Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018

JS. BACH: WTC, B.I: Prelude and Fugue in E flat minor No.8, BWV 853. Sviatoslav Richter.


JOHANN SEBASTIAN BACH, the BEST - https://www.youtube.com/playlist?list... & Światosław Richter u czarmuzyki: http://www.youtube.com/playlist?list=... & The Beauty of Old Cemeteries -- Gniezno. Poland: https://www.youtube.com/playlist?list.... - Johann Sebastian Bach: The Well-Tempered Clavier, Book 1: Prelude and Fugue No. 8 in E flat minor, BWV 853

- Sviatoslav Richter (...The late Russian virtuoso's 1970's interpretations of Bach's Well Tempered Clavier are among the most revered recordings of the work. The four discs of this CD set collect the entire work in one package. Richter's passionate, thoughtful treatment is an absolutely breathtaking experience and essential for any lover of great music...)..

Realizacja Ewa Chamiec.
Sound 1600 kb/s

Hauser & Lana Trotovsek - J. S. Bach: Erbarme Dich, Mein Gott (St. Matthew Passion)

Hauser and Lana Trotovsek performing Erbarme Dich, Mein Gott from St. Matthew Passion by Johann Sebastian Bach with the Zagreb Philharmonic Orchestra at the Lisinski Concert Hall in Zagreb, October 2017.
Elisabeth Fuchs, conductor
Filmed and edited by MedVid production
Sound and mixing by Morris Studio
2CELLOS

Orthodox Christmas Day in Russia

Many people celebrate Christmas Day with a festive meal 
(example of festive meal only). ©iStockphoto.com/photo4u2 
Christmas Day in Russia marks the birth of Jesus Christ in the Christian Orthodox tradition. Although banned during the Soviet times, Christmas is now regaining its popularity and religious meaning in Russia.
What Do People Do?
People in Russia celebrate Christmas Day with activities such as having a family dinner, attending a Christmas liturgy and visiting relatives and friends. There is a 40-day Lent preceding Christmas Day, when practicing Christians do not eat any meat. The Lent period ends with the first star in the night sky on January 6 – a symbol of Jesus Christ's birth. Many Orthodox Christians go to the church to attend a Christmas liturgy that evening. 
The first star also signals the start of the Christmas dinner. For many secular Russians, Christmas Day is a family holiday but it is not as important, for many families, as New Year's Day. Many people visit friends and relatives, as well as give and receive presents, on January 7. Prior to Christmas Day, there is Christmas Eve, which marks the start of an old Slavic holiday, Svyatki, in which young women used a mirror and candles to invoke the image of their future husbands. Like going to church, fortune-telling on Christmas Eve is again becoming popular in Russia. 

Μουσείο Προϊστορικής Θήρας

Το υπέροχο μουσείο Προϊστορικής Θήρας στα Φηρά 
(φωτογραφία από http://www.touristorama.com)
Το μουσείο Προϊστορικής Θήρας στα Φηρά, είναι ένα από τα σημαντικότερα της Ελλάδας. Φιλοξενεί ευρήματα που προέρχονται από τις ανασκαφές της Εν Αθήναις Αρχαιολογικής Εταιρείας στο Ακρωτήρι, από τις παλαιές ανασκαφές του Γερμανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου, από τις ανασκαφές της ΚΑ΄ Εφορείας Αρχαιοτήτων σε διάφορες θέσεις.
Μόνιμες εκθέσεις
  • Η Θήρα από τη Νεολιθική εποχή ως τη σεισμική καταστροφή. Στις προθήκες της αίθουσας Γ σκιαγραφείται η πορεία του νησιού απο τη Νεότερη Νεολιθική Περίοδο (4.500 π.Χ.) μέχρι τις αρχές της Υστεροκυκλαδικής Περιόδου (αρχές 17ου αι. π.Χ.). Περιλαμβάνεται νεολιθική κεραμική, πρωτοκυκλαδικά ειδώλια και αγγεία, πρωτοκυκλαδική κεραμική κ.α.
  • Η ανακάλυψη ενός αρχαιολογικού χώρου. Στον προθάλαμο (Α) του Μουσείου εκτίθενται εικόνες και κείμενα που αναφέρονται στην ιστορία της έρευνας της προϊστορικής Θήρας. Παρουσιάζονται οι ανασκαφές που έγιναν στο νησί στα τέλη του 19ου αιώνα, στη Θηρασιά, στο Ακρωτήρι και αλλού.
  • Η γεωλογία της Θήρας. Η μικρή έκθεση στο χώρο Β εξιστορεί τη γεωλογική πορεία της Θήρας, με την έντονη ηφαιστειακή δραστηριότητα, που φαίνεται να άρχισε περίπου πριν από 1,5 εκατομμύριο χρόνια.
(φωτογραφία από http://www.touristorama.com)

  • Η πόλη του Ακρωτηρίου στην ακμή της. 
Ενότητες της έκθεσης: 
- Ενα αστικό κέντρο
- Μια αναδυόμενη γραφειοκρατία
- Τοιχογραφίες: μια μνημειώδης τέχνη
- Κεραμική: αφθονία και πολυτέλεια
- Από τη θηραϊκή αγγειογραφία στη θηραϊκή τοιχογραφία
- Κοσμήματα: η λαμπρότητα στην εμφάνιση
- Ενα κοσμοπολίτικο λιμάνι της Εποχής του Χαλκού
Η περίοδος της ακμής του Ακρωτηρίου (17ος αι. π.Χ.) ζωντανεύει με την ανάπτυξη τομέων της ζωής και της δραστηριότητας των κατοίκων της προϊστορικής πόλης. Το Ακρωτήρι είχε ήδη εξελιχθεί σε αστικό κέντρο και τη στιγμή του ενταφιασμού του από τη λάβα είχε ήδη φθάσει στο απώγειο της ακμής του. Μέσα στα σπίτια και στους δημόσιους χώρους βρέθηκε πληθώρα αντικειμένων, έτσι όπως τα άφησαν οι ιδιοκτήτες τους: είδη οικοσκευής, χάλκινα σκεύη, εργαλεία και όπλα, αντικείμενα που μαρτυρούν την άσκηση μεταλλοτεχνίας, καλάθια. Χαρακτηριστικά αντικείμενα εκτίθενται στην αίθουσα Δ1, ενώ μοναδικά ανάμεσα στα πολυάριθμα εκθέματα της περιόδου είναι τα γύψινα εκμαγεία επίπλων.
Περισσότερα: http://www.santorini.gr

Προβολή για τα αδεσπότα ζώα της Ακροπόλης

Προβολή της ταινίας " Τα Μάυρα Διαμάντια"
με την υποστήριξη της Ισπανικής Πρεσβείας
και το Ινστιτόυτο Cervantes της Αθήνας.

Οι εισπράξεις θα βοηθήσουν τα αδέσποτα ζώα της Ακρόπολης.
Σας περιμένουμε !!

Μαύρα διαμάντια (Diamantes Negros) 

Σκηνοθέτης: Miguel Alcantud Χώρα:Ισπανία. 2013. Διάρκεια:98’


Ανδρέας Κοντέλλης: Τεκμήριο ευτυχισμένων στιγμών

Η Γκαλερί Cube της Πάτρας, εγκαινιάζει τη συνεργασία της με τον εικαστικό Ανδρέα Κοντέλλη και παρουσιάζει στην ατομική του έκθεση, «INDOORS», μια πρόσφατα ολοκληρωμένη ενότητα από ζωγραφικά έργα και σχέδια. Η έκθεση διαρκεί από τις 11 Ιανουαρίου ως τις 3 Φεβρουαρίου. 

Διδυμότειχο, το κάστρο του Πυθίου

Το κάστρο του Πυθίου ορθώνεται σε απόσταση 16 περίπου χλμ 
ΒΑ από το Διδυμότειχο, σε ένα χαμηλό γήλοφο.

Όμορφη θρακιώτικη πόλη, το Διδυμότειχο είναι χτισμένο στη συμβολή των ποταμών Έβρου και Ερυθροπόταμου. Σύμφωνα με την επικρατέστερη εκδοχή, «Διδυμότειχο» σημαίνει «διδυμάρικο κάστρο», δηλαδή τις δύο απέναντι ευρισκόμενες οχυρωμένες πόλεις: τη ρωμαϊκή Πλωτινόπολη, στο λόφο της Αγίας Πέτρας, και τη βυζαντινή πόλη, στο λόφο Καλέ.
Το κάστρο του Πυθίου, το οποίο υπήρξε ένα από τα πρώτα που έπεσαν στα χέρια των Οθωμανών Τούρκων, συνίστατο από έναν κεντρικό τριώροφο πύργο με τέσσερις χώρους σε κάθε όροφο, που χρησίμευε ως κατοικία, ένα μικρότερο πύργο με καθαρά αμυντικό χαρακτήρα, το μεταπύργιό τους με την κεντρική πύλη και τον οχυρωματικό περίβολο.

Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2018

Κάλαντα Θεοφανείων Πάτμου Δωδεκανήσων

Παραδοσιακά Κάλαντα Θεοφανείων Πάτμου (Δωδεκανήσων)
Video Edited By "Ακουσε με"

Τη σύνθεση του Video αποτελούν, κατά το πλείστον, φωτογραφίες
από τα "Ιεροσόλυμα του Αιγαίου", το ιερό νησί της Πάτμου.

Στίχοι:

Σήμερα είν' τα Φώτα κι ο Φωτισμός
κι η Χαρά μεγάλη κι ο Αγιασμός.
Σήμερα βαφτίζεται ο Χριστός
εις τον Ιορδάνη τον ποταμό.

Κάα λη μέρα-κάα λη μέρα
Καλή σου μέρα Αφέντη με την Κυρά.

Εις τον Ιορδάνη τον ποταμό
κάθεται η Κυρά μας η Παναγιά
με τα θυμιατήρια στα δάχτυλα
με τα σπαργανίδια στα γόνατα.

Κάα λη μέρα-κάα λη μέρα
Καλή σου μέρα Αφέντη με την Κυρά.

Με τα σπαργανίδια στα γόνατα
με Τον Κύριό μας στα Χέρια Της.
Και τον Άγιο Γιάννη παρακαλεί,
"Άγιε Γιάννη,Αφέντη και Βαπτιστή"

Κάα λη μέρα-κάα λη μέρα
Καλή σου μέρα Αφέντη με την Κυρά.

"Άγιε Γιάννη δύνασαι βαπτίσεις Θεού παιδί;"
Δύναμαι και θέλω και προσκυνώ
και Τον Κύριό μας παρακαλώ.

Κάα λη μέρα-κάα λη μέρα
Καλή σου μέρα Αφέντη με την Κυρά.

Ν' ανεβεί, ν' ανοίξει τους Ουρανούς
να καθαγιάσει τα ύδατα
να καταπατήσει τα είδωλα
να καταχωνιάσει τα βούρβουρα.

Κάα λη μέρα-κάα λη μέρα
Καλή σου μέρα Αφέντη με την Κυρά.

Μαρμαροκολώνα πελεκητή
για να ρίξει δρόσο
δροσιά στη γη,
να δροσιστούν οι βρύσες και τα νερά,
να λουστεί κι  ο 'φέντης με την Κυρά.

Κάα λη μέρα-κάα λη μέρα
Καλή σου μέρα Αφέντη με την Κυρά (δις).

Θεοφάνεια: Τα έθιμα σε όλη τη χώρα

Τα Θεοφάνεια είναι μεγάλη ετήσια χριστιανική εορτή της ανάμνησης της Βάπτισης του Ιησού Χριστού στον Ιορδάνη ποταμό από τον Άγιο Ιωάννη τον Βαπτιστή.
Το όνομά της προκύπτει από την φανέρωση των τριών προσώπων της Αγίας Τριάδας που συνέβη σύμφωνα με τρεις σχετικές ευαγγελικές περικοπές. Τα έθιμα ποικίλλουν στις διάφορες περιοχές της Ελλάδας. 

Κρήτη 
Η γιορτή των Φώτων γιορτάζονται και στη Δυτική Κρήτη με τον παραδοσιακό τρόπο και τον αγιασμό των υδάτων όπως και σε όλες τις περιοχές της χώρας. Ωστόσο, την ημέρα αυτή στην Αγία Μαρίνα Χανίων ο ιερέας μαζί με το σταυρό που ρίχνει στη θάλασσα απελευθερώνει στον ουρανό και δεκάδες λευκά περιστέρια.
Κάθε χρόνο την ημέρα των φώτων οι χειμερινοί κολυμβητές στα Χανιά κόβουν την πίτα της πρωτοχρονιάς και κάνουν τις καθιερωμένες τους βουτιές ενώ αμέσως μετά διασκεδάζουν με παραδοσιακό τρόπο.
Στα Σφακιά αλλά σε άλλα ορεινά χωριά της Δυτικής Κρήτης οι κτηνοτρόφοι πηγαίνουν τα κουδούνια τους δίπλα στο σταυρό του αγιασμού για να αγιαστούν. Παλαιότερα πολλές νοικοκυρές με το νερό του αγιασμού έπλεναν και τα οικιακά τους σκεύη.
Εκτός από του «βουτηχτάδες» που θα σπεύσουν ανήμερα των Θεοφανείων στα λιμάνια, στους κολπίσκους, τις λίμνες και τα φράγματα για να «πιάσουν» τον σταυρό υπάρχει και μια σειρά άλλων εθίμων που με τα χρόνια περιορίζονται σε περιοχές και χωριά τόσο του Ηρακλείου όσο και του Λασιθίου.
Παλαιοτέρα, έθιμο που διατηρείται και σήμερα σε κάποια χωριά της ενδοχώρας ήταν να γυρίζει ο παπάς σε όλο το χωριό από πόρτα σε πόρτα και με το σταυρό και τον βασιλικό να αγιάζει τα σπίτια και τους πιστούς. Τον ακολουθούσαν άτομα του εκκλησιαστικού συμβουλίου οι ψαλτάδες αλλά και κάτοικοι των χωριών.
Από κάθε σπίτι που αγίαζε του έδιναν λάδι, κρασί ελιές και ό,τι άλλο είχε παράγει ο νοικοκύρης ενώ στα περισσότερα σπίτια σταματούσε η πομπή για μια τσικουδιά και ένα κρασί 
Σήμερα, μπορεί το έθιμο με την όλη πομπή να υπάρχει σε ελάχιστα χωριά, συνεχίζεται όμως ο αγιασμός των σπιτιών απ’ τον ιερέα .
Επίσης πριν από χρόνια την παραμονή των Φώτων που ήταν νηστίσιμη ημέρα οι νοικοκυρές έψηναν τα «παλικάρια» ή τα «Φωτοκόλλυβα». Αυτά αποτελούνταν από βραστό σιτάρι που το αναμείγνυαν με καρπούς από ρόδι, σταφίδες, ζάχαρη και μυρωδικά.
Ακόμη την ημέρα αυτή τάιζαν και τα ζώα με κριθάρι, σιτάρι, κουκιά, παπούλες ενώ κάποιοι τα έσπερναν λέγοντας: «Φάτε πουλιά, αγριόπουλα, να συγχωρέστε και να ευχηθείτε στο ζευγά και στο ζευγολάτη».
Ακόμη στη νότια Κρήτη υπάρχει το έθιμο της ευλογίας των κουδουνιών. Έτσι από την παραμονή των Φώτων κτηνοτρόφοι της περιοχής φέρνουν μερικά κουδούνια από το κοπάδι τους στο μοναστήρι.
Εκεί τοποθετούνται κάτω από το σημείο που θα γίνει ο Μεγάλος Αγιασμός. Παραμένουν εκεί όλη τη νύχτα και αγιάζονται ενώ ανήμερα των Φώτων οι κτηνοτρόφοι τα παίρνουν και τα κρεμούν στα ζώα του κοπαδιού τους.

Δράμα
Είκοσι τρία χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης της Δράμας, στις βορειοανατολικές υπώρειες του Μενοίκιου όρους, απέναντι από το Φαλακρό όρος και πολύ κοντά στο φημισμένο σπηλαίο του ποταμού Αγγίτη εκτείνεται περήφανο και «λουσμένο» στη φύση ένα από τα πιο γραφικά χωριά της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας. 
Η Καλή Βρύση είναι ένας τόπος πλούσιος σε παραδόσεις, με ιστορία που χάνεται στα βάθη των αιώνων, με φιλόξενους κατοίκους αλλά κυρίως με κατοίκους που σέβονται τις παραδόσεις των προγόνων τους, τις διαφυλάττουν, τις αναβιώνουν κάθε χρόνο και το σημαντικότερο τις μεταλαμπαδεύουν στους νέους ανθρώπους.
Οι νέοι άνθρωποι είναι η κινητήρια δύναμη αυτού του χωριού. Χάρη στον δυναμισμό, τον αυθορμητισμό, την αποφασιστικότητα που τους διακρίνει, κυρίως όμως χάρη στην αγάπη τους για τον τόπο που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν, τα τελευταία χρόνια η Τοπική Κοινότητα της Καλής Βρύσης αποτελεί πόλο έλξης δεκάδων εκατοντάδων επισκεπτών από περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας -και όχι μόνο- που έρχονται το χωριό για να ζήσουν από κοντά την αναβίωσης ενός πανάρχαιου εθίμου, τα Μπαμπούγερα. Ένα έθιμο που παραμένει ακόμα ζωντανό και δίνει την ευκαιρία σε ντόπιους και επισκέπτες να διασκεδάσουν και να γλεντήσουν όλοι μαζί σαν μια μεγάλη παρέα.
Το τριήμερο 6,7 και 8 Ιανουαρίου, μικροί και μεγάλοι κάτοικοι του χωριού, στην πλειοψηφία τους άντρες, (χωρίς να αποκλείονται οι γυναίκες και τα νέα κορίτσια) θα μεταμφιεστούν, θα ξεχυθούν στους δρόμους και θα γεμίσουν το χωριό με φωνές, τραγούδια και εκκωφαντικούς ήχους από τα κουδούνια, που έχουν κρεμασμένα στη μέση τους. ...  Συνέχεια εδώ: https://www.tilegrafima.gr 

Λάρισα 
Τα «ρουγκατσάρια», είναι ένα έθιμο γνωστό που πραγματοποιείται σε πολλές περιοχές της Ελλάδας αλλά και της Θεσσαλίας την περίοδο των Θεοφανείων.
Στο νομό Λάρισας, το συναντούμε σε πολλά χωριά, ενώ φέτος τα ρουγκατσάρια θα αναβιώσουν και μέσα στη πόλη της Λάρισας, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Χορίαμβος» 
Όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο χοροδιδάσκαλος και πρόεδρος του συλλόγου, Νίκος Σαμαρίνας, πρόκειται για ένα πανάρχαιο, παγανιστικό έθιμο όπου νέοι του χωριού φορώντας γκροτέσκο φορεσιές, περιδιαβαίνουν τα σπίτια του χωριού, εύχονται «καλή χρονιά» σε όσους συναντούν στο δρόμο. Στόχος είναι να καταφέρουν να περάσουν απ’ όλα τα σπίτια του χωριού και τραγουδώντας τα κάλαντα να μαζέψουν όσα περισσότερα χρήματα μπορούν. 

Έβρος 
Ο ιερέας του χωριού επισκέπτεται και «φωτίζει» τα σπίτια την παραμονή των Θεοφανείων. Ανήμερα της γιορτής των Φώτων και μετά τη ρίψη του Σταυρού στο νερό, τα σπίτια κατακλύζει το άρωμα του θυμιάματος για να φύγουν οι Καλικάτζαροι, τα γνωστά εύθυμα και άτακτα δαιμόνια της λαϊκής μας παράδοσής.
Την ίδια μέρα μαγειρεύεται και η «Μπάμπω» (γριά), που δεν είναι τίποτε άλλο από το παχύ έντερο των γουρουνιών γεμισμένο με ψιλοκομμένο κρέας, πράσο, ρύζι και μυρωδικά, που αποτελεί το καθιερωμένο φαγητό των Φώτων στα περισσότερα χωριά του Έβρου.
Η αναβίωση των εθίμων είναι πάντα μία καλή αφορμή γιορτής, ανταλλαγής ευχών και κυρίως μία ευκαιρία συνεύρεσης και μοιράσματος. Είναι οι στιγμές που το παρελθόν ζωντανεύει στο παρόν φωτίζοντας το μέλλον. 

Φθιώτιδα 
Από τα Χριστούγεννα ως τα Φώτα δεν είναι λίγοι οι νοικοκυραίοι στη Δυτική Φθιώτιδα που κρατώντας το έθιμο βάζουν στο τζάκι αδράχτια για να τα βλέπουν οι καλικάτζαροι και να μην κατεβαίνουν από την καπνοδόχο. Οι πιστοί στις παραδόσεις, από την παραμονή των Χριστουγέννων μέχρι τα Θεοφάνεια, που φεύγουν οι καλικάτζαροι, δεν τρώνε ελιές, φασόλια και σύκα για να μην κάνουν «καλογήρους». 
Σε χωριά της δυτικής Φθιώτιδας το βράδυ της παραμονής των Φώτων μεγάλες παρέες αγοριών και μεγαλύτερων ανδρών κρατώντας μεγάλα κουδούνια στα χέρια τα οποία χτυπούσαν συνεχώς, γύριζαν από σπίτι σε σπίτι και έψαλλαν τα κάλαντα των Φώτων. Οι νοικοκυραίοι του χωριού τους φίλευαν χριστουγεννιάτικα εδέσματα, τα οποία στο τέλος της βραδιάς γεύονταν όλοι μαζί στις ταβέρνες του χωριού τραγουδώντας και χορεύοντας.
    Περισσότερα: https://www.tilegrafima.gr

Djigui | Salif Diarra Band | Playing For Change | Live Outside

Mark Twain once said, "Travel is fatal to prejudice, bigotry, and narrow-mindedness..." and with this inspiration, we invite you to take a musical trip with us to the land of Burkina Faso in West Africa. This country's name translates to "Land of honest men" and I have never been more inspired by any place in my life. Some of the world's poorest people are also among the happiest and we can all learn from this reality. This year let's all take better care of each other as a human race and let the music open our minds and our hearts. Check out this song titled, "Djigui" meaning "hope," written and performed by Salif Diarra along with Massa Dembelé, Noumassan Dembelé, and Soumana Coulibaly.
Turn it up and together we can change the world one heart and one song at a time.

Featured Musicians:
Salif Diarra: kamale ngoni
Massa Dembelé: kora
Noumassan Dembelé: balafon
Soumana Coulibaly: drums and calabash

JOIN THE MOVEMENT
Subscribe to our newsletter: http://bit.ly/1x9CAfJ
Become a Member: https://playingforchange.com/discover... GET SOCIAL

Playing For Change (PFC) is a movement created to inspire and connect the world through music, born from the shared belief that music has the power to break down boundaries and overcome distances between people. The primary focus of PFC is to record and film musicians performing in their natural environments and combine their talents and cultural power in innovative videos called Songs Around The World. Creating these videos motivated PFC to form the Playing For Change Band—a tangible, traveling representation of its mission, featuring musicians met along their journey; and establish the Playing For Change Foundation—a separate 501(c)3 nonprofit organization dedicated to building music and art schools for children around the world. Through these efforts, Playing For Change aims to create hope and inspiration for the future of our planet.
To learn more about the work of the PFC Foundation, visit http://www.playingforchange.org


Art - StreetFoodFestivalPatras 2018

- Το 1ο Art - StreetfoodFestival θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά, στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο Πάτρας, φέρνοντας σε άμεση επικοινωνία κοινό, καλλιτέχνες, εταιρείες, προϊόντα που προάγουν την κουλτούρα και τον πολιτισμό.  
- Σε αυτό το φεστιβάλ το κοινό δεν αντιμετωπίζεται ως παθητικός δέκτης, αλλά συμμετέχει ενεργά, δημιουργεί, κατανοεί - από τη συμμετοχή του - όσα του παρουσιάζονται και εκφράζει τη γνώμη του.  
Έτσι δημιουργείται μια αμφίδρομη σχέση ανάμεσα στους εκθέτες του {Art-StreetfoodFestival} και στο κοινό. 

ΣYΝΑΥΛΙΕΣ 
7 είδη μουσικής, 3 stages και 68 συγκροτήματα (παραγωγή και DJs), 8.500 άτομα την ημέρα.Οι αριθμοί λένε την αλήθεια!!! Αυτό όμως που δεν μπορούν να περιγράψουν είναι το μοναδικό live stage που θα δημιουργήσει η Mag.event’s Production στον χώρο του Παμπελοποννησιακού σταδίου της Πάτρας.Εδώ η καινοτομία έχει τον πρώτο λόγο!!! To live stage μεταμορφώνεται κάθε μέρα που θα αλλάζει το είδος μουσικής και ο καλλιτέχνης χρησιμοποιώντας τις πιο εξελιγμένες τεχνολογίες κάνοντας το κοινό να ανυπομονεί να δει όχι απλά τον επόμενο καλλιτέχνη αλλά και την μεταμόρφωση της Μουσικής σκηνής. Δεν μιλάμε άλλο λοιπόν για μια μουσική συναυλία αλλά για ένα οπτικοακουστικό ταξίδι, μια ΝΕΑ μουσική εμπειρία. 

ΧΟΡΟΣ
Περισσότερες από 30 ομάδες, σχολές και ανεξάρτητοι καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν την δουλειά τους στην ειδικά διαμορφωμένη από την Mag. Event’s Production Dance σκηνή του φεστιβάλ Art Street Food Festival Patras 2018.Οι επιλογές θα είναι πάρα πολλές και θα καλύπτουν πλήρως τις απαιτήσεις του κοινού. 
- Παράλληλα θα δημιουργηθεί μια αμφίδρομη σχέση με τους θεατές αφού σε συγκεκριμένες παραστάσεις θα μπορούν να υποδυθούν ένα ρόλο ή να χορέψουν με την καθοδήγηση εξειδικευμένων καλλιτεχνών και δασκάλων.
- Στο 4ήμερo φεστιβάλ οι επισκέπτες αναμένεται να συναντήσουν μια μεγάλη γκάμα προϊόντων και εκδηλώσεων, όπως: Εκθέσεις, Streetfood, έργων τέχνης, fashion designers, art galleries, graphic arts, φωτογραφία, χειροποίητα κοσμήματα, χειροποίητα είδη ένδυσης και υπόδησης, χειροποίητα ποδήλατα, εναλλακτικά είδη δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, είδη camping, graffiti, xtream sports, Μοντελισμό, κόμιξ, ζωγραφική, πολεμικές τέχνες, ειδικές κατασκευές, κουκλοθέατρο, κεραμική γλυπτική, σχολές χορού, κ.α. 
- Παράλληλα, θα παρουσιαστούν ακροβατικές παραστάσεις από ομάδες και σχολές για μικρούς και μεγάλους, συναυλίες από μουσικά συγκροτήματα (Ελληνικό ποπ, έντεχνo, reggae, pop, garage, jazz κ.α.) και DJ’s sets της ηλεκτρονικής μουσικής σκηνής (house, techno, progressive, trance, dub step).  
- Επίσης, δισκογραφικές εταιρίες, δισκοπωλεία, διαδικτυακοί μουσικοί σταθμοί, αντιπρώσοπoι, 3Dvj’s lighting, κ.α.
- Φαγητό/ποτό
Περισσότερα: Art - StreetFoodFestivalPatras 2018

Δημήτρης Παπαστάμος - Έκθεση ζωγραφικής

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η έκθεση διαρκεί μέχρι και το Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018, στεγάζεται στην Κεντρική Αίθουσα της Myrό Gallery, και είναι ανοικτή για το κοινό με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ Πέμπτη & Παρασκευή 17.00 – 21.00 και Σάββατο 11.00 – 15.00.γών μυστική.

Στο ξεκίνημα του ο ΝΙ έχει σίγουρα κέφια

Η Πινακοθήκη Βογιατζόγλου οργάνωσε και παρουσιάζει την έκθεση «ΝΙ όπως New Irrationalism», στην πρώτη συνάντηση της ομάδας ΝΙ με το φιλότεχνο κοινό, σε επιμέλεια Χρίστου Χριστοφή. Ο ΝΙ (New Irrationalism) εκφράζει έναν νέο τρόπο εικαστικής σκέψης, όπου παύουν να ισχύουν τα αυτονόητα. Το εικαστικό προϊόν, το έργο, είναι αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας και η ταυτότητα των δημιουργών μυστική.

