Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 8 Ιουλίου 2017

Πέντε από τις ωραιότερες παραλίες της Εύβοιας

Η παραλία Βυθούρι Γλυφάδας προσελκύει το ενδιαφέρον των φυσιολατρών ενώ η θάλασσα, σκούρα από την αντανάκλαση των μαύρων βότσαλων και της μαυρης χοντρής άμμου δημιουργεί ένα μοναδικό τοπίο. Λογω της ιδιομορφίας της παραλίας ο ήλιος την βλέπει μονο 6 ώρες το καλοκαίρι.

Οι ΗΠΑ απειλούν να φύγουν από την Ουνέσκο, επειδή ανακήρυξε την Χεβρώνα μνημείο

Οι ΗΠΑ προειδοποίησαν ότι θα διακόψουν κάθε δεσμό με την Unesco (παρακλάδι του ΟΗΕ), επειδή θεωρούν «προσβολή προς την Ιστορία» την απόφασή της να ανακηρύξει τη Χεβρώνα στη Δυτική Όχθη «προστατευόμενη περιοχή της παγκόσμιας κληρονομιάς».
Η Επιτροπή Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco χαρακτήρισε κατά πλειοψηφία  «προστατευόμενη ζώνη» την παλιά πόλη της Χεβρώνας στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για μια περιοχή «εξαιρετικής παγκόσμιας αξίας» . Δώδεκα μέλη ψήφισαν υπέρ, 3 κατά, 6 μέλη απείχαν.
Περισσότερα: http://www.enallaktikos.gr 

Οι παραλίες της Χαλκιδικής που δεν πρέπει να χάσετε



Αν φημίζεται για κάτι η Χαλκιδική αυτό δεν είναι άλλο από τις υπέροχες παραλίες της. Ατελείωτες χρυσαφένιες αμμουδιές ή μικροσκοπικοί κόλποι, οργανωμένες με κοσμοπολίτικα beach bars και θαλάσσιες δραστηριότητες ή απομονωμένες για πιο ήσυχες βουτιές, οι παραλίες της Χαλκιδικής εντυπωσιάζουν και ικανοποιούν ακόμα και τα πιο δύσκολα γούστα.
Περισσότερα: http://www.greekguide.com

Capella de la Torre - Fanfare/ In te Domine speravi (live @TivoliVredenburg Utrecht)

Capella de la Torre performs Fanfare (Dit le Bourgignon) and In te Domine speravi by Josquin. 

Capella de la Torre: Katharina Bäuml - schalmei, Birgit Bahr 
- altschalmei, Tural Ismayilov - baroktrombone, Regina Hahnke -
dulcian, Johannes Vogt - lute, Martina Fiedler - organ.

Broadcast May 12 2017
This video was recorded @TivoliVredenburg. VPRO Vrije Geluiden is a music program
made by the Dutch public broadcast organization VPRO


Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του «Μετέωρα Τέχνης 2017»

Από τις Πρέσπες έως την Αρχαία Ολυμπία, την Αλεξανδρούπολη έως τον Άγιο Νικόλαο και από τη Κόρινθο έως τη Ρόδο, 50 πόλεις θα φιλοξενήσουν πάνω από 490 καλλιτεχνικές δράσεις. Ανάμεσά τους και η Καλαμπάκα. Ένα ηχηρό κάλεσμα που σας προτρέπει να βγείτε και να ανακαλύψετε τη πόλη μας μετά μουσικής, να περιηγηθείτε ανάμεσα στις μελωδίες, τους ήχους και τα χρώματα των καλλιτεχνών, και να αφεθείτε στους ρυθμούς της καρδιάς και στη δύναμη της μουσικής.
Περισσότερα: http://www.trikalanews.gr

Φλώρινα: «Summer exhibition 2017» από τις «Ροές»

Το φωτογραφικό τμήμα της Λέσχης 
Πολιτισμού Φλώρινας σε συνεργασία 
με το FACTORY BAR GALLERY παρουσιάζουν 
το Project «SUMMER EXHIBITION 2017»,  από 
13 Ιουνίου έως 10 Σεπτεμβρίου 2017.

Περισσότερα: http://www.radioflorina.gr

Καβάλα: "Σχηματίζοντας το Τοπίο, την Πόλη, τον Άνθρωπο": Ανοιχτές διαλέξεις από το ΤΕΕ ΑΜ και το Πανεπιστήμιο "Νεάπολις" Πάφου

Την Τετάρτη στις 12 Ιουλίου και ώρα 18.30 το Τεχνικό Επιμελητήριο Ανατολικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Νεάπολις της Πάφου στην Κύπρο και ενόψει και του γεγονότος ότι η Πάφος είναι Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2017 διοργανώνει εκδήλωση με θέμα Ανοικτές Διαλέξεις - «Σχηματίζοντας το Τοπίο, την Πόλη, τον Άνθρωπο», στην  αίθουσα εκδηλώσεων του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ανατολικής Μακεδονίας (Βότση 2, Καβάλα).
Περισσότερα: http://www.kavala-portal.gr

Αλεξανδρούπολη: Έκθεση φωτογραφίας «190 Χρόνια Στρατιωτικής Μουσικής»

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης - Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, σε συνεργασία με τη ΧΙΙ Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού «ΕΒΡΟΣ», φιλοξενεί στο ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ στην Αλεξανδρούπολη, την έκθεση φωτογραφίας με τίτλο: «190 Χρόνια Στρατιωτικής Μουσικής», από 9 έως 14 Ιουλίου 2017. 

Ομαδική Εικαστική Έκθεση – Εγκατάσταση στον Αρχαιολογικό χώρο του θεάτρου των Φιλίππων

Το Φεστιβάλ Φιλίππων και η Μικρή άρκτος παρουσιάζουν την ομαδική εικαστική έκθεση – εγκατάσταση στο χώρο του αρχαίου θεάτρου των Φιλίππων με τίτλο «Διονυσιακά» σε επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού, από το Σάββατο 8 Ιουλίου έως και την Πέμπτη 10 Αυγούστου στο πλαίσιο του 60ου Φεστιβάλ Φιλίππων.
Περισσότερα: http://thasospress.gr

Κακόβατος - Η τροπική παραλία που έχει κάτι από έρημο και απέχει 2 ώρες από την Πάτρα

Ο Κακόβατος είναι ένα γραφικό παραθαλάσσιο χωριό που βρίσκεται στο κέντρο του Κυπαρισσιακού Κόλπου, τρία χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Ζαχάρως και περιβάλλεται από τα χωριά Σχίνοι ή Μπισχίνι, Καλίδονα, Ανήλιο και Νεοχώρι.
Η θάλασσα είναι ρηχή (ανάλογα βέβαια με τα σημεία της παραλίας), με καθαρά νερά, ιδιαίτερα ζεστά. Η παραλία του Κακόβατου συμπεριλήφθηκε το 2000 με 2001, σε ηλεκτρονική ψηφοφορία που έγινε ως μία από τις 15 από τις καλύτερες παραλίες της Ελλάδος, συγκεντρώνοντας 300 χιλιάδες επισκέπτες από τουλάχιστον 45 χώρες.
Περισσότερα: https://www.patrasevents.gr

Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

"Mali" Quartet Middelheim 2016

"Mali" played by the Ben Sluijs-Quartet Middelheim 2016

Bram De Looze: piano
Lennart Heyndels: bas
Dre Pallemaerts: drums

Όταν το καλοκαίρι συναντά τον χειμώνα – Μαίρη Κανάκη

Η Ηλέκτρα και ο δίδυμος αδελφός της, ο Γιώργος, περνάνε ανέμελα καλοκαίρια σε ένα κυκλαδίτικο νησί. Μαζί με τους καλοκαιρινούς φίλους τους σκαρώνουν σχέδια, ανταλλάσσουν σκέψεις, ονειρεύονται. Τα παιδιά της πόλης σμίγουν με το κορίτσι του νησιού, τη «Ζαργάνα», και το ταξίδι ξεκινά…
Περισσότερα: http://www.culturenow.gr

Tico Pierhagen & Jeroen van Helsdingen

Jeroen van Helsdingen and Tico Pierhagen. Hilversum, The Netherlands June 2017

The music you heard were excerpts of compositions 
by Tico Pierhagen and Jeroen van Helsdingen.

Ode to McCoy Tyner by Jeroen van Helsdingen
Afrika! - four movements for two piano’s by Jeroen van Helsdingen
La Iluvia me encante la Iluvia by Tico Pierhagen.

Στη Ρόδο το Μουσικό Εργαστήρι Λαβύρινθος με σεμινάρια και συναυλίες

To Μουσικό Εργαστήρι Λαβύρινθος ιδρύθηκε το 1982 από τον Ross Daly, με σκοπό την μύηση των νέων, κυρίως, ανθρώπων σε μια δημιουργική προσέγγιση στα παραδοσιακά μουσικά ιδιώματα από διάφορα μέρη του κόσμου. Από το 2002 φιλοξενείται στο χωριό Χουδέτσι στην Κρήτη όπου, τακτικά κάθε χρόνο, διοργανώνονται σεμινάρια και “master-classes” με μερικούς από τους μεγαλύτερους δασκάλους της παραδοσιακής μουσικής από όλο τον κόσμο. Λειτουργεί έτσι, σαν ένα σημείο συνάντησης για μουσικούς και μαθητές και είναι αναγνωρισμένο σαν το κορυφαίο ίδρυμα στην Ελλάδα σήμερα, σχετικά με την εκπαίδευση στον τομέα της τροπικής και παραδοσιακής μουσικής γενικότερα.
Περισσότερα: https://rodosreport.gr

Το “Open Studio” δρα και ανοίγει ορίζοντες για το μέλλον



Εξαιρετική, από κάθε άποψη, είναι η ιδέα και πρωτοβουλία συγκρότησης μιας πλατφόρμας καλλιτεχνών στους Γαργαλιάνους, το Open Studio, με κοινό στόχο την παρουσίαση της δουλειάς τους. Καλλιτέχνες από διάφορα πεδία συνδιαλέγονται, επικοινωνούν και εκθέτουν στο κοινό. Παρουσιάζονται έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, χαρακτικής, φωτογραφίας, video art, installations, περφόρμανς, video dance, χορός, κεραμική, ψηφιδωτό, εικαστικό κόσμημα. Νέοι καλλιτέχνες αλλά και παλαιότερης γενιάς δρουν με τα έργα τους αφήνοντας το στίγμα τους για το μέλλον! Μάλιστα, την πρωτοβουλία αυτή αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γαργαλιάνων και διοργανώνει καλοκαιρινές εκθέσεις για το διάστημα Ιούλιος – Αύγουστος 2017.
Read more and see more photos: http://www.tharrosnews.gr

Στην κορυφή του Ταϋγέτου στις 16 και 17 Ιουλίου

Το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Ιουλίου 2017, πριν τον εορτασμό του Προφήτη Ηλία (20/7) οι πεζοπόροι του Ευκλή θα ανέβουν στον Ταΰγετο και θα διανυκτερεύσουν στην κορυφή στα 2407 μ. υψόμετρο, στο ξωκκλήσι του Προφήτη Ηλία, το οποίο βρίσκεται εκεί αγέρωχο από τα τέλη του 19ου αιώνα. Θα έχουν την ευκαιρία, να θαυμάσουν και να φωτογραφίσουν «το φαινόμενο της πυραμίδας», σπάνια φυτά και αρωματικά βότανα.
Περισσότερα: http://www.tharrosnews.gr

Πίνακας του Ελ Γκρέκο το μοναδικό έκθεμα στη φετινή έκθεση του μουσείου Paul Valery

Η φετινή έκθεση του μουσείου Paul Valéry ρίχνει όλα τα φώτα της στο μοναδικό έκθεμα που φιλοξενεί, στον πίνακα του Ελ Γκρέκο με τον τίτλο «Άμωμος σύλληψη». Κι αυτό γιατί, όπως επισημαίνει η διευθύντρια του μουσείου Μαίτ Βαλέ-Μπλε, «θέλω να δώσω στους επισκέπτες τη δυνατότητα να ασχοληθούν με την τέχνη».
Περισσότερα: http://www.zarpanews.gr

