Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 10 Ιουνίου 2017

Δωρεάν θερινό σινεμά στην Αθήνα όλο το καλοκαίρι

Ξεχωριστές γωνιές της πόλης, αρχαιολογικοί χώροι,
πλατείες, παραλίες και μερικά από τα ομορφότερα μουσεία της Αθήνας,
μεταμορφώνονται σε «θερινά σινεμά» με ελεύθερη είσοδο.

See more at: [ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ]

Αθηναϊκές αυλές που θυμίζουν νησί

Τώρα που ο καιρός ζεσταίνει, οι αυλές της Αθήνας γίνονται το αγαπημένο μας καταφύγιο τις μέρες και τις νύχτες εκείνες που θέλουμε να πάρουμε γεύση καλοκαιριού. Ο έναστρος ουρανός, το άρωμα του γιασεμιού, το πλακόστρωτο ή το χαλίκι, οι ατμοσφαιρικές γωνιές και η χαλαρή και παρεΐστικη ατμόσφαιρα είναι όλα όσα ζητάμε αυτή την εποχή για να απολαύσουμε το φαγητό, τον καφέ ή το ποτό μας. 
Περισσότερα: http://www.greekguide.com

Παύλος Κοζαλίδης, αναζητώντας τη χαμένη πατρίδα

Το Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης παρουσιάζει την έκθεση φωτογραφίας του Παύλου Κοζαλίδη «Αναζητώντας τη χαμένη πατρίδα». Η έκθεση φιλοξενείται στην Art Gallery της Αλεξανδρούπολης και πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων για τα δέκα χρόνια λειτουργίας του Κέντρου Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης. Διάρκεια έκθεσης 17 – 27 Ιουνίου. 

Uruguthey Maruguthey Flute cover by Rajesh Cherthala from the Tamil Movie Veyil

Flute cover of Uruguthey Muruguthey by Rajesh Cherthala from the Tamil movie
Veyil,.Orirginal track composed by Shri.G.V.Prakash kumar. ''This version 
is dedicated to Great Shankar Mahadevan Sir & Shreya Ghoshal.''

Keys : Sumesh Anand Surya
Camera : MS Soj & Shine Sidharth
Edit : Jibin Anand
colourist : Aby Tad Studio
Cam Asst: Abhijith Kamal & Vibin

Μουσικές βραδιές με jazz, tango και soul στον Κήπο του Μεγάρου


Φέτος, ο Κήπος αλλάζει στιλ, γίνεται πιο χαλαρός και φιλικός, «easy garden» με μουσικές χαλαρές και ατμοσφαιρικές, μελωδίες από όλο τον κόσμο, βραδιές jazz, tango, soul και Brazilian bossa και την καθιερωμένη Παγκόσμια ημέρα της Μουσικής (21 Ιουνίου), μια γιορτή στον Κήπο για όλο τον κόσμο.
Περισσότερα: http://www.in.gr

"Με την μαμά μου" στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών!

Την Κυριακή 18 Ιουνίου η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας
θα επαναλάβει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα
«Με τη μαμά μου στο Μουσείο».
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μητέρες και παιδιά, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το Έκθεμα του Μήνα που είναι αφιερωμένο στη μητέρα και το οποίο εκτίθεται για πρώτη φορά, μέσα από μικρές παρουσιάσεις. Στη συνέχεια με τις μπογιές τους όλα τα παιδιά μπορούν να φτιάξουν ένα δώρο και να το χαρίσουν στη μαμά τους.
Περισσότερα: https://www.patrasevents.gr

"Falling Leaves" Performed by Michele McGovern


► Get "Falling Leaves" on my album 


Michele McGovern's Falling Leaves video is a wonderful culmination of Autumn in all her glory. While a ballerina dances gracefully, a calm angelic flute resonates among the colorful forest. Yellow, orange and red radiate throughout this picturesque setting while an inspiring sound uplifts your spirit. Falling leaves will transform you to the feeling of a cool, crisp breeze brushing against your skin. Original score by Finnish Film Composer Tiko Lasola. Arranged and performed by Flutist Michele McGovern, Chicago Symphony Cellist Gary Stucka and Pianist Tiko Lasola.

Album - Falling Leaves, Centaur Records



Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Επιστημονικό και Περιβαλλοντικό τριήμερο στο Μητροπολιτικό Πάρκο Α. Τρίτσης

9 - 11 Ιουνίου: Επιστημονικό & περιβαλλοντικό τριήμερο 
στο Μητροπολιτικό Πάρκο Α. Τρίτσης. Οι ΦΙΛΟΙ 
της ΦΥΣΗΣ παρουσιάζουν την ΚΙΒΩΤΟ.


Echoes (1 hour version) - Pink Floyd


An one hour (and 8 minutes) version of Echoes by Pink Floyd, enjoy.

Wallpapers:


Έκθεση με θέμα το Λιμάνι στον φάρο Μυτιλήνης από τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Φέτος η θεματική της έκθεσης είναι το λιμάνι και ο ρόλος του ως τόπος συγκέντρωσης ανθρώπων, εμπειριών, πολιτισμών και υποκειμενικών «φορτίων» για τον καθένα και την καθεμιά από μας. Την  αναγκαιότητα της ύπαρξης του λιμένα, την ιστορική και στρατηγική του σημασία, αλλά κυρίως  την συμβολή του σε όλες τις πτυχές της καθημερινότητας, εντόπισαν οι φοιτητές και φοιτήτριες του ΤΠΤΕ, και με αυτό στο νου, δημιουργούν μια έκθεση για να δώσουν μορφή σε όλες τις συμβολικές ταυτότητες του λιμανιού.
Περισσότερα: http://www.lesvosnews.gr

«Uncharted», αναζητώντας το αχαρτογράφητο

Το T.A.F./The Art Foundation φιλοξενεί την ομαδική έκθεση «Uncharted», από τις 9 ως τις 25 Ιουνίου. Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του θεματικού προγράμματος του Athens Photo Festival 2017 με τίτλο ‘STILL SEARCHING’. Παράλληλα, στα δωμάτια του T.A.F / The Art Foundation παρουσιάζεται η η έκθεση «New Found Self».

«Take me there: Greece»: Η σύγχρονη Ελλάδα σε ένα δημοφιλές μουσείο των ΗΠΑ

Έκθεση στο The Children’s Museum of Indianapolis
Tο μουσείο, ανά τετραετία φιλοξενεί εκθέσεις ξένων χωρών και προτίθεται, από το 2019, να φιλοξενήσει έκθεση για τη σύγχρονη Ελλάδα και να προβάλλει για διάστημα περίπου 4 ετών τη χώρα μας με το κεντρικό σύνθημα «Take me there: Greece».
Περισσότερα: http://www.news.gr

Η Τήνος διεκδικεί το βραβείο «Ευρωπαϊκοί Προορισμοί Αριστείας»

Το βραβείο «Ευρωπαϊκοί Προορισμοί Αριστείας» διεκδικεί η Τήνος, με πρόταση που υπέβαλε στον ΕΟΤ, όπως ανακοινώθηκε από τον Δήμο. Ο τίτλος της υποψηφιότητας «Τήνος το χειροποίητο νησί» όπως την αποκάλεσε ο Κορνήλιος Καστοριάδης, συμπυκνώνει όσα το νησί συγκεντρώνει ως ισχυρά στοιχεία για τη διεκδίκηση του βραβείου, δήλωσε η αντιδήμαρχος, Αναστασία Δεληγιάννη.
Περισσότερα: http://www.news.gr

[TIMELAPSE] India within - Mumbai & Bangalore


On Youtube youtu.be/Q_PExWXtlDc
Shot in Mumbai and Bangalore, India in March 2014.
GEAR
Canon 5D Mark III
Canon 24-105L
Merlin 2-axis head

MUSIC
Dhanush - Why This Kolaveri Di

BBC: Η ελληνική λέξη που δε μεταφράζεται

Είναι μια λέξη που διαχρονικά θα λέγαμε ότι χαρακτηρίζει την Ελλάδα. Και είναι μια λέξη που χρησιμοποιούμαι συχνά. Ωστόσο, εάν προσπαθήσουμε να την μεταφράσουμε σε άλλη γλώσσα, είναι αλήθεια ότι θα δυσκολευτούμε.
Η λέξη που αναφερόμαστε είναι το «φιλότιμο» και το BBC, στο αφιέρωμά του με τίτλο «The Greek word that cant ’t be translated», μας μιλά για την αρετή που κρύβει εννοιολογικά η λέξη αυτή.
Στην προσπάθειά του να την εξηγήσει στο βρετανικό αναγνωστικό κοινό, ο αρθρογράφος την περιγράφει ως την «αγάπη για την τιμή». παραδέχεται ωστόσο ότι η μετάφραση είναι ανεπαρκής να περιγράψει το πραγματικό νόημα της λέξης. Και αυτό γιατί μέσα σε μόνο τέσσερις συλλαβές, συμπυκνώνει τόσες αρετές, που απλά είναι αδύνατο να μεταφραστεί.
Περισσότερα: http://life-events.gr

Μονή Λατόμου στη Θεσσαλονίκη και το σπάνιο ψηφιδωτό με τον έφηβο Ιησού

Στη Θεσσαλονίκη μπορεί κανείς να αναζητήσει και να ανακαλύψει ψηφίδες της ιστορίας που συνθέτουν τη μοναδική ιστορία της ιστορικής πόλης που χιλιάδες χρόνια αποτελεί κοιτίδα του ελληνισμού και του πολιτισμού.
Στη σημερινή Ανω Πόλη και στο τέρμα της οδού Αγίας Σοφίας βρίσκεται ένα από τα σημαντικότερα βυζαντινά μνημεία, η Μονή Λατόμου (ή Οσίου Δαυίδ όπως τη γνωρίζουν κάποιοι) που σύμφωνα με την παράδοση κατασκευάστηκε τον 5ο αιώνα μ.Χ.
Η προσωνυμία «Λατόμου» οφείλεται ίσως στην ύπαρξη λατομείων πέτρας στην περιοχή, ενώ μέσα στον προηγούμενο αιώνα ο σημερινός Ναός αφιερώθηκε στον Οσιο Δαυίδ που ασκήτεψε στο σημείο.
Η Μονή έχει αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερη φήμη εξαιτίας ενός μοναδικού στα παγκόσμια χρονικά ψηφιδωτού, του έφηβου Ιησού Χριστού, ως όραμα του προφήτη Ιεζεκιήλ και γύρω του υπάρχουν οι τέσσερις Ευαγγελιστές.
Περισσότερα: http://www.vimaorthodoxias.gr

Elisabeth Wentland - Kuhlau fantasy for flute solo op. 38 D major

Please watch in HD!

This is the first video of a three part series I play in T.R.O. Berlin. The former electrical transformer factory »Oberspree« was once part of the biggest industrial area in Europe and is located in Berlin- Schöneweide directly at the »Spree« river. It was a very special experience for me to play in this impressive environment and to produce this video trilogy in collaboration with the student agency ›sehen und ernten‹.

First sequence: »Adagio« from the fantasy in D major for solo flute, op. 38 nr. 1

The second sequence ( C. Debussy - Syrinx): https://www.youtube.com/watch?v=zAHFt...

Download or watch the High-Quality-Version on vimeo: https://vimeo.com/91989477

Credits:

Concept / Direction - Arik Hohmeyer & Tim de Gruisbourne
Camera - Anthony Molina - http://anthonymolina.de/
Camera Assistant - Yannick Zehner
Lighting - Chris Noltekuhlmann - http://cnphotography.de/
Hair / Make Up - Sandra Garcia Dominguez - http://www.wishofchange.com/
Cut / DI - Tim de Gruisbourne
Grip - Felix Kapolka
BTS Shooter / Set Assistant - Maximilian Power

Sound - Andrej Kocan & Yoel Culiner - http://www.ostroffsound.com/

Produced by ›sehen und ernten‹ - http://sehenundernten.org


Drone above Lefkada and its beautiful beaches

Filmed by Ioannis Papastavros and Dimosthenis Paterousis


The locations are listed below:

00:05 Pefkoulia
0:43 Kathisma
1:17 Porto Katsiki
2:05 Agios Nikitas
2:33 Agios Ioannis
3:25 Gyra

Έκθεση: Τόρω του Κώστα Παπασταματίου

Ο ταύρος, ο ταυρομάχος, η αίσθηση, η ζωγραφική…
Από τη Δευτέρα 5 έως και τις 18 Ιουνίου 2017 η «Ζώγια», στην οδό Αλ. Σβώλου 54, φιλοξενεί την έκθεση του Κώστα Παπασταματίου με τον τίτλο ΤΟΡΩ, η οποία γεμίζει τους τοίχους με εντυπωσιακά χρώματα και με τη δυνατή, όσο και εύθραυστη, εικόνα του ταύρου, με όλες τις συνδηλώσεις που αυτό μπορεί να έχει…

Ψυχικό τραύμα και εικαστικές τέχνες: μια παρουσίαση της έρευνας του Δρ. Παύλου Βασιλειάδη στην Casa Bianca

Η Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης φιλοξενεί την Τρίτη 13 Ιουνίου και ώρα 19:00 – 21:00  στην Casa Bianca τον Δρ. Παύλο Βασιλειάδη σε μια παρουσίαση της έρευνάς του με θέμα Ψυχικό τραύμα και εικαστικές τέχνες. Από τον Caravaggio στην Louise Bourgeois, πολλοί διαφορετικοί καλλιτέχνες σε διαφορετικούς τόπους και εποχές. Ο Δρ. Παύλος Βασιλειάδης διερεύνησε το καλλιτεχνικό τους έργο διεισδύοντας στον ψυχικά διαταραγμένο κόσμο τους και στα τραυματικά βιώματα που έμελε να καθοδηγήσουν και να χαρακτηρίσουν την εικαστική τους διαδρομή.
Περισσότερα: http://www.cityportal.gr

«Κατακλυσμός» στο Σινέ Μύλος

Το Αφιέρωμα στον Ισραηλινό Κινηματογράφο που διοργάνωσαν η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων με την Ισραηλιτική Κοινότητα Λάρισας και την υποστήριξη της Πρεσβείας του Ισραήλ και της Κινηματογραφικής Λέσχης Λάρισας, στον θερινό κινηματογράφο Σινέ Μύλος στο Μύλο του Παππά, ολοκληρώνεται με την προβολή της δραματικής ταινίας του 2011, «Κατακλυσμός», σε σκηνοθεσία Guy Nativ, την Παρασκευή 9 Ιουνίου στις 21:30, με ελεύθερη είσοδο. 
Πρωταγωνιστούν: Ronit Elkabetz, Michael Moshonov, Tzahi Grad, Yoav Rotman.


Παγκόσμια πρωτιά για το Melenos Lindos Exclusive Suites

Την περασμένη Τρίτη στη Ρόδο, το ξενοδοχείο Melenos Lindos Exclusive Suites έγινε το πρώτο στον κόσμο που πιστοποιήθηκε κατά GSTC για την αειφόρο λειτουργία του. Η επιθεώρηση έλαβε χώρα στα τέλη Απριλίου του 2017 και περιελάμβανε έλεγχο της λειτουργίας του εν λόγω ξενοδοχείου σύμφωνα με τα κριτήρια αειφορίας στον τουρισμό όπως αυτά έχουν οριστεί από το παγκόσμιο συμβούλιο αειφορίας στον τουρισμό (Global Sustainability Tourism Council).
Περισσότερα: http://www.rodiaki.gr

Moroccan Homo Sapiens Fossils Rewrite Human Origins Story

An international group of scientists has dated Homo sapiens fossils recently found at the Jebel Irhoud site located between Marrakech and Morocco’s Atlantic coast to 300,000 years ago.

Lost ecosystem found buried in mud of southern California coastal waters

Paleontologists investigating the sea bed off the coast of southern California have discovered a lost ecosystem that for thousands of years had nurtured communities of scallops and shelled marine organisms called brachiopods.

"Sunrise" in the Rocky Mountains, performed by Michele McGovern



"Sunrise" was filmed at the beautiful Rocky Mountains is Estes Park, Colorado. 
An original song written by Finnish film composer Tiko Lasola for Michele McGovern.

Ο Βασίλης Καρακατσάνης μας «αποκαλύπτει» τη σχέση του με τη Σκύρο


Το δημαρχείο της Σκύρου μετατρέπεται για δυο μήνες, σε εκθεσιακό χώρο με τα έργα ενός σύγχρονου Έλληνα καλλιτέχνη, του Βασίλη Καρακατσάνη, στη προσπάθεια να αλλάξει η «απρόσωπη» όψη του δημόσιου κτιρίου όταν οι τοίχοι του κοσμούνται από έργα τέχνης, διαμορφώνοντας αξίες σε όλους, κινητοποιώντας την επιθυμία για έρευνα, αποδοχή ή απόρριψη, δημιουργία και προβληματισμό. 


Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

Elisabeth Wentland - »Syrinx« for flute solo, Claude Debussy

Please watch in HD!

This is the second video of a three part series I play in T.R.O. Berlin, a former electrical transformer factory, once part of the biggest industrial area in Europe. Watch the first sequence here: https://youtu.be/be1jJCH32OU

Second sequence: »Syrinx« for flute solo, Claude Debussy

Credits:

Concept / Direction - Arik Hohmeyer & Tim de Gruisbourne
Camera - Anthony Molina - http://anthonymolina.de/
Camera Assistant - Yannick Zehner
Lighting - Chris Noltekuhlmann - http://cnphotography.de/
Hair / Make Up - Sandra Garcia Dominguez - http://www.wishofchange.com/
Cut / DI - Tim de Gruisbourne
Grip - Felix Kapolka
BTS Shooter / Set Assistant - Maximilian Power

Sound - Andrej Kocan & Yoel Culiner 

Produced by 
adlerschmidt kommunikationsdesign - http://adlerschmidt.de
›sehen und ernten‹ - http://sehenundernten.org


Φεστιβάλ Μαγειρικής στην Αθήνα για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων

Ανακαλύψτε την καλύτερη Συριακή, Ιρανική, Σομαλική, Κουρδική και Αφγανική 
κουζίνα στην Αθήνα: Από την Κυριακή 18 - 22 Ιουνίου, 
Φεστιβάλ Μαγειρικής Προσφύγων.

Χάρη στην οικουμενική δύναμη που έχει το φαγητό, το φεστιβάλ μας βοηθάει να αλλάξουμε τις αντιλήψεις μας για τους πρόσφυγες, απολαμβάνοντας παράλληλα γευστικά πιάτα!


Η ιδέα είναι απλή: κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, εστιατόρια εντάσσουν στο μενού τους καινούρια γευστικά πιάτα, εμπνευσμένα από δύο σεφ. Το Φεστιβάλ Μαγειρικής Προσφύγων αναδεικνύει τα μαγειρικά ταλέντα των προσφύγων μέσα από υψηλής ποιότητας πιάτα, φτιαγμένα με ποιοτικές πρώτες ύλες έχοντας ως στόχο να προσφέρουν μια ξεχωριστή γευστική εμπειρία σε όσους τα δοκιμάσουν!