Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

"ΜΑΓΙΚΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ"

27 Μαρτίου 2016 - 17 Απριλίου 2016
Μουσείο Σχολικής Ζωής Και Εκπαίδευσης
Πλάκα - Ακρόπολη

Τα παιδιά εισάγονται στη μαγεία των φυσικών επιστημών και μαθαίνουν διασκεδάζοντας. 

Κυριακή, 27 Μαρτίου 12:30 Εαρινό ηλιοστάσιο 
Πώς διαμορφώνονται οι εποχές στη γη; Πώς κινείται η γη γύρω από τον ήλιο διαμορφώνοντας τα διαφορετικά κλίματα και την εναλλαγή των εποχών; Τα παιδιά αποχαιρετούν τον Μάρτιο και υποδέχονται τον Απρίλιο με πολλές γνώσεις για τις εποχές, αλλά και με την κατασκευή ενός ηλιακού ρολογιού που θα τα βοηθήσει να κατανοήσουν το πέρασμα της γης στην Άνοιξη και το Καλοκαίρι. 

Κυριακή, 3 Απριλίου 12:30 Οι φάσεις της σελήνης 
Πόσο γρήγορα κινείται η γη; Πώς περιστρέφεται η σελήνη δημιουργώντας τις διαφορετικές φάσεις της; Ένα εργαστήριο πλήρως διαμορφωμένο στα πρότυπα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της NASA, για να ανακαλύψουν τα παιδιά τις διαφορετικές φάσεις της σελήνης και να κατασκευάσουν το δικό τους σεληνιακό κύκλο. 

Κυριακή, 10 Απριλίου 12:30 Τομές λουλουδιών 
Πώς αναπτύσσονται τα λουλούδια; Με ποιο μηχανισμό αναπνέουν και τρέφονται. Πώς ζουν αφού δεν κινούνται; Ένα εργαστήριο για την άγνωστη ζωή των λουλουδιών. 

Κυριακή, 17 Απριλίου 12:30 Τα έντομα και ο κύκλος ζωής τους 
Από αυγό σε κάμπια, κουκούλι και ζουζούνι. Η άγνωστη ζωή των εντόμων στο μικροσκόπιο του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης. Ένα εργαστήριο γεμάτο έντομα περιμένει τα παιδιά λίγο πριν το Πάσχα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: