Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017

Estro – το ταξίδι του Οίστρου – από την Orasi Art και την ΑΦΗ Collective

Αν δεν έχεις κανονίσει κάποιο ταξίδι αυτόν τον καιρό, η Orasi Art ετοιμάζει στις 16/11 μία μοναδική εικαστική περιπλάνηση μέσα από την έκθεση της ΑΦΗς Collective με τίτλο ‘Estro – το ταξίδι του Οίστρου’, που δεν πρέπει να χάσεις!
More information and more amazing photos: http://www.savoirville.gr

Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης - εξωτερικές δράσεις

• 18 Νοεμβρίου 2017 "Τα δικαιώματα των παιδιών"
Με αφορμή την επικείμενη παγκόσμια ημέρα για τα δικαιώματα των παιδιών δημιουργήσαμε ένα εκπαιδευτικό και εικαστικό εργαστήριο. Τα παιδιά θα γνωρίσουν, μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες, βασικά δικαιώματα των παιδιών ανά τον κόσμο καθώς και τρόπους για να τα προάγουν και να τα υπερασπιστούν.

Φιλανθρωπικό bazaar στο Κτήμα Κοκοτού

Την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017 γιορτάζουμε τον Άη Γιώργη τον Μεθυστή. Με την ευκαιρία αυτή και καθώς τα Χριστούγεννα πλησιάζουν, το Κτήμα Γ. Κοκοτού στη Σταμάτα θα υποδεχθεί τους μικρούς και μεγάλους φίλους του, από τις 11:00 έως τις 17:00, για μια να περάσουν μια ξεχωριστή μέρα στην εξοχή, γνωρίζοντας το κτήμα και τα κρασιά του, και απολαμβάνοντας στιγμές χαλάρωσης με κρασί, φαγητό και πλήθος δραστηριοτήτων στην φύση.
Παράλληλα, σε στεγασμένο χώρο του κτήματος, θα λάβει χώρα το καθιερωμένο, ετήσιο φιλανθρωπικό bazaar, για την ενίσχυση του Σωματείου "Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος". Στο bazaar αυτό θα συμμετέχουν περισσότεροι των 40 εκθετών, με ποικίλα προϊόντα και χειροτεχνίες. 

Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017

Η διαδρομή του τρένου του Πηλίου - The route of Mt. Pelion train (cabride)

Ο σιδηρόδρομος Βόλου-Μηλεών, ή το τρενάκι του Πηλίου, όπως είναι γνωστότερο, ή αλλιώς Μουντζούρης, είναι ένα τρένο-τουριστικό αξιοθέατο των χωριών του Πηλίου. Ο σιδηρόδρομος κατασκευάστηκε σε δύο στάδια, μεταξύ του 1894 και του 1903. Αποτέλεσε για 80 χρόνια, σημείο αναφοράς για την περιοχή. Στις μέρες μας το τρενάκι συνεχίζει να ανεβαίνει στα χωριά του Πηλίου, έχοντας κάνει μια διακοπή στο διάστημα 1971-1996.

Περισσότερα: Τρενάκι Πηλίου

Baaray Kuul - The Mahori Orchestra

Mahori Orchestra - The popular music ensemble of Cambodia. Many of the pieces for this type of group can be played in three versions [ short, medium, or long ], depending on the occasion and the function the music is to serve. 
Baaray Kuul - This tune is actually based on a French melody that became popular around the begining of the 20th century. Similar examples of colonial-era melodies can be found in East African and Central Asian folk music as well.

เดี่ยวซึง - ครูอุดม ณ เชียงใหม่

เดี่ยวซึงเพลงพื้นบ้านลานนา โดย ครูอุดม ณ เชียงใหม่
จากงาน... ดนตรีพื้นบ้านลานนา และ Western Folk Country Musics,
๒๒ - ๒๓ ธันวาคม ๒๕๒๐ จัดโดย... น.ศ. สังคมวิทยา - มานุษยวิทยา มหาวิทยาลัยเชียงใหม่

Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας: Η αλληλεξάρτηση ανθρώπου και φύσης

Το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας βρίσκεται στην ορεινή Κορινθία, εκεί όπου, σύμφωνα με τη μυθολογία, ο Ηρακλής αντιμετώπισε και εξολόθρευσε τις Στυμφαλίδες όρνιθες. Το οροπέδιο της Στυμφαλίας περιβάλλεται από τους ορεινούς όγκους της Ζήρειας, του Ολίγυρτου, του Μαυροβουνίου και του Γραβιά, στη νότια πλευρά του νομού Κορινθίας.
Περισσότερα: http://www.enallaktikos.gr

Hafiz Abdel Rahman

Sudanese flutist and composer Hafiz Abdel Rahman is a graduate of the Music Academy of Sudan in Khartoum. He established his musical group in Khartoum in 1991 and has been touring the world ever since. He has participated in many international festivals including Abu Dhabi Cultural Center, Paris Arab-French Institute, Vienna Solo Festival, Beirut Sudanese Community Festival, Geneva Hilton World Congress of Families, South African Johanesburge University and many, many others. 

Το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας. Η Κρήτη, μια «κιβωτός» σπάνιας φυσικής ομορφιάς, μεσογειακού πολιτισμού και ιστορίας

Παραλία Μπάλου στην Κρήτη
«Όποιος πατήσει στο νησί τούτο νιώθει μυστηριώδη δύναμη, ζεστή, αγαθή να διακλαδίζεται στις φλέβες του, και τη ψυχή του να μεγαλώνει», γράφει ο Νίκος Καζαντζάκης, ο σπουδαίος Κρητικός συγγραφέας, στο βιβλίο του «Αναφορά στον Γκρέκο». Στη νότια πλευρά του Αιγαίου, ένα νησί μυστηριώδες, ζεστό, αγνό, γενναιόδωρο κλείνει μέσα του ολόκληρη την «ψυχή» της Ελλάδας. Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Χανιά, Άγιος Νικόλαος, Ελούντα, Ιεράπετρα, Μάλια, Χερσόνησος, Σητεία, Σφακιά: ένα νησί, πολλαπλοί προορισμοί, χιλιάδες εικόνες. Η Κρήτη έχει τον τρόπο να μαγεύει κάθε επισκέπτη. Να σαγηνεύει και να αιχμαλωτίζει τις αισθήσεις με το εντυπωσιακό και μεγαλειώδες τοπίο της, αλλά και με το πνεύμα, την ιστορία και τους ανθρώπους της.

Έκθεση Θεάτρου Σκιών στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα

Τη σχολική χρονιά 2017-2018, 
το Ίδρυμα Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα φιλοξενεί, 
στην αίθουσα Αλέξανδρος Χαΐτογλου, την έκθεση με τίτλο 
«Το Ηρωϊκό Δράμα στο Θέατρο Σκιών».


Η Κέρκυρα τιμά τον σπουδαίο Κερκυραίο ζωγράφο Αλέκο Φασιανό

H Έκθεση Χειροποίητων Βιβλίων “Διά χειρός Αλέκου Φασιανού”
θα φιλοξενηθεί στο Δημαρχείο San Giacomo και τα εγκαίνιά της θα γίνουν
την Κυριακή 12 Νοεμβρίου και ώρα 13:00, παρουσία του Αλέκου Φασιανού.

Περισσότερα: http://www.corfupress.com

Μετά τα Τρίκαλα και η Λάρισα αποκτά χριστουγεννιάτικο πάρκο - 64 στρέμματα παραμυθοχώρα

Το «Πάρκο των Ευχών» θα είναι επισκέψιμο από τις 8 Δεκεμβρίου μέχρι και τις 7 Ιανουαρίου 2018 και θα διαμορφωθεί σε έκταση 64 στρεμμάτων, όπου θα παρουσιάζονται 19 διαφορετικοί θεματικοί χώροι: η Οικογένεια Χιονανθρώπων, η Παραμυθοχώρα, η Μανιταροχώρα, το Ταχυδρομείο, μία Μικρή και μία Μεγάλη Σκηνή, το Εργαστήρι Ξωτικών, Καρουζέλ, το Τρένο του Βόρειου Πόλου, Vintage Χριστούγεννα, το Παιχνιδόκουτο, το τρενάκι, το Σπίτι του Αη - Βασίλη, το Σινέ Ξωτικών, το Ζαχαρόσπιτο, η Χριστουγεννιάτικη Αγορά, το Fun Park και η Λίμνη των Χριστουγέννων, όπου θα δημιουργηθεί ένα παγοδρόμιο.
Περισσότερα: http://www.iefimerida.gr

Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

From Album BANSURI NEPAL - Song : Vijyo timro By Binod katuwal

Contact Binod for skype Bansuri Lesson.

Email: binodkatuwal@hotmail.com

Facebook page: https://www.facebook.com/binodflute
Binod´s Music Albums DIGITAL DOWNLOADS : https://binodkatuwal.pushcommerce.com/
Binodflute Bansuri Nepal
Barcelona Spain.
https://binodkatuwal.pushcommerce.com/
Full album download link
"BANSURI NEPAL"

Binod's New Music Album "BANSURI NEPAL" by Binod Katuwal. ( Sound track for the Movie by Bon Ishikawa JAPAN, Tittled : " Most Beautiful Village in the World" ) “Sekai de Ichiban Utsukushii Mura ”- Full Album Digital Download is available Now... PLEASE Support Binod by Downloading his creation ...... and enjoy the Music.... :)
For DOWNLOAD Link Clik Here - https://binodkatuwal.pushcommerce.com...
Contact : binodkatuwal@hotmail.com

1η SmArt Θεσσαλονίκης

Η Govedarou Art Gallery σε συνεργασία με τον Σύλλογο Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Κεντρικής Ελλάδος (Σ.Κ.Ε.Τ.Κ.Ε) διοργανώνει έκθεση στο χώρο της γκαλερί με έργα τέχνης μικρών διαστάσεων και σε πολύ χαμηλές τιμές. Συμμετέχουν 28 μέλη του συλλόγου και τα έργα τους διακρίνονται από καλαισθησία και φαντασία. 
Περισσότερα: 1η SmArt Θεσσαλονίκης


16η Έκθεση Κόμικς και Επιτραπέζιων Παιχνιδιών Comic n' Play 2017 στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης

Από την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017 έως και την Κυριακή 12 Νοεμβρίου στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης θα διεξαχθεί μια πολύμορφη εκδήλωση γεμάτη κόμικς και επιτραπέζια παιχνίδια, bazaar ελληνικών, ξενόγλωσσων και μεταχειρισμένων εκδόσεων κόμικς. Θα απολαύσει κανείς επίσης την έκθεση αυτοχρηματοδοτούμενων εκδόσεων, αλλά και πρωτότυπα έργα, εργαστήρια και επιτραπέζια παιχνίδια με διαγωνισμούς με έπαθλα για τους επισκέπτες. Θα συναντήσει κανείς ξένους προσκεκλημένους, εκδοτικούς οίκους εξειδικευμένους στα κόμικς και πολλές ακόμα εκπλήξεις.

Μουσική σε αλληλεπίδραση με τις άλλες τέχνες

Η μουσική -δοκιμάζει και- δοκιμάζεται σε διάλογο με άλλες καλλιτεχνικές πρακτικές (κινητή εικόνα, ακίνητη εικόνα, κίνηση, επιτέλεση) σ’ ένα πνεύμα αλληλοεπίδρασης και αμοιβαιότητας στο χώρο τέχνης ΒΕΤΟΝ 7. Οι δράσεις θα επιτρέψουν να δοκιμαστούν εκφραστικά σχήματα και καλλιτεχνικές διαδικασίες σε διάφορα καλλιτεχνικά πεδία σε σύζευξη (π.χ. μουσική -κινηματογράφος).

Μουσείο Α. Παπαδιαμάντη στην Σκιάθο

Στο γνωστό, σύντομο βιογραφικό του σημείωμα ο ίδιος αναφέρει: «Εγεννήθην εν Σκιάθω τη 4η Μαρτίου 1851. Εβγήκα από το Ελληνικόν Σχολείον εις τα 1863, αλλά μόνον τω 1867 εστάλην εις το Γυμνάσιον Χαλκίδος, όπου ήκουσα την Α΄ και Β΄ τάξιν. Την Γ΄ εμαθήτευσα εις Πειραιά, είτα διέκοψα τας σπουδάς μου και έμεινα εις την πατρίδα. Κατά Ιούλιον του 1872 υπήγα εις το Αγιον Ορος χάριν προσκυνήσεως, όπου έμεινα ολίγους μήνας. Τω 1873 ήλθα εις Αθήνας και εφοίτησα εις την Δ΄ του Βαρβακείου. Τω 1874 ενεγράφην εις την Φιλοσοφικήν Σχολήν, όπου ήκουα κατ’ εκλογήν ολίγα μαθήματα φιλολογικά, κατ’ ιδίαν δε ησχολούμην εις τας ξένας γλώσσας.

Μαριγώ Κάσση έκθεση "Από κουρέλια"

Η αίθουσα τέχνης "ε κ φ ρ α σ η – γιαννα γραμματοπουλου", 
εγκαινιάζει την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017 ατομική έκθεση της Μαριγώς Κάσση 
με τίτλο "Από κουρέλια", σε επιμέλεια Λίνας Τσίκουτα.

Read more and see more photos: https://www.artandlife.gr 

Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017

Art and Music from the Romantic Era - Rachmaninoff, Chopin, Brahms - Romanticism

Turn on subtitles for information about the paintings!
A journey through the Romantic Era in three brilliant musical performances and some of the most amazing paintings ever made. Three stories inspired by the themes of Romanticism; a story of Woman, Man and the Course of Empire... with stunning live music by Anna Fedorova, Ronald Brautigam and Daniele Gatti performing Rachmaninoff, Chopin and Brahms.
Music:
Rachmaninoff: Piano Concerto no.2 op.18
Nordwestdeutsche Philharmonie conducted by Martin Panteleev
Anna Fedorova, piano

Chopin: Piano Concerto no.2, op. 21
Radio Filharmonisch Orkest conducted by Krzysztof Urbański 
Ronald Brautigam [piano]

Brahms: Tragic Overture
Royal Concertgebouw Orchestra conducted by Daniele Gatti

More AVROTROS Klassiek:



WILLEM WEISMANN: FLASHBACK CONT’D

Willem Weismann. Abandoned Study (2015) © the Artist, courtesy 
the Artist and GRIMM Amsterdam | New York
“Weismann’s paintings can be viewed as some kind of archaeology of contemporary society and human progress. […] We have in Willem Weismann an artist who clearly delights in the absurdity of human existence. Comic books, video games and cinema play an important part of his work, the odd and the bizarre, the cast offs and the outcasts. We have symbolic objects, signs and signals to another realm that lies under the broken pavements and points to a world in constant flux and change” – Ben Austin
Το «Κέντρο Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών» διοργανώνει το 6ο Φεστιβάλ Αφήγησης στην Αθήνα την Παρασκευή 17, το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017, στο «Σπίτι των Παραμυθιών», (Ιωσήφ των Ρογών 11, Ακρόπολη) ένα χώρο για την αφήγηση και το παραμύθι.
Περισσότερα: http://tetartopress.gr

Στο «φως» ελληνιστικό γυμναστήριο στην Αίγυπτο

Ένα ελληνιστικό γυμναστήριο έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη στην περιοχή Ουάτφα της Αιγύπτου, εκεί όπου κάποτε υπήρχε το αρχαίο χωριό με το όνομα Φιλοτέρης που ίδρυσε ο Πτολεμαίος ο Β΄ το 300 π.χ. Εκεί οι νέοι της Αιγύπτου εκπαιδεύονταν στον αθλητισμό, την ελληνικό λογοτεχνία και τη φιλοσοφία. 
Έναν χώρο, που θυμίζει Ελλάδα στα αρχαία της στάδια, έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη στην περιοχή Ουάτφα της Αιγύπτου (κάπου 100 χιλιόμετρα από το Κάιρο), εκεί όπου κάποτε υπήρχε το αρχαίο χωριό με το όνομα Φιλοτέρης, που ίδρυσε ο Πτολεμαίος ο Β΄ το 300 π.Χ., από την αδελφή του Φιλοτέρα. 
Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, στο ελληνιστικό γυμναστήριο οι νέοι της Αιγύπτου στην περιοχή κοντά στην όαση της σημερινής πόλης Φαγιούμ, εκπαιδεύονταν στον αθλητισμό, την ελληνική λογοτεχνία και τη φιλοσοφία. Η εν λόγω ανακάλυψη ήρθε στο φως από Γερμανούς και Αιγύπτιους αρχαιολόγους με επικεφαλής την Κορνέλια Ρόμερ.
Περισσότερα: http://news.in.gr

Rimsky-Korsakov: Scheherazade / Gergiev · Vienna Philharmonic · Salzburg Festival 2005

Gran presentación de la Orquesta Filarmónica de Viena dirigida por Valery Gergiev, interpretando la famosa obra "Scheherazade" del compositor ruso Nikolai Rimsky-Korsavov, en el Festival de Salzburgo 2005.
Great presentation of Vienna Phiharmonic conducted by russian Maestro Valery Gergiev, playing the russian work "Scheherazade" of Nikolai Rimsky-Korsakov, at Salzburg Festival 2005. 
(C) ZDF and all their respective owners. No personal work here.

Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

L'Arpeggiata - Athanasius Kircher (1602-1680) - Tarantella Napoletana, Tono Hypodorico

Taken form their official site - http://www.arpeggiata.com/
only for a more convenient listenning in playlist with other musical titles

Η Κωνσταντινούπολη των Jean Pascal Sebah & Polycarpe Joaillier (1890-1900) από την Τρικόγλειο Βιβλιοθήκη του Α.Π.Θ στο Σισμανόγλειο Μέγαρο Κωνσταντινούπολης

Η έκθεση πρωτοπαρουσιάστηκε από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο του 2017 στη Θεσσαλονίκη, στον εκθεσιακό χώρο της Αγιορειτικής Εστίας, εντυπωσιάζοντας το κοινό της πόλης. Αυτή τη φορά μεταφέρεται για να παρουσιαστεί στον φυσικό της τόπο, την Κωνσταντινούπολη, οι κάτοικοι της οποίας θα έχουν τη δυνατότητα να δουν για πρώτη φορά το αρχειακό υλικό των δύο φωτογράφων, που αποτύπωσαν με τον φακό τους εντυπωσιακές, άγνωστες και άκρως γοητευτικές πτυχές της Πόλης της τελευταίας δεκαετίας του 19ου αιώνα.
Περισσότερα: http://www.liberal.gr

H UNESCO αποκαλύπτει τα 18 μνημεία στην Ελλάδα που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθεί ένας ταξιδιώτης

Η UNESCO έρχεται να δώσει στους ταξιδιώτες τις δικές της προτάσεις και πιο συγκεκριμένα τα 18 μνημεία και τοποθεσίες που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθεί ο σύγχρονος ταξιδιώτης. 
Ο ανανεωμένος κατάλογος περιλαμβάνει 1.073 μνημεία και τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο και περιλαμβάνει 18 ελληνικά μνημεία και τοποθεσίες.
Read more and see more photos: http://www.iefimerida.gr

Το μοναστήρι της Παναγιάς της Χοζοβιώτισσας στην Αμοργό

Η χρονολόγηση της Μονής είναι άρρηκτα δεμένη με το όνομα Χοζοβιώτισσα, και, εν πολλοίς, στηρίζεται και στην προφορική παράδοση. Ο συσχετισμός των διηγήσεων με τις πληροφορίες των βυζαντινών Χρονογράφων, κυρίως του Θεοφάνους, η συνεξέταση των ιστορικών γεγονότων, των αναταραχών, στον γεωγραφικό χώρο της Μεσογείου και της Παλαιστίνης καθώς και των μεταγενεστέρων γραπτών μαρτυριών που παραδίδουν οι Κώδικες και τα πατριαρχικά Σιγίλλια της Μονής, επιτρέπουν την χρονολόγηση του πρώτου κτιριακού πυρήνα στον 9ο αιώνα, στα χρόνια της άφιξης της εικόνας.
Περισσότερα: http://www.archaiologia.gr

Ομαδική έκθεση "Insomnia"

H γκαλερί Art Zone 42 σε συνεργασία με την Blue Rhino Art Gallery της Κωνσταντινούπολης και επιμελήτρια την Tima Jam, παρουσιάζει έργα 52 επιλεγμένων Ιρανών καλλιτεχνών υπό τον τίτλο 'Insomnia'. 

Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017

CHICO BUARQUE - Construção (vinyl)

The album "Construção" was released in 1971 during the Brazilian military dictatorship, and several of its lyrics are in fact a strong criticism against the regime, as is the case of "Cordão", and also the homonymous and epic "Construção", although the latter is more about the undignified condition of the common laborer of that time. "Construção" is one of the most emblematic Brazilian songs of all times, and describes the last day of the life of a construction worker who dies while working, but his death is seen as little more than an annoyance that slows the traffic... 
This is a 2016 reissue.
Cordão 0:14
Valsinha 2:47
Minha História 4:50 
Construção 7:57