Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

In the heart of the heart of another country: Ένα project μεταξύ Αθήνας και Βηρυτού

Το φεστιβάλ In the heart of the heart of another country 
θα γίνει στην Αθήνα από τις 3 έως τις 6 Ιουνίου 2016 στην Ταινιοθήκη 
της Ελλάδος και στο TWIXTlab, και στη Βηρυτό 
από τις 19 έως τις 25 Σεπτεμβρίου 2016 
στο Mansion και στο Dawawine.

To AIN από την ίδρυσή του εστιάζει στη σύγχρονη συριακή καλλιτεχνική σκηνή . Το Mansion είναι ένας συλλογικός πολυχώρος στο κέντρο της Βηρυττού, ο οποίος κατοικείται από καλλιτέχνες , ερευνητές και ακτιβιστές, με κοινό στόχο τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων στην πόλη. Το TWIXTlab, ένα project με βάση την Αθήνα, έχει ιδρυθεί από ανθρωπολόγους, και καλλιτέχνες. Φέρνει κοντά τη σύγχρονη τέχνη και τις ανθρωπιστικές επιστήμες, για να κατανοήσει και να παρέμβει στην καθημερινότητα σε μια περίοδο σφοδρών κοινωνικοπολιτικών εξελίξεων.

Στόχος του project είναι να ανοίξει τον διάλογο γύρω από τις πολύπλοκες διαδικασίες που συμβαίνουν στη Συρία από την επανάσταση κι έπειτα, την πολιτική και κοινωνικοοικονομική κρίση στην Ελλάδα και τον Λίβανο, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι αντιστέκονται. Επιπλέον σημαντικό παράγοντα αποτελεί η παρουσία των μετατοπισμένων ανθρώπων -μεταναστών ή προσφύγων- και οι πολιτισμικές της επιρροές στις και από τις καλλιτεχνικές και ακτιβιστικές πρακτικές σε αυτές τις τρεις χώρες.

Το πρόγραμμα αποτελείται από προβολές, κοινωνικοπολιτικές συζητήσεις, στρογγυλά τραπέζια και artist talks. Καλλιτέχνες , ακτιβιστές και ερευνητές από ή με έδρα την Ελλάδα, τον Λίβανο και τη Συρία θα μοιραστούν και θα ανταλλάξουν σκέψεις, μεθόδους και πρακτικές για να αναλύσουν, να παρέμβουν και να δημιουργήσουν νέες προοπτικές εντός των τρεχόντων κοινωνικοπολιτικών μετασχηματισμών που συμβαίνουν στις τρεις χώρες. Το πρόγραμμα ευελπιστεί να αποτελέσει το πρώτο βήμα για τη δημιουργία της βάσης για μια μακροχρόνια συνεργασία και διάδραση μεταξύ των συμμετεχόντων.


Δεν υπάρχουν σχόλια: