Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

Πέντε ντοκιμαντέρ που εστιάζουν στα Ανθρώπινα Δικαιώματα

Λογοκρισία και ελευθερία του λόγου στην Κίνα, μετανάστευση και προσφυγική κρίση, καλλιτέχνες-ακτιβιστές, δικαιώματα γυναικών και παιδιών, και ομοφυλοφιλία. Ζητήματα που αποτελούν τον πυρήνα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, που λαμβάνει χώρα στο Λονδίνο, από τις 9 έως τις 18 Μαρτίου. Στη συνέχεια, το Φεστιβάλ θα «ταξιδέψει» σε άλλες έξι πόλεις, ανάμεσα στις οποίες το Ναϊρόμπι, η Νέα Υόρκη και το Τορόντο.

Το Φεστιβάλ αποτελεί έναν από τους κορυφαίους ανεξάρτητους οργανισμούς στον κόσμο, αφιερωμένο στην ανάδειξη και προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. «Οι ταινίες αφορούν στα πιο επείγοντα ζητήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η ανθρωπότητα» επισημαίνει ο Τζον Μπιάτζι, καλλιτεχνικός διευθυντής της πρωτοβουλίας.

Αξίζει να αναφερθεί το γεγονός ότι η προσωπική ματιά των σκηνοθετών, σε συνδυασμό με τον ίδιο τον αγώνα που πραγματοποιούν καθημερινά οι άνθρωποι συνθέτουν τον δυναμισμό που εκπέμπουν τα ντοκιμαντέρ.

Ακτιβιστές στην Κίνα, Σύριοι πρόσφυγες στην Ευρώπη και ένα νέο κορίτσι ράπερ στο Ιράν, είναι ανάμεσα στη θεματολογία των πέντε ταινιών, που σύμφωνα με την βρετανική Guardian, αξίζουν της προσοχής μας στο εν λόγω Φεστιβάλ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: