Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Εικαστική έκθεση στο ιστορικό Khan Asaad Basha στη Δαμασκό

Μια έκθεση τέχνης με τίτλο "χαρτί και χρώμα" -με έργα από τους μαθητές του σχολείου- που άνοιξε στο ιστορικό Khan Asaad Basha στην Παλιά Πόλη της Δαμασκού, την Κυριακή.

Η έκθεση, η οποία διοργανώνεται από το Υπουργείο Παιδείας, θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 26 Μαΐου και διαθέτει διάφορα έργα ζωγραφικής, σχέδια, γλυπτά και έργα χειροτεχνίας από τους μαθητές στα κέντρα τέχνης των σχολείων στη Δαμασκό, τα προάστια, και την επαρχία Quneitra, συμπεριλαμβανομένων των  κατασκευασμένων έργων από ανακυκλωμένα υλικά.

Παρίσταται στα εγκαίνια ο υπουργός Παιδείας Hazwan al-waz, ο οποίος δήλωσε: Oι στόχοι αυτών των εκθέσεων είναι να διαδοθεί η κουλτούρα της τέχνης και η ανάπτυξη της δημιουργικότητας των μαθητών και οι καλλιτεχνικές και αισθητικές ευαισθησίες τους.

Πρόσθεσε ότι με τη συνέχιση των σπουδών τους και συμμετέχοντας σε καλλιτεχνικές δραστηριότητες, παρά την τρομοκρατία, τα παιδιά της Συρίας στέλνουν ένα μήνυμα προς τον κόσμο λέγοντας ότι η Συρία θα παραμείνει ένας φάρος της γνώσης και της επιστήμης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: