Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 24 Ιουλίου 2016

Όλη η Ελλάδα ένα σινεμά

Ιδέες για κινηματογραφικά ταξίδια με διάθεση διακοπών.

Μέχρι πριν μερικά χρόνια, το ελληνικό καλοκαίρι φάνταζε εντελώς άδειο από κινηματογραφικές διοργανώσεις. Τα μεγαλύτερα φεστιβάλ της χρονιάς ξεκινούσαν παραδοσιακά τον Σεπτέμβριο ενώ το καλοκαίρι αρκούμασταν στα θερινά και στις ταινίες της εβδομάδας.
Πάντα αναρωτιόμασταν πώς γίνεται αυτή η χώρα να μην διαθέτει καλοκαιρινά κινηματογραφικά φεστιβάλ - έστω στα νησιά μας, που κάθε χρόνο αποτελούν πόλο έλξης εκατομμυρίων τουριστών. Πόσω μάλλον που η φήμη των περίφημων θερινών κινηματογράφων μας έχει ταξιδέψει παντού. Ούτε συζήτηση βέβαια για τους μόνιμους κατοίκους των νησιών αυτών, που δεν έχουν καμία δυνατότητα να δουν έναν πιο απαιτητικό κινηματογράφο - πέραν των προφανών επιλογών.
Τα καλά νέα είναι πως τα τελευταία χρόνια, άρχισαν να ξεφυτρώνουν μερικά πολύ αξιόλογα καλοκαιρινά κινηματογραφικά φεστιβάλ - και μάλιστα σε μερικά από τα πιο όμορφα νησιά και βουνά μας. Δίπλα στην θάλασσα, μέσα στο δάσος, σε αποβάθρες, εκκλησίες, αμμουδιές, σχολεία, ακόμα και ξυλαποθήκες, θα στηθούν οθόνες προσκαλώντας τους φίλους του σινεμά σε μια πολύ διαφορετική εμπειρία. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: