Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018

Raag Jaijaywanti- Ratish Tagde - Violin - Two Compositions in Madhyalaya Teentaal (16 Beats)

Accompanists
TAbla : Shri Ajit Pathak
Pakhawaj : Shri  Durga Majumdar 
Tanpura : Shri Vilas  Pednekar


Για την αγάπη της Εξοικείωσης: Έκθεση στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή

22 έως 27 Ιανουαρίου 2018
To Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή παρουσιάζει την ατομική έκθεση ζωγραφικής της Emma Papadopoulos με τίτλο “For the Love of Familiarity / Για την αγάπη της Εξοικείωσης”.
Στην έκθεση For the Love of Familiarity / Για την Αγάπη της Εξοικείωσης η Emma Papadopoulos δημιουργεί έργα των οποίων τα τρία βασικά στοιχεία είναι η γή η θάλασσα και ο άνθρωπος. Δημιουργεί σκίτσα και στη συνέχεια μεταφέρει το έργο της στον καμβά οπού της επιτρέπει να εξερευνήσει το χρώμα το σχήμα καθώς και την υφή σε ένα νέο πλαίσιο.
Περισσότερα: https://www.culturenow.gr

Βασίλης Καρακατσάνης | “Επιλογές 2011 - 2017”

Από τις 2 Φεβρουαρίου έως τις 3 Μαρτίου του 2018, 
η ART GALLERY ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΠΕΦΤΟΥΛΙΔΗ στην Αλεξανδρούπολη, 
παρουσιάζει τον ζωγράφο Βασίλη Καρακατσάνη.

Περισσότερα: https://www.hellenicartvioma.com

Λαβύρινθος: Ομαδική έκθεση στην MaLou Art Consulting & Gallery

Η MaLou Art Consulting & Gallery παρουσιάζει 
την εικαστική έκθεση «Λαβύρινθος».
« …οι μύθοι είναι ενδείξεις των βαθύτερων πνευματικών μας δυνατοτήτων, ικανές να μας οδηγήσουν στην ευχαρίστηση, τη φώτιση, ακόμη και στην έκσταση… » (Τζ. Κάμβελλ, «Η δύναμη του μύθου»).
Περισσότερα: https://www.culturenow.gr

Έκθεση αφίσας "Νεοκλασικισμός και γλυπτική, Μεξικό 19ος αι."

O Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας δήμου Αθηναίων και το Εθνικό Αυτόνομο Πανεπιστήμιο Μεξικού (UNAM) παρουσιάζουν την έκθεση αφίσας "Νεοκλασικισμός και γλυπτική, Μεξικό 19ος αι.", από 16 έως Ιανουαρίου έως 16 Φεβρουαρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου Αθηναίων "Μελίνα". 
Περισσότερα: https://www.artandlife.gr

Μάρω Κερασιώτη: Ντύνοντας οστά με φανταστικά σαρκία

Η νέα δουλειά της Μάρως Κερασιώτη, έχει τίτλο «ανα-πλάσεις» και φιλοξενείται στον Εικαστικό Κύκλο Sianti από τις 22 Ιανουαρίου ως τις 10 Φεβρουαρίου. Πριν από εξήντα χρόνια, όπως λέει η ίδια, όρισε τον πηλό παντοτινό της σύντροφο, σε μια σχέση που αποδείχθηκε η πιο μακροχρόνια της ζωής της. Ο λόγος για τη Μάρω Κερασιώτη, η οποία αναφερόμενη στην πορεία της σημειώνει: «Οι διάφορες περίοδοι της δουλειάς μου είχαν αναφορές στη μυθολογία, την Ελληνική και την προσωπική, στη φύση και την κακοποίηση της αλλά και στον άνθρωπο, και τη μοναξιά του ειδωμένα μέσα από τεχνικές και υλικά που κάθε φορά μπορούσαν να εκφράσουν το όραμά μου».
Περισσότερα: http://www.art22.gr

Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

Exotic Armenian Flute Music

Exotic Armenian Flute Music recorded at 528Hz. One of our newest musical experiment with Armenian Flute (Duduk). You might remember this instrument from the soundtrack of movie Gladiator.  Some how it brought out some sad notes. Do let us know what you think about this.. 
Copyright ⓒ 2017 Meditative Mind. All Rights Reserved.

Street Qawwali in Morocco with Fanna-Fi-Allah

Was a pleasure to sit in the Jamaa el fna square Marrakesh at sunset for a play between concerts events. This public square is an iconic open space where musicians from all over Africa come to play. 
We're currently touring in America, details: www.fanna-fi-allah.com

Raga Brindabani Sarang - Pandit Hariprasad Chaurasia ( Album: The Last Word In Flute )


Subscribe Music Today channel for unlimited entertainment

Izumi Kato

Perrotin – Hong Kong
January 19 – March 17, 2018

Following exhibitions in Hong Kong, Paris and New York, 
Perrotin is pleased to present Izumi Kato’s second 
solo exhibition in Hong Kong.

Read more: Izumi Kato

Modern Masters: Iraqi works from the modernist era

Meem Gallery – Dubai, United Arab Emirates
10 January – 28 February 2018

Meem Gallery is pleased to announce our forthcoming exhibition,
Modern Masters: Iraqi works from the modernist era.

Νέα έκθεση της Χριστίνας Κελλίδη Ντόνεφ στο Art Shop της Εvripides Art Gallery

Γλυπτά κατασκευασμένα κυρίως από οργανικά υλικά όπως ξύλο και πέτρα, αλλά και δημιουργίες από μέταλλο, παρουσιάζει η Χριστίνα Κελλίδη Ντόνεφ, στη νέα της έκθεσης, η οποία εγκαινιάζεται το Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018 στο Art Shop της Εvripides Art Gallery.
Περισσότερα: https://www.businessnews.gr

Dimitris the Athens (Στρατάκης Δημήτρης) έκθεση "Πόθος"

Το ΒΟΟΖΕ υποδέχεται το 2018
με την ατομική έκθεση φωτογραφίας του Dimitris the Athens
(Στρατάκης Δημήτρης) με τίτλο "Πόθος".

Περισσότερα: https://www.artandlife.gr

Λουκάς Λουκίδης: Κατασκευές επιβίωσης

Με την ίδια παραδοξότητα της «Τούρτας στον ουρανό» του Gianni Rodari του μεγάλου Ιταλού παραμυθά κοιτάμε πια τον ουρανό με λίγο πολύ μια απόσταση από το έδαφος. Αιωρούμαστε χάρη στο Λουκίδη σαν Πήτερ Πάνηδες του μεταίχμιου, αυτών που έλεγε ο Δημόκριτος, ο λόγος είναι η σκιά της πράξης, όλα είναι ψευδαισθήσεις, ουπς που διαβάζαμε στα κόμιξ, κάτι γλυστράει και δεν είναι στο πάτωμα, είναι στο μυαλό μας, είναι η πραγματικότητα που γλιστράει σαν φίδι, μας καίει σαν δράκος, μας φοβερίζει σαν θόρυβος, μας λύνει και μας δένει σαν χαλασμένους ομηρικούς ήρωες. Μια έκθεση-χαλασμένο-παιχνίδι, το λοιπόν, που θα συναρμολογήσουν τα μυαλά μας και θα κουρδίσουν οι φαντασίες μας. Χωρίς φόβο και πάθος προσέλθετε.
Περισσότερα: http://www.art22.gr

Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018

HAVASI Symphonic World Premiere at the Liszt Academy

The first HAVASI Symphonic concert in 2009 at the Budapest Liszt Academy.

ΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ της Έλλης Παπακωνσταντίνου στο Θέατρο Τέχνης για 10 παραστάσεις

ΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ σε σύλληψη/σκηνοθεσία της Έλλης Παπακωνσταντίνου διερευνά μέσα από την φιλοσοφική διάσταση της τυφλότητας, πιθανές παραλληλίες με τον σημερινό κόσμο της εικονικής πραγματικότητας και των ψευδών ειδήσεων αντλώντας από την πλατωνική αλληγορία του Σπηλαίου.

Η ψυχή της πόλης. Καλλιτέχνες βάζουν το χρώμα στην Αθήνα του Νίκου Βατόπουλου

Από το 1834 που η Αθήνα έγινε πρωτεύουσα και αρχιτέκτονες όπως ο Σταμάτης Κλεάνθης, άρχισαν να σχεδιάζουν τη νέα πόλη, διακεκριμένοι δημοσιογράφοι και λογοτέχνες επέλεξαν να σταδιοδρομήσουν ως «Αθηναιογράφοι». Κι αν σήμερα σώζονται πολύτιμα κείμενα για την πορεία των 183 χρόνων της νεώτερης Αθήνας μας, το οφείλουμε σ’ αυτούς. 

DAVID BOWIE - METAMORPHOSIS - AN ECLECTIC DOCUMENTARY

It's Our Gift to the Man who changed the music.

MENU:
00:00-02:30 - INTRO
02:30-07:58 - ABOUT ZIGGY STARDUST
07:58-14:52 - THE ELEPHANT MAN
14:52-25:26 - THE BERLIN YEARS
25:26-33:54 - ABOUT ART
33:54-37:45 - DYSFUNCTIONAL CONVERSATION
37:45-39:23 - THE PASSAGE
39:23-44:07 - DOLLAR DAYS - Video

CREDITS:
Charlie Rose
Marseille Mist
PBS Digital Studios
Zoe Kendall

O Παλμός της Τέχνης στο Energy Athens

Η ομαδική έκθεση Energy Athens επιστρέφει για να μεταφέρει τον παλμό της Τέχνης στην καρδιά της Αθήνας από τις 13 Ιανουαρίου έως τις 25 Φεβρουαρίου. Το European Centre for Architecture Art, Design and Urban Studies σε συνεργασία με το Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design παρουσιάζουν για 8η συνεχή χρονιά καλλιτέχνες από όλα τα είδη των τεχνών όπως ζωγραφική, φωτογραφία, αρχιτεκτονική, βιομηχανικό σχεδιασμό, ψηφιακό κολλάζ, κεραμική, χειροποίητο κόσμημα και του βίντεο, στο ENERGY ATHENS 2018.
Περισσότερα: http://www.art22.gr

Έκθεση Κοινοί Ιεροί Τόποι - παρατείνεται έως 18/2

Έως τις 18 Φεβρουαρίου 2018 παρατείνεται η έκθεση Κοινοί Ιεροί Τόποι στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος του κοινού, αλλά και του αυξημένου αριθμού επισκέψεων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και σχολείων της πόλης. Η έκθεση, την οποία έχουν επισκεφθεί μέχρι σήμερα περισσότεροι από 10.000 επισκέπτες, παρουσιάζει ένα οδοιπορικό στις γεωγραφίες και στις κοινότητες των ιερών τόπων, που μοιράζονται οι τρεις μονοθεϊστικές θρησκείες στα Βαλκάνια και στη Μεσόγειο, αποτελώντας μέρος της ομότιτλης τριμερούς έκθεσης τέχνης που φιλοξενείται, επίσης, στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και στο Γενί Τζαμί, όπου θα συνεχίσει έως τις 14 Ιανουαρίου 2018. 
Όπως έκαναν στο παρελθόν για αιώνες, έτσι και σήμερα πολλοί χριστιανοί, μουσουλμάνοι και εβραίοι προσεύχονται σε ιερά που ανήκουν σε μια άλλη θρησκεία. Η ύπαρξη κοινών ιερών τόπων είναι ένα γνωστό φαινόμενο με βαθιές ρίζες στη Μεσόγειο, το οποίο φανερώνει τη διαπερατότητα των ορίων μεταξύ των θρησκευτικών κοινοτήτων. Παρά τις θεολογικές διαφορές, οι τρεις μονοθεϊστικές θρησκείες μοιράζονται ένα σύνολο κοινών στοιχείων ως προς τις πεποιθήσεις, τις τελετουργίες, τα ιερά πρόσωπα και τους ιερούς τόπους.  
Η Θεσσαλονίκη είναι ιδανική πόλη για να αφηγηθεί κανείς την ιστορία των «Κοινών Ιερών Τόπων», όχι μόνο γιατί  οι τρεις μονοθεϊστικές θρησκείες έχουν ιστορικά ακμάσει εδώ, αλλά και καθώς σήμερα βρίσκεται στο μεσογειακό σταυροδρόμι της μετανάστευσης. Η τριμερής έκθεση, που σχεδιάστηκε ως ένα είδος προσκυνήματος στην πόλη, αποκαλύπτει ιστορικές και σύγχρονες όψεις του «διαμοιρασμού του ιερού».
Οδοιπορικό στις γεωγραφίες και στις κοινότητες των κοινών ιερών τόπων.Η έκθεση στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης διαρθρώνεται σε οκτώ ενότητες, όπου τρία διακριτά επίπεδα φωτογραφικής αφήγησης εμπλέκονται μεταξύ τους, ένα ιστορικό, ένα αμιγώς τεκμηριωτικό κι ένα καλλιτεχνικό. Οι εικόνες μάς μεταφέρουν σε περιοχές όπου η γεωγραφία, η ιστορία και οι παραδόσεις, οι κοινωνικές συνθήκες και οι κοινοτικές συνθέσεις ύφαιναν μέσα στους αιώνες μοναδικά παραδείγματα συμβίωσης διαφορετικών θρησκευτικών ομάδων και διαμοιράσματος του θείου και των ιερών τόπων. Η περιήγηση ξεκινά από την «Τρισάγια Πόλη», την Ιερουσαλήμ, ιερή και για τις τρεις θρησκείες, οι οποίες συνυπάρχουν παράλληλα για αιώνες μέσα στα σαφέστατα στεγανά τους. Ο βαθμός διαχωρισμού στην περιοχή των Αγίων Τόπων γίνεται άμεσα αντιληπτός στην ενότητα τα «Τείχη».
Καθώς προχωράμε στα «Βουνά» και στα «Νησιά», ερχόμαστε σε επαφή με λιγότερο ή περισσότερο απομονωμένες κοινότητες από τη Βόρεια Αφρική ως το Αιγαίο, όπου το μοίρασμα των ιερών τόπων και η ειρηνική συνύπαρξη θεωρούνταν –μέχρι και τις ημέρες μας αυτονόητη πρακτική, με το παράδειγμα των χριστιανικών μοναστηριών στη Συρία να δεσπόζει λόγω της τραγικής κατάληξης του πολέμου. Στους «Τόπους της Παναγίας» αντικρίζουμε τη διαχρονική και διάσπαρτη σε όλη τη Μεσόγειο λατρεία από χριστιανούς και μουσουλμάνους που απολαμβάνει η Παναγία, ενώ στην ενότητα «Σπηλιές» μαθαίνουμε για τελετές εξορκισμού, αλλά και για τον θρύλο των Επτά Παίδων της Εφέσου που διαπερνά περιοχές, λαούς και θρησκείες.
Προς το τέλος, η έκθεση διερευνά τους «Ενδιάμεσους Χώρους» μεταξύ θρησκευτικών πρακτικών και παραδόσεων, κυρίως στην περιοχή των Βαλκανίων, και την υβριδική ώσμωσή τους, ενώ οι αυτοσχέδιοι τόποι λατρείας μεταναστών στην Ελλάδα έρχονται στο προσκήνιο μέσα από την ενότητα «Από τη μία όχθη στην άλλη», όπου ένα φωτογραφικό πρότζεκτ αποτελεί αφορμή για τη συνεύρεση δεκάδων ετερόκλητων κοινοτήτων.
Info
Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης (έως τις 18/2)
Αποθήκη Α', Λιμάνι Θεσσαλονίκης
τηλ.: 2310-566716
Τρίτη/Τετάρτη/Πέμπτη/Σάββατο/Κυριακή 11:00-19:00,
Παρασκευή 11:00-22:00, Δευτέρα κλειστά
είσοδος 2 ευρώ
1 ευρώ φοιτητικό
Δωρεάν με κάρτα ανεργίας ή πολιτισμού και οι άνω των 65


Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (έως τις 14/1)
Εγνατία 154 (ΔΕΘ-Helexpo), 546 36 Θεσσαλονίκη
τηλ.: 2310-240002
mmcart@mmca.org.gr
Πέμπτη 10:00-22:00, Παρασκευή & Σάββατο 10:00-18:00,
Κυριακή 11:00-15:00, Δευτέρα έως Τετάρτη κλειστά


Γενί Τζαμί (Παλαιό Αρχαιολογικό Μουσείο) (έως τις 14/1)
Αρχαιολογικού Μουσείου 30, 546 41 Θεσσαλονίκη
τηλ.: 2310-857978
pinakothiki@thessaloniki.gr
Τρίτη ως Παρασκευή 10:00-18:0, Σάββατο 11:00-15:00,
Κυριακή & Δευτέρα κλειστά


Φωτογράφοι έκθεσης ΜΦΘ

Αλέξανδρος Αβραμίδης (GR), Yeosf Alraheel (SY), Μάριος Βερβέρης (GR), Τάσος Βρεττός (GR), Faraj Chammas (SY), Manuel Çitak (TR), Magali Corouge (FR), Gianni Berengo Gardin (IT) © Contrasto, Χάρης Γεωργούσης (GR), Christophe Goussard (FR) © Agence VU, Nele Gülck & Nikolai Antoniadis (DΕ), Robert Jankuloski & Elizabeta Koneska (FYROM), Izzet Keribar (TR), Sara Kuehn (DΕ), Ludovic Maisant (FR) © Getty Images, Jean-Luc Manaud (FR) © Gamma-Rapho-Keystone, Diàna Markosian (AM–US), Cécile Massie (FR), Γιώργος Μαυρομμάτης, Αγγελική Ροβάτσου & Μιράντα Τερζοπούλου (GR), Andrea Merli (IT), Ηλίας Μιχαλάκης (GR), Εύα Νταραρά (GR), Αβραάμ Παυλίδης (GR), Manoël Pénicaud (FR), Πάρις Πετρίδης (GR), Franck Pourcel (FR), Antonio Pusceddu (IT), Guy Raivitz (IL), Ivo Saglietti (IT), Φανή Σαρρή (GR), David Sauveur (FR) © Agence VU, Ahikam Seri (IL) © Panos Pictures, Laramie Shubber (UK), Νικολέττα Τζιανουδάκη (GR), Jeff Vanderpool (GR–US)


Schumann: Violin Sonatas

Online purchase or streaming (Spotify, iTunes, Amazon Music, Deezer, Google Play):

Composer: Robert Schumann
Artists: Andrea Cortesi (violin), Marco Venturi (piano)

Written with typical haste in just five days – 12–16 September 1851 – and burning with the fire of inspiration, Schumann’s First Violin Sonata Op.105 expresses the composer’s interior tension with particular clarity, moving between the drive and doubt which he encapsulated with two mock-literary archetypes, Florestan and Eusebius. All three violin sonatas date from the years shortly before his breakdown, attempted suicide and subsequent committal to the asylum at Endenich where he spent his last days, forbidden to compose and deprived of his beloved Clara’s company. 

That is not to say that the first two sonatas are in any way weak works, even if Schumann himself commented with the deadpan irony usually more associated with his young friend Brahms, ’I don’t care for the first violin sonata, so I wrote a second, which I hope has turned out better’. Whatever the motivation, it is certain that Schumann, in spite of his fragile psychological condition, found creative energy to complete another impassioned chamber work in a very short time. As in the first sonata, in this work the febrile expressive and introverted language seems to escape from the typical style of the salons to a restless expression even in the slow movement, where violin and piano converse in an incessant and obsessive way. 

This is even more true of the densely polyphonic Third Sonata, which perhaps more than the previous two reveals the demons at Schumann’s shoulder, but the composer’s particular gift for the swift movement of chamber music lifts all the sonatas from the intricately circular movement which afflicts the heavier textures of other late music for larger forces such as the Mass. 

00:00:00 Violin Sonata No. 1 in A Minor, Op. 105: I. Mit leidenschaftlichem Ausdruck
00:07:57 Violin Sonata No. 1 in A Minor, Op. 105: II. Allegretto
00:12:03 Violin Sonata No. 1 in A Minor, Op. 105: III. Lebhaft
00:17:38 Violin Sonata No. 2 in D Minor, Op. 121: I. Ziemlich langsam – Lebhaft
00:31:07 Violin Sonata No. 2 in D Minor, Op. 121: II. Sehr lebhaft
00:36:06 Violin Sonata No. 2 in D Minor, Op. 121: III. Leise, einfach
00:41:51 Violin Sonata No. 2 in D Minor, Op. 121: IV. Bewegt
00:51:33 Violin Sonata No. 3 in A Minor, WoO2: I. Ziemlich langsam
00:59:20 Violin Sonata No. 3 in A Minor, WoO2: II. Intermezzo. doch nicht zu schnell
01:02:17 Violin Sonata No. 3 in A Minor, WoO2: III. Lebhaft
01:05:41 Violin Sonata No. 3 in A Minor, WoO2: IV. Finale. Markiertes, ziemlich lebhaftes Tempo

Κώστας Βαρώτσος: Ο ποιητής της γλυπτικής

Στη Λευκωσία, ο καινοτόμος και εμπνευσμένος γλύπτης, Κώστας Βαρώτσος, εγκατέστησε το 1983, το μνημειακό του γλυπτό, ο ποιητής, αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές. Στη συνέχεια, η Επικίνδυνη χορεύτρια από πέτρα και σίδερο στο Κάστρο της Ροκασκαλένια το 1998, η Μόρτζια από σίδερο και γυαλί στα Απέννινα Όρη, στο Αμπρούτζο της Ιταλίας το 1997, η Κλεψύδρα από σίδερα, πέτρες και ηλεκτρική αντίσταση στους Δελφούς το 1994 έως τους Ορίζοντες από σίδερο και γυαλί, στον ποταμό Σκάλδη του Βελγίου, το 1995, τις Σταγόνες από σίδερο, γυαλί και αλουμίνιο στη Νέα Υόρκη το 1992 και τον επιβλητικό Δρομέα από σίδερο και γυαλί, το 1988 που αρχικά κοσμούσε την πλατεία Ομονοίας και εδώ και 23 χρόνια έχει μεταφερθεί απέναντι από την Εθνική Πινακοθήκη, ο Ορίζοντας από γυαλί, στο Εθνικό Μουσείο της Ελβετίας, κοντά στη Γενεύη το 2000 και τα Συγκοινωνούντα δοχεία από γυαλί και σίδερο στο Μαϊάμι το 2003, μεταξύ άλλων μαρτυρούν τη συνεχή και επίπονη πάλη του δημιουργού με την ευθραυστότητα του γυαλιού, τη στιλπνότητα του σιδήρου και φυσικά της διαφάνειας και του φωτός. Ο Βαρώτσος τολμά με δυναμισμό να επεμβαίνει στους δημόσιους χώρους κερδίζοντας μια άμεση επαφή με το κοινό. Το 2018, στο Ίδρυμα Θεοχαράκη, θα παρουσιάσει τη νέα γλυπτική του πρόταση, η οποία δίνει μια δυναμική συνέχεια στην τρισδιάστατη απόδοση του οραματικού του κόσμου.
Περισσότερα: http://thf.gr

Οι ανάσες στο μυαλό μου: Έκθεση του Βαγγέλη Γκόκα στην γκαλερί Elika

Ο Βαγγέλης Γκόκας στη νέα του ατομική έκθεση παρουσιάζει έργα της τελευταίας διετίας. Πρόκειται για ζωγραφική μικρών διαστάσεων σε ξύλο ή ύφασμα. Αποφεύγοντας το μεγαλειώδες στη φόρμα, το στιλ ή το θέμα, με το οποίο η ζωγραφική του παρελθόντος έχει κατά κανόνα συσχετιστεί, ο καλλιτέχνης διάλεξε να σχολιάσει τον εαυτό του ως ζωγράφο. Τι σημαίνει να ζωγραφίζει κανείς σήμερα, όταν οι εικόνες εντός μας λειτουργούν σαν γλώσσα της καθημερινότητας κι όχι της αισθητικής;
Περισσότερα: https://www.culturenow.gr

Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

Trio Da Kali, Kronos Quartet - Tita

Download: http://v.blnk.fr/A2wgmlP7h
Click here to subscribe to World Circuit - http://smarturl.it/sub2worldcircuit
World Circuit Records have established their reputation by producing some of the finest world music albums of the past two decades, specialising in music from Cuba and West Africa. The label is best known for the GRAMMY winning Buena Vista Social Club album, which is the biggest selling world music album of all time, and led to the phenomenal rise in popularity of Cuban music. 10 years after their historic concert in New York, World Circuit release Buena Vista Social Club At Carnegie Hall.
World Circuit's African artists enjoy equal prestige, including Grammy winning albums from Ali Farka Touré and kora virtuoso Toumani Diabaté, Mali's 'star of stars' Oumou Sangare, afrobeat legend Tony Allen, and the great Orchestra Baobab.

Αφιέρωμα στο νέο ελληνικό κινηματογράφο - Χειμερινές προβολές με ελεύθερη είσοδο

3ο Αφιέρωμα στον νέο ελληνικό κινηματογράφο
κάθε Παρασκευή στις 21:30 από 12/01 έως 16/03 στο Σινέ Σοφία
(Πλ.Αγίας Τριάδας, Αργυρ​​ούπολη) με ελεύθερη είσοδο.

Περισσότερα: http://www.enallaktikos.gr

Sad Arabic Intrumental Music - Arabic Flute

A sad instrumental music - Arabic flute

We Hope You Like it ....


-The Beauty Of The Arabic instrumental Music-OUD:https://www.youtube.com/watch?time_co...
-Instrumental Music for moroccan weeding and ceremonies .....
-Traditional Moroccan Music - Gnawa Music:
https://www.youtube.com/watch?v=F542K...
For more Moroccan Music , check this playlist:
https://www.youtube.com/watch?v=g4ihh...
Subscribe to our channel and like our page facebook:https://www.facebook.com/Enjoy-The-Be...


Ιστορίες ανθρώπων στις καινούργιες πατρίδες

13 Ιανουαρίου – 19 Φεβρουαρίου 2018
Καινούργιες πατρίδες, μια ενδιαφέρουσα ομαδική έκθεση
με την συμμετοχή 25 καλλιτεχνών, πραγματοποιείται
στο πανέμορφο Λουτρό των Αέρηδων, στην Πλάκα.

Η Έκθεση περιλαμβάνει τρεις Ενότητες που ακολουθούν την «πορεία» της μετανάστευσης:
-Η απόφαση για μετανάστευση.
-Η μετάβαση και πρώτες εμπειρίες εγκατάστασης στην ξένη χώρα
-Η προσαρμογή και ενσωμάτωση, ή  η άρνηση αποδοχής της «καινούργιας πατρίδας».

Περισσότερα: http://www.art22.gr

Deva Premal & Miten with Manose: White Cloud White Swan

White Cloud White Swan - from Cosmic Connections Live, recorded by Deva Premal &
Miten with Manose during their 2014-15 World Tour with special guest Maneesh de Moor. For more info: http://www.devapremalmiten.com Facebook: https://www.facebook.com/devapremalmiten Twitter: https://twitter.com/DevaPremalMiten

Μονή Κηπίνας, ένα μνημείο σπάνιας ομορφιάς

Η μονή Κηπίνας, σε ορθοπλαγιά πάνω από τον ποταμό Καλαρρύτικο
Φωτό: Ξενώνας Σταυραετός
Γαντζωμένη σε μια απόκρημνη ορθοπλαγιά της περιοχής όπου βρίσκεται ένα φημισμένο βλαχοχώρι της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων, οι Καλαρρύτες, η μονή Κηπίνας, απόλυτα εναρμονισμένη με το υποβλητικό τοπίο, προσφέρει στους προσκυνητές και τους απλούς ταξιδιώτες ένα πραγματικά συναρπαστικό θέαμα. 

A Medley of Chinese Folk Ballads - China National Symphony Orchestra

A Medley of Chinese Folk Ballads
1. 0:00 Girl All Mountain
2. 1:30 Hakka Children's Folk Melody
3. 3:27 The Sun Comes Out With

2o Μεσογειακό Φεστιβάλ Φωτογραφίας στο Ρέθυμνο

Φεστιβάλ Κινέζικης Πρωτοχρονιάς - Chinese New Year Festival 2018

Το Εαρινό Φεστιβάλ, είναι ευρέως γνωστό ως Κινέζικη Πρωτοχρονιά στη Δύση και είναι το πιο σημαντικό παραδοσιακό φεστιβάλ, αλλά και η πιο σημαντική γιορτή για τις οικογένειες στην Κίνα. Πρόκειται για μια επίσημη αργία, κατά την οποία οι περισσότεροι Κινέζοι έχουν 7 ημέρες απουσίας από την εργασία.
Το 2018 είναι το έτος του "Γήινου Σκύλου’’. Οι ''Γήινοι Σκύλοι'' θεωρούνται σοβαροί, κοινωνικοί και υπεύθυνοι στην εργασία τους.
Το Πολιτιστικό Κέντρο Σαολίν Τσαν Γου Γι Ελλάδος – Shaolin Temple Greece 希腊少林寺 διοργανώνει, όπως κάθε χρόνο, και σας προσκαλεί να γιορτάσουμε μαζί την Κινέζικη Πρωτοχρονιά του 2018! Την χρονιά του ''Γήινου Σκύλου!
Περισσότερα: http://greece-eventer.com

Ομαδική έκθεση "ΟΝΑR (όναρ)"

Ο Παύλος Ντεμπέμπε και Ιάννης Πανταζίδης και οι συνεργάτες καλλιτέχνες του Πολιτιστικού Ομίλου "Κέντρο Τέχνης" διοργανώνουν την Ομαδική Έκθεση ΟΝΑR (όναρ). Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από μουσικά δρώμενα, αναγνώσεις ποίησης, installations και θεατρικές performance. 
Περισσότερα: https://www.artandlife.gr

Ομαδική έκθεση "Once upon a... dragon"

Η γκαλερί ArtZone 42 θα παρουσιάσει από τις 11 Ιανουαρίου έως τις 3 Φεβρουαρίου 2018 την ομαδική έκθεση με τίτλο "Once upon a…dragon" σε επιμέλεια της θεωρητικού τέχνης Δόμνας Χανουμίδου. Τριάντα πέντε Έλληνες και ξένοι σύγχρονοι καλλιτέχνες, με αφορμή το απόσπασμα του Rainer Maria Rilke επιχειρούν να αποτυπώσουν εικαστικά τη δική τους προσωπική αναμέτρηση με το φόβο. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στην Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018 στις 8.00 μμ.
Περισσότερα: https://www.artandlife.gr

Δράσεις για παιδιά στην Κεντρική Παιδική Βιβλιοθήκη Δήμου Θεσσαλονίκης

Πρόγραμμα δράσεων για τα παιδιά προγραμματίστηκε 
τον Ιανουάριο και στην Κεντρική Παιδική Βιβλιοθήκη του Δήμου 
Θεσσαλονίκης (Εθνικής Αμύνης 27, τηλ. 2313318572 και 2313318591).

Το πρόγραμμα, όπως ανακοινώθηκε από το δήμο, εδώ

Soft Jazz Sexy Instrumental Relaxation Saxophone Music 2013 Collection

Track list:
01. Ain't No Sunshine (When She's Gone)
02. Fallin '
03. I Can't Make You Love Me
04. Use Me (Bill Withers)
05. You Are My Lady
06. Sexual Healing
07. Let's Stay Together
08. Let's Get It On
09. And I Love Her
10. Where Is the Love?
11. After the Dance
12. Baby, It's You
13. Tears in Heaven
14. Here and Now
15. Europa
16. Groovin '(On a Sunday Afternoon)
17. If You Don't Know Me by Now
18. This Masquerade
19. Windmills of Your Mind
20. Lily Was Here
21. Smooth Jazz Anthem
22. Soft Jazz
23. Just Right
24. Always
25. When Lights Are Low
26. Savannah Nights
27. Mystery Man
28. West Coast Cruisin '
29. Laid Back Baby
30. Majestic

Λένα Καφαντάρη: Η μαγεία των αντικειμένων όταν «κοιμούνται»

Η γκαλερί του Black Duck υποδέχεται το 2018,
με μια έκθεση ζωγραφικής που αποτυπώνει την μαγεία
των αντικειμένων. Η έκθεση της Λένας Καφαντάρη έχει τίτλο
«Φύσις κοιμώμενη» και διαρκεί από τις 23 Ιανουαρίου έως 3 Φεβρουαρίου.

Περισσότερα: http://www.art22.gr

Mantra for Compassion and Healing

Guru Guru Wahe Guru Guru Ramdas Guru
This mantra relates directly to healing and protective energy represented by Guru Ram Das. It is a mantra of humility, relaxation and self healing. It projects the mind to infinity, and opens the space to be guided from the heart and compassion.

Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018

Ανοίγει στην Πάτρα το σπίτι όπου γεννήθηκε ο Παλαμάς

Το σπίτι, στην οδό Κορίνθου 241, ένα διώροφο νεοκλασικό του 1840, πουλήθηκε μετά τον θάνατο των γονιών του Παλαμά, άλλαξε χέρια και χαρακτηρίστηκε διατηρητέο το 1983 
«Μισεύω για τα ξένα...». Τριετής ο Κωστής Παλαμάς, μέσα σε μικρό διάστημα μένει ορφανός από μητέρα και πατέρα. Στο πατρικό δίπατο σπίτι, στον πλατύ δρόμο που τραβούσε ίσα, τα έπιπλα του σπιτιού μαζώνονται, τα μπαούλα δένονται, τα περισσά ξεπουλιούνται, τα περιττά χαρίζονται. Τα τρία αγόρια της οικογένειας αφήνουν τη γενέθλια Πάτρα και μοιράζονται στους συγγενείς. Ο Κωστής και ο Χρήστος πηγαίνουν στο Μεσολόγγι, στον αδελφό του πατέρα τους, Δημήτριο. Ο μικρότερος αδελφός τους καταλήγει στην Τεργέστη, στην οικογένεια της αδελφής της μητέρας τους. 
Περισσότερα: http://news.in.gr

Mirabai Ceiba - Awakened Earth

A gentle yet expansive spirit pervades all the music of Mirabai Ceiba. The delicate sounds of harp, piano, and guitar blend with lovingly intertwined voices amid lush celestial soundscapes. Their concerts are group celebrations for peace—joyous and loving occasions that embody the duo’s profound belief in music as a universal language uniting all the world’s peoples, cultures and traditions.

Lulendo


Réfugié à Paris depuis 1982, Lulendo se définit comme « africain d’Angola ». Il est l’un des trop rares artistes actuels à construire une musique nouvelle et originale sur le jeu d’un instrument africain : le lamellophone likembe - ailleurs appelé quissange, sanza ou kalimba – est même « le plus africain des instruments », puisqu’aucun de ce type n’existe en dehors de l’Afrique ou de sa diaspora…
Dès l’enfance, en écoutant son grand-père, Lulendo est tombé amoureux de ce petit objet, aussi joli qu’un jouet, de « percussion mélodique » ; mais il a appris à en jouer seul, et en traite le son d’une façon très novatrice.

lulendo from album Angola, first track Rainha