Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

Χριστούγεννα στην Καβάλα

Η πολιτιστική αυτή εκδήλωση διεξάγεται από το 1999 κάθε Δεκέμβριο και διαρκεί περίπου 1 μήνα. Οι χώροι διεξαγωγής είναι η Πλατεία Ελευθερίας (Κεντρική Πλατεία), η Σκηνή Κεντρικής Πλατείας, το Εργαστήρι του Αη Βασίλη στην Κεντρική Πλατεία, ο Δημοτικός Κιν/φος «Όσκαρ», το Πολιτιστικό Κέντρο «Πυθαγόρας», ο Δημοτικός Κήπος, η Πλατεία Καπνεργάτη, το Κλειστό Γυμναστήριο του 6ου Λυκείου, η Νέα Πτέρυγα του Αρχαιολογικού Μουσείου Καβάλας, η Συνοικία Αγίου Νικολάου, ο Πεζόδρομος Μεγάλου Αλεξάνδρου και ο  Κινηματογράφος «Απόλλων». Απευθύνεται σε κοινό όλων των ηλικιών ενώ έχει μεγάλη απήχηση με τη συμμετοχή περίπου 50.000 ατόμων. Επίσης ο συντονισμός και η εμψύχωση για τις εκδηλώσεις που απευθύνονται σε παιδιά  δίνεται από περίπου 20 εθελοντές.

Σκοπός αυτής της εκδήλωσης είναι η δωρεάν και απρόσκοπτη συμμετοχή όλων των ηλικιακών ομάδων των πολιτών σε πολιτιστικές εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια των χριστουγεννιάτικων γιορτών, ο προγραμματισμός εκδηλώσεων με τη συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων πολιτιστικών συλλόγων και φορέων της πόλης και τέλος η ανάδειξη του τοπικού καλλιτεχνικού δυναμικού, των μαθητικών και νεανικών μουσικών συγκροτημάτων της πόλης.

Οι οργανωτικοί φορείς της εκδήλωσης είναι ο Δήμος Καβάλας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας «Δημωφέλεια» ενώ οι πηγές χρηματοδότησης είναι ο Δήμος Καβάλας, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας «Δημωφέλεια» καθώς και τα  έσοδα από την ενοικίαση του χώρου και των οικίσκων που χρησιμοποιούνται για εμπορικούς σκοπούς στην πλατεία.


Δεν υπάρχουν σχόλια: