Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 28 Απριλίου 2018

Το πανέμορφο Αγκίστρι αργοσαρωνικού και οι παραλίες από ψηλά - Agistri island & beaches, drone

Ευχαριστούμε πολύ τους MyOblivion για το απίστευτο κομμάτι "Lonely", πραγματικά μας ταξιδέψατε!Our special thanks to MyOblivion band for their tremendous song "Lonely", you surely took us on a journey!
Το Αγκίστρι βρίσκεται μόλις 55 λεπτά από τον Πειραιά και αποτελεί, ίσως, την καλύτερη επιλογή για όποιον θέλει να κάνει διακοπές κοντά στη Αθήνα, συνδυάζοντάς τες με τις δουλειές του ή για αυτόν που θέλει μονοήμερη ξεκούραση μέσα στο καλοκαίρι.
Αποτελεί έναν μικρό επίγειο παράδεισο του Αργοσαρωνικού, πνιγμένο στο πράσινο, με τα πεύκα να "αγγίζουν" τα καταγάλανα νερά του και προσφέρεται για υπέροχες καλοκαιρινές διακοπές και για χαλαρά, ξεκούραστα Σαββατοκύριακα. Είναι το τρίτο νησί στην Ελλάδα σε αναλογία πρασίνου (80%).
Η γενική εικόνα που παρουσιάζει το νησί είναι εντελώς διαφορετική από αυτή που παρουσιάζουν άλλα νησιά που κατακλύζονται από μαζικό τουρισμό. Στο Αγκίστρι θα βρείτε καταπράσινα πευκοδάση, αμμουδερές παραλίες, καταγάλανα νερά, παραδοσιακό χρώμα, ησυχία, γαλήνη, αλλά και έντονη νυχτερινή ζωή για όσους το επιθυμούν.
Ίσως είναι ένας από τους τελευταίους ρομαντικούς προορισμούς στην Ελλάδα που σιγά - σιγά αποτέλεσε πόλο έλξης και χώρο έμπνευσης πολλών καλλιτεχνών.
Το νησί διαθέτει πολλά όμορφα ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα διαμερίσματα ή δωμάτια, κατάλληλα και για οικογενειακές διακοπές.
Έχει δύο φυσικά λιμάνια στα οποία προσεγγίζουν τα πλοία. Το λιμάνι της Σκάλας και το λιμάνι του Μεγαλοχωρίου.
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΓΚΙΣΤΡΙΟΥ
Το Αγκίστρι μαζί με την Αίγινα και τα γύρω νησιά αποτέλεσαν το Βασίλειο της Αίγινας του μυθικού Βασιλιά Αιακού.
Κατά τον Όμηρο και τον Πλήνιο, το Αγκίστρι είχε την ονομασία Κεκρυφάλεια, που σημαίνει "στολισμένη κεφαλή" και εμφανίζεται σαν σύμμαχος της Αίγινας στον Τρωϊκό Πόλεμο.
Η ονομασία "Αγκίστρι" αποδόθηκε στο νησί, γιατί εξ' αιτίας του φυσικού του κάλλους γοήτευε τους ταξιδιώτες, πολλούς από τους οποίους "αγκίστρωνε" και έμεναν για πάντα στο νησί.
Άλλοι ιστορικοί που αναφέρονται στο νησί, στα συγγράμματά τους, είναι ο Θουκυδίδης και ο Διόδωρος.
Το μεγαλύτερο αρχαιολογικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν η Απόνησος, η Μεγαρίτισσα και το Κοντάρι.
Σε όλη την δυτική ακτή του νησιού υπάρχουν, λίγο πιο κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, βυθισμένες αρχαιότητες, ενώ διάφορα αρχαιολογικά ευρήματα υπάρχουν στο Μεγαλοχώρι, στο Πνευματικό κέντρο. Τα ευρήματα αυτά φανερώνουν ότι το νησί πρωτοκατοικήθηκε τουλάχιστον από τον 5ο π.Χ. αιώνα.
Το νησί έχει διαπιστωθεί ότι κατοικείται από την πρωτοελλαδική μέχρι και την ελληνιστική εποχή. Αργότερα περιέρχεται στους Ρωμαίους και στους Βυζαντινούς. Με την πτώση του Βυζαντίου, μαζί με την υπόλοιπη Ελλάδα, γίνεται τμήμα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Agistri is only 55 minutes from Piraeus and at a stone's throw from the island of Aegina. 
It is a small heaven on earth situated at the Saronic Gulf, smothered in plants and trees, with pine trees "touching" its crystal blue waters. 
The island's four communities (Megalochori - Skala - Limenaria - Metochi) are ideal for wonderful summer holidays and for relaxing, calm weekends.
In Agistri you will come across verdurous pine woods, sandy beaches, crystal-clear waters, traditional colors, quietude, peacefulness and yet an intense nightlife according to the visitor's preference.
The general image with this island presents is completely different to the one presented by other islands which are overwhelmed with mass tourism. Perhaps is one of the last few romantic destinations in Greece.

Δεν υπάρχουν σχόλια: