πλατείες, παραλίες και μερικά από τα ομορφότερα μουσεία της Αθήνας,
μεταμορφώνονται σε «θερινά σινεμά» με ελεύθερη είσοδο.
See more at: [ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ]
Τώρα που ο καιρός ζεσταίνει, οι αυλές της Αθήνας γίνονται το αγαπημένο μας καταφύγιο τις μέρες και τις νύχτες εκείνες που θέλουμε να πάρουμε γεύση καλοκαιριού. Ο έναστρος ουρανός, το άρωμα του γιασεμιού, το πλακόστρωτο ή το χαλίκι, οι ατμοσφαιρικές γωνιές και η χαλαρή και παρεΐστικη ατμόσφαιρα είναι όλα όσα ζητάμε αυτή την εποχή για να απολαύσουμε το φαγητό, τον καφέ ή το ποτό μας.
Το Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης παρουσιάζει την έκθεση φωτογραφίας του Παύλου Κοζαλίδη «Αναζητώντας τη χαμένη πατρίδα». Η έκθεση φιλοξενείται στην Art Gallery της Αλεξανδρούπολης και πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων για τα δέκα χρόνια λειτουργίας του Κέντρου Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης. Διάρκεια έκθεσης 17 – 27 Ιουνίου.
Φέτος, ο Κήπος αλλάζει στιλ, γίνεται πιο χαλαρός και φιλικός, «easy garden» με μουσικές χαλαρές και ατμοσφαιρικές, μελωδίες από όλο τον κόσμο, βραδιές jazz, tango, soul και Brazilian bossa και την καθιερωμένη Παγκόσμια ημέρα της Μουσικής (21 Ιουνίου), μια γιορτή στον Κήπο για όλο τον κόσμο.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μητέρες και παιδιά, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το Έκθεμα του Μήνα που είναι αφιερωμένο στη μητέρα και το οποίο εκτίθεται για πρώτη φορά, μέσα από μικρές παρουσιάσεις. Στη συνέχεια με τις μπογιές τους όλα τα παιδιά μπορούν να φτιάξουν ένα δώρο και να το χαρίσουν στη μαμά τους.
Φέτος η θεματική της έκθεσης είναι το λιμάνι και ο ρόλος του ως τόπος συγκέντρωσης ανθρώπων, εμπειριών, πολιτισμών και υποκειμενικών «φορτίων» για τον καθένα και την καθεμιά από μας. Την αναγκαιότητα της ύπαρξης του λιμένα, την ιστορική και στρατηγική του σημασία, αλλά κυρίως την συμβολή του σε όλες τις πτυχές της καθημερινότητας, εντόπισαν οι φοιτητές και φοιτήτριες του ΤΠΤΕ, και με αυτό στο νου, δημιουργούν μια έκθεση για να δώσουν μορφή σε όλες τις συμβολικές ταυτότητες του λιμανιού.
Το T.A.F./The Art Foundation φιλοξενεί την ομαδική έκθεση «Uncharted», από τις 9 ως τις 25 Ιουνίου. Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του θεματικού προγράμματος του Athens Photo Festival 2017 με τίτλο ‘STILL SEARCHING’. Παράλληλα, στα δωμάτια του T.A.F / The Art Foundation παρουσιάζεται η η έκθεση «New Found Self».
Tο μουσείο, ανά τετραετία φιλοξενεί εκθέσεις ξένων χωρών και προτίθεται, από το 2019, να φιλοξενήσει έκθεση για τη σύγχρονη Ελλάδα και να προβάλλει για διάστημα περίπου 4 ετών τη χώρα μας με το κεντρικό σύνθημα «Take me there: Greece».
Το βραβείο «Ευρωπαϊκοί Προορισμοί Αριστείας» διεκδικεί η Τήνος, με πρόταση που υπέβαλε στον ΕΟΤ, όπως ανακοινώθηκε από τον Δήμο. Ο τίτλος της υποψηφιότητας «Τήνος το χειροποίητο νησί» όπως την αποκάλεσε ο Κορνήλιος Καστοριάδης, συμπυκνώνει όσα το νησί συγκεντρώνει ως ισχυρά στοιχεία για τη διεκδίκηση του βραβείου, δήλωσε η αντιδήμαρχος, Αναστασία Δεληγιάννη.
Είναι μια λέξη που διαχρονικά θα λέγαμε ότι χαρακτηρίζει την Ελλάδα. Και είναι μια λέξη που χρησιμοποιούμαι συχνά. Ωστόσο, εάν προσπαθήσουμε να την μεταφράσουμε σε άλλη γλώσσα, είναι αλήθεια ότι θα δυσκολευτούμε.
Η λέξη που αναφερόμαστε είναι το «φιλότιμο» και το BBC, στο αφιέρωμά του με τίτλο «The Greek word that cant ’t be translated», μας μιλά για την αρετή που κρύβει εννοιολογικά η λέξη αυτή.
Στην προσπάθειά του να την εξηγήσει στο βρετανικό αναγνωστικό κοινό, ο αρθρογράφος την περιγράφει ως την «αγάπη για την τιμή». παραδέχεται ωστόσο ότι η μετάφραση είναι ανεπαρκής να περιγράψει το πραγματικό νόημα της λέξης. Και αυτό γιατί μέσα σε μόνο τέσσερις συλλαβές, συμπυκνώνει τόσες αρετές, που απλά είναι αδύνατο να μεταφραστεί.
Στη Θεσσαλονίκη μπορεί κανείς να αναζητήσει και να ανακαλύψει ψηφίδες της ιστορίας που συνθέτουν τη μοναδική ιστορία της ιστορικής πόλης που χιλιάδες χρόνια αποτελεί κοιτίδα του ελληνισμού και του πολιτισμού.
Στη σημερινή Ανω Πόλη και στο τέρμα της οδού Αγίας Σοφίας βρίσκεται ένα από τα σημαντικότερα βυζαντινά μνημεία, η Μονή Λατόμου (ή Οσίου Δαυίδ όπως τη γνωρίζουν κάποιοι) που σύμφωνα με την παράδοση κατασκευάστηκε τον 5ο αιώνα μ.Χ.
Η προσωνυμία «Λατόμου» οφείλεται ίσως στην ύπαρξη λατομείων πέτρας στην περιοχή, ενώ μέσα στον προηγούμενο αιώνα ο σημερινός Ναός αφιερώθηκε στον Οσιο Δαυίδ που ασκήτεψε στο σημείο.
Η Μονή έχει αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερη φήμη εξαιτίας ενός μοναδικού στα παγκόσμια χρονικά ψηφιδωτού, του έφηβου Ιησού Χριστού, ως όραμα του προφήτη Ιεζεκιήλ και γύρω του υπάρχουν οι τέσσερις Ευαγγελιστές.
Από τη Δευτέρα 5 έως και τις 18 Ιουνίου 2017 η «Ζώγια», στην οδό Αλ. Σβώλου 54, φιλοξενεί την έκθεση του Κώστα Παπασταματίου με τον τίτλο ΤΟΡΩ, η οποία γεμίζει τους τοίχους με εντυπωσιακά χρώματα και με τη δυνατή, όσο και εύθραυστη, εικόνα του ταύρου, με όλες τις συνδηλώσεις που αυτό μπορεί να έχει…
Η Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης φιλοξενεί την Τρίτη 13 Ιουνίου και ώρα 19:00 – 21:00 στην Casa Bianca τον Δρ. Παύλο Βασιλειάδη σε μια παρουσίαση της έρευνάς του με θέμα Ψυχικό τραύμα και εικαστικές τέχνες. Από τον Caravaggio στην Louise Bourgeois, πολλοί διαφορετικοί καλλιτέχνες σε διαφορετικούς τόπους και εποχές. Ο Δρ. Παύλος Βασιλειάδης διερεύνησε το καλλιτεχνικό τους έργο διεισδύοντας στον ψυχικά διαταραγμένο κόσμο τους και στα τραυματικά βιώματα που έμελε να καθοδηγήσουν και να χαρακτηρίσουν την εικαστική τους διαδρομή.
Το Αφιέρωμα στον Ισραηλινό Κινηματογράφο που διοργάνωσαν η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων με την Ισραηλιτική Κοινότητα Λάρισας και την υποστήριξη της Πρεσβείας του Ισραήλ και της Κινηματογραφικής Λέσχης Λάρισας, στον θερινό κινηματογράφο Σινέ Μύλος στο Μύλο του Παππά, ολοκληρώνεται με την προβολή της δραματικής ταινίας του 2011, «Κατακλυσμός», σε σκηνοθεσία Guy Nativ, την Παρασκευή 9 Ιουνίου στις 21:30, με ελεύθερη είσοδο.
Την περασμένη Τρίτη στη Ρόδο, το ξενοδοχείο Melenos Lindos Exclusive Suites έγινε το πρώτο στον κόσμο που πιστοποιήθηκε κατά GSTC για την αειφόρο λειτουργία του. Η επιθεώρηση έλαβε χώρα στα τέλη Απριλίου του 2017 και περιελάμβανε έλεγχο της λειτουργίας του εν λόγω ξενοδοχείου σύμφωνα με τα κριτήρια αειφορίας στον τουρισμό όπως αυτά έχουν οριστεί από το παγκόσμιο συμβούλιο αειφορίας στον τουρισμό (Global Sustainability Tourism Council).
An international group of scientists has dated Homo sapiens fossils recently found at the Jebel Irhoud site located between Marrakech and Morocco’s Atlantic coast to 300,000 years ago.
Paleontologists investigating the sea bed off the coast of southern California have discovered a lost ecosystem that for thousands of years had nurtured communities of scallops and shelled marine organisms called brachiopods.