Χριστίνα Φοίτου: Για τη γυναίκα, που λυπάται, που χαίρεται, που ελπίζει…

Γυναικεία υπόθεση η νέα έκθεση της Χριστίνας Φοίτου «Από σώμα σε σώμα», που παρουσιάζεται στη γκαλερί Περιτεχνών Καρτέρης. Μια έκθεση όπου η καλλιτέχνιδα ανιχνεύει το συναισθηματικό κόσμο της γυναίκας που δίνει μάχες στην κάθε στιγμή της καθημερινότητας της. Η έκθεση διαρκεί από τις 11 Ιανουαρίου ως τις 3 Φεβρουαρίου και περιλαμβάνει . έργα μεσαίων και μεγάλων διαστάσεων δουλεμένα με μεικτή τεχνική σε καμβά.
Περισσότερα: http://www.art22.gr

Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018

Tchaikovsky - Liturgy of St. John Chrysostom, Op. 41

USSR Ministry of Culture Chamber Choir - Valery Polyansky

Tracklist:
01. Lord, Have Mercy - 00:01
02. Glory Be to the Bather, and to the Son, and to the Holy Spirit - 02:59
03. O Come, Let Us Worship - 06:34
04. Alleluia - 11:13
05. Glory Be to Thee - 11:50
06. Cherubical Hymn - 15:10
07. Lord, Have Mercy - 24:06
08. The Creed - 25:23
09. The Mercy of Peace - 29:06
10. We Sing Thee - 32:45
11. It Is Meet - 36:54
12. Amen, and with Thy Spirit - 41:37
13. Our Father - 42:56
14. Praise Ye the Lord from the Heavens - 46:29
15. Blessed Be He that Cometh in the Name of the Lord - 48:53

Τα αρχαία θέατρα της Λάρισας


Το Α' Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας


Το Α' Αρχαίο Θέατρο, στη νότια πλαγιά του λόφου «Φρούριο», οικοδομήθηκε κατά τους Πρώιμους Ελληνιστικούς Χρόνους (α' μισό του 3ου αιώνα π.Χ., επί βασιλείας Αντίγονου Γονατά) κάτω από την οχυρωμένη ακρόπολη -ακολουθώντας το παράδειγμα του θεάτρου του Διονύσου της Aθήνας-, με προσανατολισμό προς νότον, προς τη λεγόμενη ελεύθερη αρχαία αγορά (στο κέντρο της σύγχρονης πόλης).


Το Β' Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας


Το Β' Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας εκτείνεται στις νοτιοδυτικές υπώρειες του χαμηλού λόφου «Πευκάκια» (σύμφωνα με τις επιγραφές, εκεί υπήρχε ιερό της Δήμητρας), στη συμβολή των οδών Eργατικής Πρωτομαγιάς και Tαγματάρχου Bελισσαρίου. 
Διαβάστε περισσότερα και δείτε εκπληκτικές φωτογραφίες: http://news.in.gr

Θεοφάνεια 2018 στη Μονή Καλλίπετρας - μια ξεχωριστή εμπειρία

Η Ιερά Μονή Παναγίας Καλλίπετρας στη Σκήτη Βεροίας τιμάται στο Γενέσιο της Θεοτόκου και η ονομασία «Καλλίπετρα» (όμορφη πέτρα) προέρχεται από τον βράχινο όγκο που την σκιάζει (στα Τουρκικά «Τζαμάλα»).


Αγρυπνία στο Ιστορικό Μοναστήρι και Παπαδιαμαντικά 
Θεοφάνεια στις όχθες του Αλιάκμονα.


Αποτελεί ένα από τα παλιά μοναστήρια, μέ παλαιότερη πληροφορία ύπαρξης προ του 1100. Το μοναστήρι γνώρισε μεγάλη άνθιση μέχρι το τέλος του 18ου αιώνα. μάλιστα στα μέσα του αριθμούσε 37 μοναχούς.

Το 1822 καταστράφηκε ολοσχερώς και κατά την καταστροφή εκείνη εκτελέσθησαν δια αποκεφαλισμού οι μοναχοί. Το 1907, στη διάρκεια του Μακεδονικού Αγώνα, επειδή η Μονή βοηθούσε την Ελληνική πλευρά, εκτελέσθηκε ο προηγούμενος της Μονής παπα-Σταύρος και ο συνοδός του, καθώς και ο Ηγούμενος Ιγνάτιος με τον συνοδό του δια διαμελισμού. Το 1941 ένας επίδοξος βοσκός έκαψε τα σημαντικής αξίας διασωθέντα κτίρια και την εκκλησία.
Σώζεται από την εποχή εκείνη μόνον το οστεοφυλάκιο με λείψανα περίπου 120 μοναχών. Η Μονή πρόσφατα ανακαινίστηκε και λειτουργεί.
Περισσότερα: https://www.ekklisiaonline.gr

Κωνσταντίνος Γιαννικούρης - Γκαλερί μορφή στη Λεμεσό

Από την 1η Δεκεμβρίου, η γκαλερί μορφή στη Λεμεσό παρουσιάζει ατομική έκθεση του Κωνσταντίνου Γιαννικούρη. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2018.
Επίσης, στον πάνω χώρο παρουσιάζεται ομαδική έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής από Κύπριους και Ελλαδίτες συνεργάτες της γκαλερί.
Περισσότερα: http://www.cyprusevents.net

Μαρία Πολυζωίδου: Το φως ενός μακρινού άστρου που έχει σβήσει από καιρό.

Τη νέα της ατομική έκθεση «Περιστατικό» παρουσιάζει η Μαρία Πολυζωίδου στη γκαλερί ΑΔ. Η έκθεση διαρκεί από τις 17 Ιανουαρίου ως τις 3 Μαρτίου. Για τη νέα δουλειά της Μαρίας Πολυζωίδη γράφει ο επιμελητής της έκθεσης – κριτικός τέχνης Ulrich Loock: «Τα ζωγραφικά έργα της Πολυζωίδου εγγράφονται στην παράδοση του ρεαλισμού. Εν τούτοις, μετατοπίζει την προσκόλληση στο αναπαραστατικό υιοθετώντας φόρμες από την παραγωγή ψηφιακών εικόνων, τις οποίες όμως αντισταθμίζει με μία αδιαπέραστη ζωγραφική απόδοση. Η τεχνική διάσταση αντικατοπτρίζεται στον χρωματικό κορεσμό του καμβά χωρίς την παραμικρή εκφραστική χειρονομία.
Περισσότερα: http://www.art22.gr

Τίτη Βασιλείου - Χαλαστάνη έκθεση ζωγραφικής "Γεωμετρικές καταγραφές"

Το "Μουσείον της Πόλεως των Αθηνών – Ίδρυμα Βούρου-Ευταξία" μας προσκαλεί στα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής της Τίτης Βασιλείου - Χαλαστάνη "Γεωμετρικές καταγραφές", την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου, ώρα 18:00, στο Μουσείον της Πόλεως των Αθηνών.

Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018

PYOTR ILYICH TCHAIKOVSKY - Hymn of the Cherubim

Performed by the USSR Ministry of Culture Chamber Choir.
w/ interiors of 'St. Basil's Cathedral' in Moscow and 'The Church 
of the Savior' in St. Petersburg, Russia.

Oι «Μεταμορφώσεις» του Σεζάν

Μια έκθεση αφιερωμένη στον Πωλ Σεζάν στην Κρατική Αίθουσα Τέχνης της Καρλσρούης επιχειρεί να φωτίσει άγνωστες πτυχές από το έργο του σημαντικού γάλλου ιμπρεσιονιστή. Μια απροσδόκητη εικόνα ανοίγει την έκθεση-αφιέρωμα στον Πωλ Σεζάν που παρουσιάζεται από τον Οκτώβριο και μέχρι τον Φεβρουάριο στην Κρατική Αίθουσα Τέχνης της Καρλσρούης. Μια άμορφη μάζα με καμπυλώσεις, πτυχώσεις και γραμμές που συναντώνται και σχηματίζουν τόξα, όλα αυτά συνθέτουν ένα σακάκι αφημένο άτσαλα πάνω σε μια καρέκλα. Πρόκειται για τον πίνακα του Σεζάν με τίτλο «Σακάκι πάνω σε καρέκλα». Δεν είναι από τα πιο χαρακτηριστικά έργα του γάλλου ιμπρεσιονιστή, ίσως όμως ακριβώς για αυτόν τον λόγο επιλέχθηκε ως εισαγωγή στην έκθεση Καρλσρούης. Στόχος της είναι άλλωστε να κομίσει μια νέα ματιά στο έργο του Πωλ Σεζάν, γι' αυτό και ονομάστηκε «Μεταμορφώσεις»

🎹 TOP 10 PIANO COVERS on YOUTUBE #1 🎹

SUBSCRIBE for more PIANO Covers and other Stunning/Unique Covers every day!

Listen to our other series of 10 Piano Covers!
🎹 TOP 10 PIANO COVERS #2: https://youtu.be/kvuMBgjADpY
🎹 TOP 10 PIANO COVERS #3: https://youtu.be/sfnZt3oxrwM
➤Download this album: http://smarturl.it/InstrumentalPopAlbum
➤Follow us on Instagram: https://www.instagram.com/hdavidsolis/
➤Support us on Patreon: https://www.patreon.com/SolisMusic
➤Subscribe to our main channel: https://goo.gl/WKhdD0
➤Follow us on Facebook: https://www.facebook.com/HDavidStudios
➤Follow us on Twitter: http://twitter.com/hdavidstudios

If you liked this video you'll LOVE these music:
➤Land of Kings - David Solis: https://youtu.be/KryPCzo7Ht4
➤Home - David Solis: https://youtu.be/W4vAqC3lVwU
➤Earth - David Solis: ttps://youtu.be/m5XAvy7xuk4