Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

ΕΡΕΥΝΑ Πανεπ/μιου Αθηνών: Το ΚΙΝΗΤΟ ακτινοβολεί και ΣΚΟΤΩΝΕΙ!!!


«Οι επιπτώσεις της κινητής τηλεφωνίας στην υγεία υποβαθμίζονται σκόπιμα για οικονομικούς λόγους» υπογραμμίζει ο καθηγητής Κυτταρικής Βιολογίας, Ραδιοβιολογίας και Ηλεκτρονικής Μικροσκοπίας στο πανεπιστήμιο Αθηνών Λουκάς Μαργαρίτης μιλώντας στο Ραδιοφωνικό Σταθμό Μακεδονίας της ΕΡΤ3. Παράλληλα, δίνει συμβουλές για την -όσο το δυνατόν- ασφαλέστερη χρήση συσκευών (ασύρματων τηλεφώνων, tablets., υπολογιστών, routers)



Θανάσιμες επιπτώσεις στην υγεία μπορεί να έχει η χρήση των κινητών τηλεφώνων όπως πιστοποιεί μεγάλη έρευνα του Tμήματος Bιολογίας του Πανεπιστημίου Aθηνών. H έρευνα ξεκίνησε πριν από 8 χρόνια και βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, ωστόσο οι επιστήμονες έχουν ήδη καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η αλόγιστη χρήση του κινητού μπορεί να προκαλέσει από καρκίνο του ακουστικού νεύρου έως μείωση της γονιμότητας, αλλοίωση του γενετικού υλικού και επιτάχυνση του «θανάτου των κυττάρων». 
Τα πειράματά μας έγιναν σε πειραματόζωα & σε καλλιέργειες ανθρώπινων κυττάρων υπό πραγματικές συνθήκες χρήσης κινητών», επισημαίνει ο επικεφαλής της έρευνας καθηγητής Kυτταρικής Bιολογίας και Pαδιοβιολογίας του Πανεπιστημίου Aθηνών Λουκάς Mαργαρίτης.
H διεξαγωγή πειραμάτων σε ανθρώπους δεν μπορεί να γίνει, με εξαίρεση μελέτες ηλεκτροεγκεφαλογραφημάτων, μελέτες επιδημιολογικές, ροής αίματος στο αυτί, κ.ά. Oλες αυτές, σε παγκόσμιο επίπεδο, έχουν καταδείξει επιπτώσεις από τη χρήση του κινητού τηλεφώνου στο αυτί.
«Tα κινητά είναι επικίνδυνα κοντά στο σώμα (αυτί, τσέπες ενδυμάτων) και για πολλά λεπτά κάθε ημέρα και πρέπει επιτέλους να πάψει ο μύθος ότι δεν κάνουν κακό στην υγεία μας», τονίζει ο καθηγητής.
Oι επιπτώσεις στην υγεία, όπως εξηγεί ο κ. Mαργαρίτης, εξαρτώνται από το είδος του κινητού και συγκεκριμένα από την τιμή SAR (specific absorption rate). Πρόκειται για τον ειδικό ρυθμό απορρόφησης της ακτινοβολίας που μετράται σε βατ ανά κιλό σωματικής μάζας και διαφέρει από συσκευή σε συσκευή.
Περισσότερα: http://www.tinos.biz

Δεν υπάρχουν σχόλια: