όπου θα δούμε τη δουλειά της Ευαγγελίας Κολύρα,
του Χάρη Κούσιου και της Ιωάννας Αγγελοπούλου.
Όμορφο μανιάτικο χωριό, χτισμένο στην κορυφή υψώματος, το Οίτυλο έχει υπέροχη θέα στον όρμο του Λιμενίου (Νέου Οιτύλου). Κατέχει τη θέση του Οιτύλου ή Βοιτύλου, αρχαίας πόλης που αναφέρει ο Όμηρος. Σημαντική υπήρξε η συμβολή των κατοίκων του Οιτύλου στα Ορλοφικά και την Επανάσταση του 1821.
Στα σημαντικά θρησκευτικά μνημεία του Οιτύλου συγκαταλέγονται η εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου, στο κέντρο του χωριού, η παλαιά εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, η εκκλησία της Μεταμόρφωσης του Σωτήρα, αξιόλογης αρχιτεκτονικής, η εκκλησία των Ταξιαρχών και το εκκλησάκι της Παναγίτσας, σπηλαιώδης ναός κοντά στο Οίτυλο.
Επίνειο του Οιτύλου είναι το Καραβοστάσι, παραλιακός οικισμός με λιμανάκι για βάρκες και καΐκια. Κατά μήκος της παραλιακής ζώνης, στο μυχό του όρμου Λιμενίου, απλώνεται το Νέο Οίτυλο, γραφικός παραθεριστικός οικισμός με τουριστικά καταλύματα, ταβέρνες και ρομαντικό ηλιοβασίλεμα.
Ο Σύλλογος Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Κεντρικής Ελλάδας εκθέτει έργα ζωγραφικής και γλυπτικής από συνολικά 49 συμμετέχοντες καλλιτέχνες στη Govedarou art gallery στη Θεσσαλονίκη (Γ. Παπανδρέου 5, πρώην Ανθέων, Στάση Γεωργίου).
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν το Σάββατο 5 Μαρτίου στις 20.00. Η συγκεκριμένων διαστάσεων έκθεση 30Χ30cm με τίτλο "διάλογος με το νοητό και το παράδοξο" μετά από μια επιτυχημένη παρουσίαση στη Λαμία μεταφέρεται εμπλουτισμένη σε έναν υπέροχο χώρο όπου θα έχουν την ευκαιρία οι Θεσσαλονικείς να επισκεφτούν την έκθεση και να γνωρίσουν από κοντά το έργο των καλλιτεχνών της κεντρικής Ελλάδας.
This video is about Astana city, the capital of the Republic of Kazakhstan and the youngest capital in the world. The modern design and Asian color of urban architecture have turned Astana to city with a unique look and style. Astana is the city of Future.In 2017 an International Exposition EXPO with "Future Energy" theme will take place in Astana.
Στις 17 Μαρτίου στην αίθουσα της Image Gallery εγκαινιάζεται η πρωτότυπη έκθεση του Κώστα Βέργα με φωτογραφίες τραβηγμένες αποκλειστικά με κινητό τηλέφωνο. Οι φωτογραφίες αποτυπώνουν τοπία, το ανθρώπινο στοιχείο, δραματικές λεπτομέρειες, το συναίσθημα της στιγμής και είναι αποτέλεσμα της περιήγησής του σε όλη την Ελλάδα, την Ισπανία, την Ολλανδία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπουτάν.
Η ιστορία πάει ως εξής: Στα χέρια του ζωγράφου Νίκου Γαβαλλά φτάνουν μερικά άλμπουμ με φωτογραφίες αγνώστων, που τραβήχτηκαν ανάμεσα στο 1925 και το 1945 στην Αμερική. Οικογενειακές φωτογραφίες με παιδάκια, γονείς, παππούδες και σκυλιά, φωτογραφίες σε πολεμική ανάπαυση με χαρούμενους αεροπόρους και μαχητικά αεροσκάφη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, φωτογραφίες αποφοίτησης, φωτογραφίες δρόμου όπου δυο φίλες ποζάρουν παιχνιδιάρικα μπροστά σε διάφορα οδόσημα, φωτογραφίες σε παραλίες ή πλάι σε λαμπερά αυτοκίνητα ή μπροστά από φτωχικές φάρμες. Ο ζωγράφος γοητεύεται βαθιά από τις εικόνες.