Αντιφασιστικό-Αντιρατσιστικό Διήμερο στα Ανώγεια 10-11 Αυγούστου

«Με αφετηρία το 1ο Αντιφασιστικό Φεστιβάλ Ανωγείων, πριν από 4 χρόνια, πήραμε την πρωτοβουλία ως ΑνωγειαΝέοι (μια ομάδα ανήσυχων νέων από τα Ανώγεια) να διοργανώσουμε φέτος το καλοκαίρι, το Αντιρατσιστικό – Αντιφασιστικό διήμερο Φεστιβάλ «Χαϊμαλίνα» υπό την αιγίδα του Δήμου Ανωγείων.

Πέτρος Κορωναίος: Σπέτσες - Αιγαίο

Η Αναργύρειος και Κοργιαλένειος Σχολή Σπετσών  στο πλαίσιο του  εορτασμού των 90 χρόνων από την ίδρυσή της παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής του Πέτρου Κορωναίου με τίτλο: «Σπέτσες – Αιγαίο». Επιμέλεια έκθεσης: Γκαλερί Έρση – Κάλια Αιδίνη. Ο Πέτρος Κορωναίος είναι αρχιτέκτονας με παράλληλες σπουδές στη ζωγραφική και γλυπτική και επίσης δημιουργός πολλών εικαστικών χώρων. 

David Carmona [con Estrella Morente y Tino Di Geraldo] - Desgranar (Tangos)


Desgranar (Tangos) incluido en el álbum 'Un Sueño de Locura' (NM 15929)

Escucha/Descarga ‘Un Sueño de Locura’ de David Carmona en:



Suscríbete al canal oficial de Nuevos Medios aquí http://bit.ly/NuevosMedios

Contacto: info@nmedios.com

Una música demasiado bella para ser ignorada - A Music too beautiful to be ignored 
- Une musique trop belle pour être ignorée 

Más información en: http://www.nuevosmediosmusica.com/

Síguenos en:
Twitter: @NM_NuevosMedios

Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

Το «Κανάλι της Αγάπης» με το μοναδικό φυσικό τοπίο

Αυτό είναι το Canal d’ Amour, η παραλία που θυμίζει φιόρδ κοντά στο χωριό Σιδάρι. Εντυπωσιακά υψώματα στέκουν, απόκρημνα, στη θάλασσα, σχηματίζοντας δαντελωτούς κολπίσκους. Ένας από αυτούς είναι και το Κανάλι της Αγάπης, μια από τις πιο δημοφιλείς παραλίες για τους τουρίστες που κατακλύζουν την Κέρκυρα το καλοκαίρι.
 Read more and see more photos: http://www.news.gr

Αστικό πράσινο στην Ελλάδα - Οι 20 κορυφαίοι δήμοι της χώρας

Μέσα από την καινοτόμο εφαρμογή WWF GreenSpaces,
9.000 πολίτες έχουν αξιολογήσει μέχρι στιγμής 1.700 χώρους πρασίνου.
Πώς βαθμολογούν οι Έλληνες το πράσινο της πόλης τους;


SEYDU - DESERT ROSE feat. MARIEM HASSAM

DESERT ROSE, pertenece al último trabajo de SEYDU: SADAKA (THE GIFT)

Vídeo producido por Julian Jakson de BrandSierraleone en Sierra Leona.

Próximas fechas:
21 de Julio Etnosur
Más fechas por confirmar

SADAKA:


Έκθεση του Παύλου Σάμιου στην Κεφαλονιά

«Και με της θάλασσας την αύρα…» ατενίζει το Ιόνιο αυτό το καλοκαίρι ο Παύλος Σάμιος,
 ο οποίος παρουσιάζει νέα ατομική έκθεση στο Δημοτικό Θέατρο Κέφαλος Αργοστολίου, στην Κεφαλονιά.

Τα έργα έχουν για θέμα τους την θάλασσα, λατρεμένη μούσα για τον καταξιωμένο ζωγράφο, ο οποίος αντλεί έμπνευση από τη γαλάζια απεραντοσύνη της, από τα πολλά πρόσωπα της, από τα παιχνιδίσματα και τις αγριάδες της. Η θάλασσα γίνεται η συνέχεια του έργου, το φυσικό πλαίσιο μέσα στο οποίο αναδεικνύονται οι μοναδικές καλοκαιρινές νεκρές φύσεις του Παύλου Σάμιου. Ζουμερά, φρεσκοκομμένα, ή και δαγκωμένα φρούτα, ένα καπέλο αφημένο πάνω σε μια μισοτελειωμένη παρτίδα τάβλι, ένα μισοπιωμένο ποτήρι κρασί, όλα μαρτυρούν την ανθρώπινη παρουσία που τα γεύτηκε και έχει μόλις αποχωρήσει από το έργο.

Περισσότερα: http://www.culturenow.gr

Βραδινή ξενάγηση στο Nέο Μουσείο της Ακρόπολης

Η ξενάγηση θα ξεκινήσει από το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης και οι συμμετέχοντες θα περπατήσουν προς το Μουσείο της Ακρόπολης. Θα ανακαλύψουν, με μια διαφορετική λογική, ό, τι καλύτερο έχει να προσφέρει το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης και κάποια από τα ενδεχομένως λιγότερο γνωστά αντικείμενα που κρύβουν, ωστόσο, ενδιαφέρουσες ιστορίες. 
Περισσότερα: http://www.artandlife.gr

Διαλογισμός στην Κίνηση Meditation in Motion

Η έκθεση Διαλογισμός στην Κίνηση, που παρουσιάζεται στην γκαλερί Chili Art Gallery στο Θησείο, έχει σχεδιαστεί ειδικά για να εμπλουτίσει τη σχετική με το χορό έρευνα ( η έρευνα διεξάγεται από το CID Congress on Dance Research, στο Θέατρο Δόρα Στράτου δημιουργώντας το πολιτισμικό πλαίσιο για τις παραστάσεις των σύγχρονων Θιβετιανών χορευτών, από το εγχείρημα The Khaita: Joyful Dances).
See more at: https://chiliart.gr

Έκθεση σύγχρονης τέχνης "Ο Κήπος βλέπει"

Στην έκθεση θα παρουσιαστούν εγκαταστάσεις,
γλυπτά, κείμενα-γλυπτά, βιντεοεγκαταστάσεις και ηχητικά έργα
σε περίπου 90 διαφορετικά σημεία του Κήπου του Μεγάρου.

Περισσότερα: http://www.artandlife.gr

Επτά γυναίκες παρουσιάζουν

Μια πρωτότυπη  εικαστική πρόταση παρουσιάζει η ομάδα 7+, που αποτελείται από επτά γυναίκες εικαστικούς, τις Όλγα Βερυκάκη, Σοφία Καραλέκα, Δήμητρα Κουμαντάκη, Μαρίνα Μαραβελάκη, Κλειώ Μπολιεράκη, Κωνσταντίνα Μπολιεράκη, Χριστίνα Παπαδάκη, με τίτλο «Η διαφορετικότητα ενός «Κοινού Τόπου» στο ναό San Rocco, στην πλατεία Σπλάνζιας, στα Χανιά. Τις καλλιτέχνιδες ενώνουν, εκτός από την κρητική καταγωγή (πλην μιας), παράλληλες πορείες σπουδών και επαγγελματικής ενασχόλησης σε διάφορες βαθμίδες της εκπαίδευσης.


Raga Des | Hariprasad Chaurasia (Album: Krishnadhwani )


Subscribe Music Today channel for unlimited entertainment

Αναστασία Γκινάκη, τοπία του Νοτιά στην Κέρκυρα

Στην Πινακοθήκη του Δήμου Κέρκυρας παρουσιάζεται ατομική έκθεση της εικαστικού Αναστασίας Γκινάκη με θέμα «Τα τοπία του Νοτιά» σε επιμέλεια της ιστορικού τέχνης Μαρίας Μελέντη. Η Αναστασία  Γκινάκη, με καταγωγή από την Κέρκυρα, ζωγράφος, απόφοιτος της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας,  δραστηριοποιείται ως εικαστικός αλλά και ως εκπαιδευτικός με εκκίνηση την Αθήνα. 

Σέριφος, το μαγευτικό κυκλαδονήσι με πάνω από 70 παραλίες

Στην κορυφή υπάρχουν ακόμα ερείπια ενετικού κάστρου 
και στο ψηλότερο σημείο ατενίζει τον ορίζοντα 
η εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου.
Κινείται σε ήρεμους ρυθμούς. Έτσι μεταδίδει την αύρα της σε όποιον την επισκέπτεται. Ο λόγος για τη Σέριφο. Ωστόσο η εύκολη πρόσβαση από την Αθήνα και η μικρή απόσταση που τη χωρίζει από άλλα νησιά των Κυκλάδων όπως η Μήλος, η Κίμωλος, η Πάρος και η Σύρος, την αναδεικνύουν σε δημοφιλή προορισμό αλλά και αγαπημένο λιμάνι για ιστιοπλοϊκά και ταχύπλοα. Διατηρεί πάντως δυνατή και πολύ γοητευτική την παραδοσιακή κυκλαδίτικη ταυτότητά της.
See more at: http://www.news.gr

Tōru Takemitsu: All in Twilight (1988)

Tōru Takemitsu (1930-1996): All in Twilight, per chitarra (1988) - David Tanenbaum, chitarra

Τα χρώματα της Αθηνάς Κιλιμάντζου χορεύουν στη Ζάκυνθο

Ανάμεσα σε φίλους και συμπολίτες θα βρεθεί για λίγες μέρες η Αθηνά Κιλιμάντζου που παρουσιάζει στη Ζάκυνθο τη νέα της ατομική έκθεση, δεύτερη στο νησί. Τίτλος της έκθεσης «Χορός των χρωμάτων» όπου η καλλιτέχνιδα θα παρουσιάζει έργα της τελευταίας της δουλειάς. Η έκθεση φιλοξενείται στο χώρο «Ίριδα Artstudio» από τις 15 ως τις 30 Ιουλίου.

Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

Joe Hisaishi - Summer (High Quality)

Incredibly melodic composition" Summer" by Joe Hisaishi, 
performed by himself. Uploaded for watching and listening in good quality 480p.

Too beautiful to drink? Korean barista's incredible latte art

Coffee art taken to the next level CREDIT: KIM HONG-JI/REUTERS
Lee Kang-bin has recreated world-renowned paintings, including Vincent van Gogh's 'The Starry Night' and Edvard Munch's 'The Scream', using coloured cream and tiny brush strokes in his coffee shop in Seoul, South Korea.

Secret tunnel found 30 feet below the Pyramid of the Moon in Mexico's Teotihuacan ruins may have been built to 'replicate the underworld'

Twelve small pyramid platforms surround the Plaza of the Moon, believed to be to allow thousands of the early residences to witness sacrificial rituals.
Archaeologists at Mexico's Teotihuacan ruins site say they have found evidence that the city's builders may have dug a secret tunnel under the Pyramid of the Moon.It goes from the Pyramid to the central square, which it is believed was used for human sacrifices and other rituals in front of an estimated 100,000 people.The National Institute of Anthropology and History says researchers used a CT scans to discover the tunnel about 30 feet (10 meters) below the surface of the plaza in front of the pyramid.

Omara Portuondo - Omara Portuondo (Full Album)

Click here to subscribe to World Circuit - http://smarturl.it/sub2worldcircuit

World Circuit Records have established their reputation by producing some of the finest world music albums of the past two decades, specialising in music from Cuba and West Africa. The label is best known for the GRAMMY winning Buena Vista Social Club album, which is the biggest selling world music album of all time, and led to the phenomenal rise in popularity of Cuban music. 

World Circuit's African artists enjoy equal prestige, including Grammy winning albums from Ali Farka Touré and kora virtuoso Toumani Diabaté, Mali's 'star of stars' Oumou Sangare, afrobeat legend Tony Allen, and the great Orchestra Baobab.


Click here to subscribe to World Circuit - http://smarturl.it/sub2worldcircuit

World Circuit Records have established their reputation by producing some of the finest world music albums of the past two decades, specialising in music from Cuba and West Africa. The label is best known for the GRAMMY winning Buena Vista Social Club album, which is the biggest selling world music album of all time, and led to the phenomenal rise in popularity of Cuban music. 10 years after their historic concert in New York, World Circuit release Buena Vista Social Club At Carnegie Hall.

World Circuit's African artists enjoy equal prestige, including Grammy winning albums from Ali Farka Touré and kora virtuoso Toumani Diabaté, Mali's 'star of stars' Oumou Sangare, afrobeat legend Tony Allen, and the great Orchestra Baobab.


Τρίτη 4 Ιουλίου 2017

Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

No Surprises - Vintage 1930s Jazz Radiohead Cover ft. Chloe Feoranzo

**Download the song on our album "33 Resolutions Per Minute: http://smarturl.it/pmj33

Get tix to see PMJ on tour worldwide: http://www.pmjtour.com
Order PMJ albums & apparel: http://www.shoppmj.com
We're excited to welcome New Orleans clarinetist Chloe Feoranzo to the #PMJfamily! Check out her incredible talent on this vintage jazz remake of Radiohead's "No Surprises."

The Band:
Chloe Feoranzo - clarinet & vocals
Luca Pino - guitar
Adam Kubota - bass
Aaron McLendon - drums
Scott Bradlee - piano

Σεμινάριο Γλυπτικής για την ανθρώπινη φιγούρα από το Εργαστήρι Τέχνης Χαλκίδας

Σεμινάριο Γλυπτικής με θέμα «Ανθρώπινη φιγούρα - Από την αφαίρεση στον ρεαλισμό» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου καθώς και το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου.
Περισσότερες πληροφορίες: http://www.eviaportal.gr

Ο μυρεψός, της Όλγας Κοτσιρέα

612 μ. Χ., Κωνσταντινούπολη. Ο μυρεψός Ζήνωνας επιτέλους αποκτά τον πολυπόθητο γιο και στο συμποόσιο που θα παραθέσει προς τιμήν της γέννησής του θα συμβούν πολλά γεγονότα που σταδιακά θα οδηγήσουν στη δολοφονία του ζηλόφθονου αργυροπράτη αδερφού του. Ποιος τον σκότωσε και γιατί; Πόσο ένοχοι είναι οι ήρωες που μας συστήνει σταδιακά η κυρία Όλγα Κοτσιρέα από σελίδα σε σελίδα; Πώς επηρεάζει την ψυχολογία των κατοίκων της Κωνσταντινούπολης η ήττα που υπέστη ο αυτοκράτωρ Ηράκλειος στη μάχη με τον Χοσρόη Β΄; Πώς είναι να ζει κανείς στη βασίλισσα των πόλεων τον 7ο αιώνα μ. Χ., με στρατιώτες, πόρνες, αυτοκράτορες, αξιωματικούς, εμπόρους;
Περισσότερα: https://tovivlio.net

Θεατρικό Εργαστήριο Καρδίτσας οργανώνει για 14η χρονιά τo “τέχνης παίδευσις”

To“τέχνης παίδευσις” Θεατρικό Εργαστήριο Καρδίτσας οργανώνει για 14η χρονιά στην λίμνη Ν. Πλαστήρα το συμπόσιο τέχνης δρυάδες. Συμπόσιο για εκπαιδευτικούς, ηθοποιούς, performers, σκηνοθέτες, θεατρολόγους, σπουδαστές δραματικών σχολών, μουσικούς, χορευτές, χορογράφους, ερασιτέχνες ηθοποιούς, μαθητές Μουσικών Σχολείων, εμψυχωτές, εικαστικοί, φοιτητές, μαθητές και όσους επιθυμούν να καλλιεργήσουν την τέχνη του θεάτρου.