Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Συνωστισμένοι στη Μόρια

Στη μέση άλλης μιας διελκυστίνδας των τοπικών αρχών της Λέσβου και του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής φαίνεται ότι βρίσκονται οι πρόσφυγες που έχουν εγκλωβιστεί στο νησί.
Το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας έχει γεμίσει ξανά και ο δήμος, που διαχειρίζεται τη δομή φιλοξενίας του Καρά Τεπέ με χρηματοδότηση της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, αρνείται να φιλοξενήσει άλλους, παρά το γεγονός ότι διαθέτει άδεια κοντέινερ, επικαλούμενος ότι δεν έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση για την παροχή βασικών υπηρεσιών. 
Το αποτέλεσμα είναι να δημιουργηθεί πρόβλημα στέγασης των προσφύγων και μεταναστών που φτάνουν στο νησί τις τελευταίες ημέρες. Περίπου 80 πρόσφυγες έχουν αναγκαστεί να μείνουν σε μεγάλη σκηνή χωρητικότητας εκατό ατόμων, που στήθηκε στη Μόρια για να αντιμετωπιστεί όπως όπως η επείγουσα ανάγκη, με μωρά και παιδιά να κοιμούνται στο πάτωμα. «Δεν είχαμε άλλη λύση», εξηγούν πηγές από το κέντρο της Μόριας, που σημειώνουν ότι στο Καρά Τεπέ υπάρχουν πολλές κενές θέσεις, αλλά αρνείται να τις διαθέσει ο δήμος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: