Κικουγιού και άλλες γλώσσες του κλάδου στα κεντρικά της χώρας. Επίσης στα δυτικά μιλιούνται οι νειλοτικές, στα βόρεια και νότια οι νειλο-χαμητικές και στα βορειοανατολικά οι σομαλικές διάλεκτοι.

ΔΙΠΛΗ ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΗ ΒΟΛΤΑ, ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

Από το καταφύγιο Φλαμπούρι, θα πραγματοποιηθεί μία όμορφη βόλτα στον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας, θα γνωρίσετε το βουνό και θα έρθετε πιο κοντά στη φύση. Η διαδρομή θα είναι κυκλική με σημείο εκκίνησης και τερματισμού το Φλαμπούρι. 

Στη μικρή διαδρομή θα υπάρχουν μικρές υψομετρικές διαφορές, θα κινηθείτε σε ήπιο ρυθμό και μπορούν να λάβουν μέρος αρχάριοι και παιδιά 7 ετών και άνω, με κανονική φυσική κατάσταση.

Στη μεγαλύτερη διαδρομή θα υπάρχουν μεγαλύτερες υψομετρικές διαφορές, θα κινηθείτε σε κανονικό ρυθμό και μπορούν να λάβουν μέρος άτομα με καλή φυσική κατάσταση και εμπειρία.

Δηλώσεις συμμετοχής και στο καταφύγιο, από τις 09:30' μέχρι και τις 10:45' 
Φροντίστε για την έγκαιρη δήλωση συμμετοχής μόλις φτάσετε μέσα στο καταφύγιο!!! 
Ώρα εκκίνησης πεζοπορίας από το Φλαμπούρι 11:00' 


Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης: Μήνυμα κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας

(Φωτογραφία:  Associated Press)

Το προσφυγικό και τους ανθρώπους που χάνουν την πατρίδα τους θα αναδείξει την 21η Μαρτίου ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης, που διοργανώνει ο Κύκλος Ποιητών, με σειρά εκδηλώσεων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης είναι και Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού και τη Δευτέρα 21 Μαρτίου, στη Στοά του Βιβλίου (ώρα 19:00), Έλληνες αλλά και ξένοι ποιητές θα διαβάσουν ποιήματά τους για τους πρόσφυγες.

Παράλληλα με την κεντρική εκδήλωση της Αθήνας θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις σε πόλεις και νησιά της Ελλάδας, όπως και σε πολλές χώρες σε όλον τον πλανήτη, σε συνεργασία με το PEN International, το World Poetry Movement, την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και το Δίκτυο Εθελοντών Refuges Welcome GR.

«Οι εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης αποδεικνύουν πως οι ποιητές δεν ταξιδεύουν στον ουρανό. Αντιθέτως, πατούν και με τα δυο τους πόδια στο έδαφος και έχουν έτοιμες τις κεραίες τους για όλα» λέει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Ντίνος Σιώτης, ποιητής και πρόεδρος του σωματείου Κύκλος Ποιητών..

O Τάσος Ανέστης πήρε το σωστό πλάνο

Ο Έλληνας φωτογράφος τιμήθηκε με το Ελληνικό
Εθνικό Βραβείο Φωτογραφίας της Sony.

Ο Έλληνας φωτογράφος Τάσος Ανέστης αναδείχθηκε νικητής του Ελληνικού Εθνικού Βραβείου, στο πλαίσιο των Sony World Photography Awards 2016, του μεγαλύτερου, διεθνώς, διαγωνισμού φωτογραφίας.  Oι φιναλίστ για τα Ελληνικά Βραβεία ήταν o Νίκος Κοντοσταυλάκης (2η θέση) και ο Γιώργος Διγαλάκης (3η θέση).

ΛΙΜΑΝΙ: ΤΟΠΟΣ ΚΑΙ ΠΥΛΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ - ΕΑΡΙΝΗ ΙΣΗΜΕΡΙΑ

Το Λιμάνι Θεσσαλονίκης υποδέχεται την Εαρινή Ισημερία…μια μέρα νωρίτερα, 
το Σάββατο 19 Μαρτίου 2016, με εικαστικά εργαστήρια στην Προβλήτα Α΄ 
στον χώρο του Caravan Project (yurts), στο πλαίσιο των δράσεων 
"Λιμάνι: Τόπος και Πύλη Πολιτισμού". 

Στο πρόγραμμα της Εαρινής Ισημερίας εντάσσονται και τα αντίστοιχα 
εργαστήρια του Caravan Project που φιλοξενείται αυτό το διάστημα
 στους χώρους του Λιμανιού.


Μεγαλώνει κι άλλο το διεθνές φεστιβάλ comics στην Ελλάδα

Από την παρθενική εμφάνισή του, το 2006, μέχρι σήμερα, το Comicdom Con Athens, άλλαξε τα εγχώρια δεδομένα, και παρότι γνώρισε μιμητές, παραμένει το σημαντικότερο διεθνές φεστιβάλ comics στην Ελλάδα, προσελκύοντας στην περσινή 10η διοργάνωσή του, περισσότερους από 12.000 επισκέπτες. Μπαίνοντας θριαμβευτικά στη δεύτερη δεκαετία του, το Comicdom Con Athens ανανεώνει το ραντεβού του στην Ελληνοαμερικανική Ένωση (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι) και επεκτείνεται σε δυο νέους χώρους: το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος (Σίνα 31) και το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50). Έτσι, το φεστιβάλ γίνεται αποδεδειγμένα πλέον η μεγαλύτερη γιορτή των comics στην Ελλάδα, καθώς μια ολόκληρη γειτονιά της Νεάπολης μεταμορφώνεται με δράσεις, εκδηλώσεις, αλλά και συναρπαστικά street events.

Ελληνοαμερικανική Ένωση, Μασσαλίας 22, Κολωνάκι
Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, Σίνα 31, Κολωνάκι
Πνευματικό Κέντρο του δήμου Αθηναίων, Ακαδημίας 50
Παρασκευή 15, Σάββατο 16 και Κυριακή 17 Απριλίου, 11.00 – 21.30

Είσοδος ελεύθερη

Το πρώτο φιλμ στην ιστορία του κινηματογράφου

16 φωτογραφίες το δευτερόλεπτο να δημιουργούν αίσθημα κίνησης

Η έξοδος εργατών από το εργοστάσιό τους. Αυτή ήταν η πρώτη ταινία στην ιστορία
 του κινηματογράφου που δημιούργησαν σαν σήμερα, 19 Μαρτίου του 1895, 
οι Γάλλοι κινηματογραφιστές και εφευρέτες Ογκίστ και Λουί Λιμιέρ.

Captivating Chants from the Desert Sands

Aziza Brahim – Abbar el Hamada (Glitterbeat, 2016)

Western Saharan musician and activist Aziza Brahim explains, “I’m not able to separate politics, cultural and personal concerns. So, the focus of my music is all of these areas at the same time. Political, because of its commitment to the denunciation of social injustice. Cultural, because it searches for new musical ideas. Personal, because it expresses the worries of a person that aspires to live with dignity in a better world.”


ΔΙΗΜΕΡΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

19 Μαρτίου 2016 - 20 Μαρτίου 2016
Πολιτιστικό Κέντρο Αλέξανδρος - Θεσσαλονίκη
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Κέντρο Πολιτισμού Π.Κ.Μ., με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Θεάτρου, βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσουν ένα φεστιβάλ με επιλεγμένες θεατρικές παραστάσεις, κουκλοθέατρο και θέατρο σκιών. Η Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου για τα παιδιά και τους νέους γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Μαρτίου από το 1965, με πρωτοβουλία του Παγκόσμιου Θεατρικού Δικτύου για τα παιδιά και τους νέους (Assitej), για να τιμήσει τους καλλιτέχνες και τους φορείς που μοχθούν σ’ όλο τον κόσμο για την ανάπτυξη αυτού του ευαίσθητου τομέα της θεατρικής Τέχνης.

«Παρενόχληση στο αστικό κατεστημένο»

Την 19η Μαρτίου και ώρα 19:00 
στον Πολυχώρο Ακτίνα - Πάτρα, θα παρουσιασθεί η νέα δουλειά 
του εικαστικού Φώτη Αθανασόπουλου με τίτλο "Frank". 


Εικόνες ζωής του Θανάση Ραχούτη

Τη νέα ενότητα έργων  του «Ordinary Life», 
παρουσιάζει ο Θανάσης Ραχούτης στην ατομική του έκθεση 
στο χώρο τέχνης «ena» από τις 5 Απριλίου. Το κείμενο που συνοδεύει 
τον κατάλογο της έκθεσης είναι του εικαστικού Δημήτρη Αναστασίου. 

Δωρεάν αριστουργήματα στην «Αλέκα»

Τριφό και Κουζό με ελεύθερη είσοδο στου Ζωγράφου.
Δυο κλασικές ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου, «Τα 400 Χτυπήματα» του Φρανσουά Τριφό και «Το Μεροκάματο του Τρόμου» του Ανρί-Ζορζ Κλουζό θα προβληθούν με ελεύθερη είσοδο στον Κινηματογράφο «Αλέκα» του Δήμου Ζωγράφου σήμερα Σάββατο (στις 6 μ.μ. και 8 μ.μ. αντίστοιχα).
Έως και το Σάββατο 23 Απριλίου ο χώρος πολιτισμού «ΑΛΕΚΑ - ΤΕΧΝΗ ΠΟΛΗΣ» δελεάζει τους σινεφιλ με προβολές βραβευμένων ταινιών από μεγάλους δημιουργούς του ελληνικού, ιταλικού, γαλλικού και ισπανόφωνου κινηματογράφου, διοργανώνοντας και συζητήσεις με Έλληνες δημιουργούς και σκηνοθέτες. Την καλλιτεχνική επιμέλεια του προγράμματος έχει ο Γιάννης Καραμπίτσος (Σκηνοθέτης, Μοντέρ και Κριτικός Κινηματογράφου) ο οποίος προλογίζει τις ταινίες και συντονίζει τη συζήτηση με το κοινό και τους δημιουργούς μετά από κάθε προβολή.

LAZY VIENNA


Short stay in Vienna. This is first part. Lazy weekend in Schonbrunn Palace. 
Wonderful place with a lot of air and light there. It makes you desperately hunting 
for inspiration and film. The source of inspiration may not be made of matter.

Magic Lantern RAW 14bit video.
Graded in Davinci Resolve. Grain added in post with Filmconvert.

Music by Luke Atenció
Poem by A. S. J Tessimond
PS: listen it in headphones

Ο κύριος Μπου ....σερφάρει! - Τασούλα Τσιλιμένη

Από τις εκδόσεις Διόπτρα κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο, 
Ο κύριος Μπου ....σερφάρει! της Τασούλας Τσιλιμένη 
σε εικονογράφηση της Διατσέντα Παρίση.


Σταυρός ηλικίας 1.100 ετών, αλλάζει τα ιστορικά δεδομένα της Δανίας

Ένα χρυσό σταυρό βάρους 13,2 γραμμαρίων και μήκους 4 εκατοστών,
που αλλάζει τα ιστορικά δεδομένα της Δανίας βρήκε ένας «κυνηγός μετάλλων» 
σε ένα λιβάδι στην πόλη Aunslev στη Δανία.

«Είχα σχολάσει νωρίς από τη δουλειά και έτσι αποφάσισε να πάω 
εκεί για λίγες ώρες. Άρχισα να κάνω βόλτες με τον ανιχνευτή μετάλλων
και ξαφνικά βρήκα κάτι», είπε ο Dennis Fabricius Holm στην εφημερίδα Independent.

Η χρονολόγηση του σταυρού κυμαίνεται μεταξύ 900-950 μ.Χ. 
και είναι ιδιαίτερα σημαντική αφού υποδεικνύει ότι οι Δανοί ασπάστηκαν 
τον Χριστιανισμό ακόμα νωρίτερα απ' ότι πιστευόταν.


Ο Καπετάνιος Πφφ και ο κόκκινος δράκος - Didier Sustrac

Από τις εκδόσεις Λιβάνη κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο, 
Ο Καπετάνιος Πφφ και ο κόκκινος δράκος του Didier Sustrac 
σε εικονογράφηση του Eric Puybaret


Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Η ξύπνια βασιλοπούλα - Αγγελική Δαρλάση

Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο και την σειρά
Μικρές καληνύχτες κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο
της Αγγελικής Δαρλάση, Η ξύπνια βασιλοπούλα
σε εικονογράφηση της Σάντρας Ελευθερίου


Japan Koto Music

The koto (Japanese: 箏) is a traditional Japanese stringed musical instrument originated from the Chinese zheng, and similar to the Mongolian yatga, the Korean gayageum, and the Vietnamese đàn tranh. The koto is the national instrument of Japan. Koto are about 180 centimetres (71 in) length, and made from kiri wood (Paulownia tomentosa). They have 13 strings that are strung over 13 movable bridges along the width of the instrument, and there is also a 17-string koto variant. Players can adjust the string pitches by moving the white bridges before playing. To play the instrument, the strings are plucked using three finger picks, otherwise known as plectra (on thumb, index finger, and middle finger), to pluck the strings.

Darren Jones & The World Music Band - Dance in the Rain


Darren Jones is a singer/songwriter from Carvey Island, Essex, UK. Darren has 
performed from a young age and has been involved in music projects across the UK. 
he has many influences which include GOTYE, BLONDIE, DAVID BOWIE, 
ROY WOOD and PAUL SIMON to name a few.

Darren play a multitude of instruments which includes 
GUITAR, PIANO, DRUMS, BASS, HARMONICA and SAXOPHONE.

Darren Jones has dedicarted his life to his music and art and is invovled in projects 
such as the long term band "THE LONG RUN" and other music project "THE AVENUE" 
as well as concentating on his solo writing, recording and performing.

Darrens new highly aclaimed album self titled "DARREN JONES" 
is now avaliable to download and stream.

JORDAN


My trip in Jordan.
Song: This Will Destroy You - Burial On The Presidio Banks
Gear: iPhone 6s, Lanparte HHG-01 Handheld Gimbal, SanDisk iXpand, Joby GripTight GorillaPod Video, SHARKK 10000 mAh Power Bank

Με τη συγκατάθεσή σας: έκθεση στο metamatic:taf

Το metamatic:taf και οι METASITU με ενθουσιασμό
παρουσιάζουν την έκθεση Με τη συγκατάθεσή σας που εγκαινιάζεται 
την Πέμπτη 7 Απριλίου 2016, στις 20.30 και θα διαρκέσει έως τις 17 Απριλίου 2016.


Απαξία/Αξία/Υπεραξία - Μεταξύ «έργου» και «τέχνης»: έκθεση στο Ινστιτούτο Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης

Το Ινστιτούτο Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης-iset 
εγκαινιάζει την Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2016 
την έκθεση Απαξία/Αξία/Υπεραξία. 
Μεταξύ «έργου» και «τέχνης».


Η 21η Art Athina τον Μάιο του 2016 στο Κλειστό Π. Φαλήρου

Η 21η Art-Athina – Διεθνής Συνάντηση Σύγχρονης Τέχνης 
θα δώσει δυναμικά το παρών από τις 26 ως τις 29 Μαΐου 2016.



Thomas Hope. Σχέδια της Οθωμανικής Κωνσταντινούπολης: έκθεση στο Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης

Το Μουσείο Μπενάκη εγκαινιάζει στο Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης 
την Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016 την έκθεση Thomas Hope. 
Σχέδια της Οθωμανικής Κωνσταντινούπολης.


Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Hüsnü Şenlendirici & michel camilo & tomatito "tow much love theme"


Εκπληκτικά στιγμιότυπα του κόσμου μας στο φακό!

Εξήντα φωτογραφίες έφτασαν στο τελευταίο στάδιο του φωτογραφικού διαγωνισμού Sony World Photography Awards 2016 - σημαντικό επίτευγμα αν σκεφτεί κανείς πως οι συμμετοχές έφτασαν τις 230.100! Μεταξύ άλλων από τις Φιλιππίνες διακρίθηκε ο φωτογράφος Manex Sungahid που φωτογράφισε το ασπρόμαυρο σκηνικό του φεστιβάλ Ati-Atihan ενώ από το Βιετνάμ την πρωτιά απέσπασε ο Minh Thanh Ngô που αποτύπωσε στο φακό του την παραδοσιακή τελετουργία των πλωτών φαναριών. Οι νικήτριες φωτογραφίες θα εκτεθούν στο Somerset House του Λονδίνου μεταξύ 24 Απριλίου και 10 Μαΐου. Η υποβολή συμμετοχών για τον διαγωνισμό του 2017 θα ανοίξει την 1η Ιουνίου.

DEEP ISLANDS


Deep into nature full of lush green and turquoise waters "DEEP ISLANDS" is a short film by Onde Nostre celebrating a microcosm in symbiosis and the beauty of surfing, in a dreamy paradise of the south east islands in the Indian Ocean, a fragile coral paradise that maybe lost and needs to be preserved.

Featuring Sundek ambassador Alessandro Ponzanelli wearing the Sundek 2016 collection.

Production: Block10
Land & Water Camera: Luca Merli e Gio Barberis
Drone Operator: Paolo Tacchella
Music: 'Yellowblack" SOS premix' by Painè

Δύο πινακοθήκες 160 ετών!

Εικαστικά γενέθλια σε Λονδίνο και Μόσχα με δύο ιδιαίτερες εκθέσεις.
Η πιο σημαντική έκθεση με ρωσικά πορτρέτα που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ 
στην Βρετανία εγκαινιάστηκε στη National Portrait Gallery.

Ανάμεσα στα πορτρέτα περιλαμβάνονται εκείνα των: Αχμάτοβα, Τσέχοφ, 
Ντοστογιέφσκι, Μουσόργκσκι (λίγες μέρες προτού πεθάνει), Ρίμσκι Κόρσακοφ, 
Ρουμπινστάιν, Τσαϊκόφσκι, Τολστόι (να μελετά στο σπίτι του) και Τουργκένιεφ.


Τα 100 καλύτερα αεροδρόμια στον κόσμο - Σε ποια θέση βρίσκεται το «Ελ. Βενιζέλος»

Τη λίστα με τα καλύτερα αεροδρόμια στον κόσμο για το 2016
δημοσίευσε ο διεθνής αεροπορικός οργανισμός Skytrax.

To αεροδρόμιο Changhi της Σιγκαπούρης


To αεροδρόμιο Haneda στο Τόκιο


Το αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ


Το αεροδρόμιο Centrair στη Ναγκόγια της Ιαπωνίας


Το αεροδρόμιο της Ντόχα στο Κατάρ

See more at: Σε ποια θέση βρίσκεται το «Ελ. Βενιζέλος»

Αόρατα Νήματα: έκθεση της Στέλλας Μελετοπούλου στη γκαλερί Σκουφά

Την Πέμπτη 7 Απριλίου 2016 στις 7.30 μ.μ., 
εγκαινιάζεται στη Γκαλερί Σκουφά η ατομική έκθεση 
της Στέλλας Μελετοπούλου με τίτλο Αόρατα Νήματα 
σε επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΚΟΓΚΤΖΙΛΑΣ ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ "I CAME BACK HAUNTED"

Θεσσαλονίκη 19 Μαρτίου 2016 - 09 Απριλίου 2016 
Ο Βασίλης Γκογκτζίλας είναι εικαστικός και σχεδιαστής comics, συνεργαζόμενος με πολλούς σύγχρονους βιρτουόζους του είδους όπως ο JM deMatteis, ο DJ Kirkbride και ο Sam Kieth.  
Έχοντας στα σκαριά τρεις επερχόμενες εκδόσεις με την IDW (The Biggest Bang, The Further Adventures of Augusta Wind) και Titan (Children of the Grave) στην ατομική του έκθεση που θα λάβει χώρα στην γκαλερί Tettix, παρουσιάζει πρωτότυπα έργα του, υπό το γενικό τίτλο "I came back haunted". 

ΓΕΩΡΓΙΑ ΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ "NUKETOWN ?"

Η γκαλερί Ζήνα Αθανασιάδου - Θεσσαλονίκη
παρουσιάζει την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016
στις 8.30 το βράδυ την τρίτη ατομική έκθεση της ζωγράφου
Γεωργίας Δαμοπούλου με τίτλο "Nuketown ?".

Κεντρικό στοιχείο της έκθεσης είναι το video game
Call of Duty και πιο συγκεκριμένα μία πίστα του παιχνιδιού,
η φανταστική πόλη Nuketown.


Ariadna Castellanos

Ariadna Castellanos – Photo by Jorge Calvo
Ariadna Castellanos is a pianist, composer and one of the emerging figures of flamenco jazz. Her piano approach is unique, mixing flamenco, jazz, electronics and other genres. She has collaborated with flamenco artists like Pepe de Lucía, Jorge Pardo, Agustín Carbonell “El Bola” and Niño Josele as well as international stars like Paco de Lucia, Michel Camilo, Alejandro Sanz, Herbie Hancock and Richard Bona, among others.



Επέκεινα: Έκθεση της Νάνσυς Παπαδοπούλου Poth στην γκαλερί του Black Duck

Η Νάνσυ Παπαδοπούλου Poth εκθέτει τα έργα της
στην γκαλερί του Black Duck, από 28 Μαρτίου έως 2 Απριλίου 2016,
σε μια έκθεση με τίτλο «Επέκεινα», που αφιερώνει στον πατέρα της.