Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2017

Relaxing Jazz & Bossa Nova Music Radio - 24/7 Chill Out Piano & Guitar Music Live Stream


Please Subscribe

Cafe Music BGM channel

Κάλαντα Πρωτοχρονιάς απ’όλη την Ελλάδα

Ντοπιολαλιές, ήθη, έθιμα, εικόνες καθημερινής ζωής, παρακλήσεις για ευτυχία, χαρά, προστασία των αγαπημένων, βυζαντινές αντηχήσεις, παρομοιώσεις, παραμύθια, βασιλικά πλούτη, τοπία και ωδές στη φύση, όλα χωρούν και αναδεικνύονται από τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα του τόπου μας, που σε δεκάδες παραλλαγές, τραγουδιούνται αυτές τις μέρες.

Χριστουγεννιάτικες μελωδίες και Πρωτοχρονιάτικα Συριανά κάλαντα

Το Παραδοσιακό Εργαστήρι Σύρου «Άρωμα Παράδοσης»,
έδωσε ένα ιδιαίτερο παραδοσιακό τόνο στην Ερμούπολη.

Περισσότερα: syrostoday.gr

ΚΑΛΑΝΤΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ

(Αρχιμηνιά και Αρχιχρονιά) (1927) (1η Εκτέλεση)

Το σπάσιμο του ροδιού την Πρωτοχρονιά .. και γιατί το σπάμε

Ένα πανάρχαιο έθιμο του λαού μας για την γιορτινή μέρα της έλευσης του νέου χρόνου είναι «το σπάσιμο του ροδιού». Το έθιμο αυτό αρχικά εντοπίστηκε στην Πελοπόννησο, αν και μετά διαδόθηκε σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.
Το πρωί της Πρωτοχρονιάς, η οικογένεια πηγαίνει στην εκκλησία, ντυμένοι όλοι με τα καλά τους ρούχα για να παρακολουθήσουν τη Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου και να υποδεχτούν το νέο χρόνο, καλό κι ευλογημένο. Στην επιστροφή, ο νοικοκύρης του σπιτιού έχει στην τσέπη του ένα λειτουργημένο ρόδι, που στην Μικρά Ασία το φυλούσαν στα εικονίσματα από τις 14 Σεπτέμβρη, δηλαδή τη μέρα του Σταυρού.
Είναι αυτός που κάνει το ποδαρικό και σπάει το ρόδι. Πρέπει να χτυπήσει το κουδούνι της εξώπορτας και να του ανοίξουν. Δεν κάνει να ανοίξει ο ίδιος με το κλειδί του. Έτσι είναι ο πρώτος που μπαίνει στο σπίτι για να κάνει το ποδαρικό με το ρόδι στο χέρι.
Μπαίνοντας μέσα, με το δεξί πόδι, σπάει το ρόδι πίσω από την εξώπορτα για να πεταχτούν οι ρώγες του παντού και ταυτόχρονα λέει: «με υγεία, ευτυχία και χαρά το νέο έτος κι όσες ρώγες έχει το ρόδι, τόσες λίρες να έχει η τσέπη μας όλη τη χρονιά.»
Τα παιδιά μαζεμένα γύρω-γύρω κοιτάζουν οι ρώγες να είναι τραγανές και κατακόκκινες. Όσο γερές κι όμορφες είναι οι ρώγες, τόσο χαρούμενες κι ευλογημένες θα είναι οι μέρες που φέρνει μαζί του ο νέος χρόνος.
Άλλη ευχή που συνηθίζεται να λέγεται κατά το σπάσιμο του ροδιού είναι: «Όσο βαρύ είναι το ρόδι, τόσο βαρύ να είναι το πορτοφόλι μας, όσο γεμάτο καρπούς είναι το ρόδι, να είναι γεμάτο το σπίτι μας με καλά και όσο κόκκινο είναι το ρόδι, τόσο κόκκινη να είναι και η καρδιά μας!»
Περισσότερα: https://www.helppost.gr

Πρωτοχρονιά: Το «αμίλητο νερό» του Πηλίου

(Φωτογραφία: Eurokinissi)
Στην Μαγνησία τα έθιμα της εορταστικής περιόδου, επικεντρώνονται κυρίως στον ερχομό της Πρωτοχρονιάς και εντοπίζονται πρωτίστως στις παραδόσεις του Πηλίου, όπου τα κορίτσια του χωριού θα πάνε και θα προσφέρουν στη βρύση με τα τρεχούμενα νερά της γειτονιάς τους, διάφορα γλυκά και λογής-λογής καλούδια, σποράκια αλλά και κέρματα για να καλοπιάσουν το στοιχείο του νερού. Τα γλυκά με τα οποία τρατάριζαν τις βρύσες τους ήταν χαμαλιά πηλιορίτικα (τρίγωνα γλυκά με γέμιση καρυδιού), λουκουμάδες, γαλαγκίτες, χριστόψωμο και κουραμπιέδες.
Τα χαράματα και πριν το ξημέρωμα τα ίδια κορίτσια θα πάνε πάλι στην βρύση της γειτονιάς τους με το τρεχούμενο νερό και θα κουβαλήσουν από την ίδια βρύση το «αμίλητο νερό» με το οποίο θα ραντίσουν το σπίτι τους λέγοντας την ευχή «όπως τρέχει το νερό, να τρέχει και το βιός, στο σπιτάκι στο χωριό...»
Παραδοσιακά στα πηλιορίτικα σπίτια το εορταστικό φαγητό είναι μέχρι και σήμερα η αχνιστή κοτόσουπα και απαραιτήτως η χοιρινή τηγανιά.
Περισσότερα: http://news.in.gr

Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017

Chalo Hamara Des: Journeys with Kabir & Friends (English)

CHALO HAMARA DES: Journeys with Kabir & Friends (97 min, English Subtitles)
A film by Shabnam Virmani

A journey in search of the “des” (country) invoked in the poetry of Kabir, a 15th century Indian mystic, this film interweaves the stories of two people from two very different countries – Indian folk singer Prahlad Tipanya and North American scholar Linda Hess. Where is Kabir’s country? The answer is elusive, as we journey through song and poem into these two lives, brought together in an unlikely friendship by the cross-cultural resonance of Kabir. (Dur - 98 min, English Subtitles)


- Certificate of Merit, Best Film: Non-Fiction, Indian Documentary Producers' Association Awards, 2009

Prahlad Singh Tipanya is one of the most popular and respected folk singers of Kabir in the country. A school teacher by profession, Prahladji’s life took a deep and profound turn when he first heard the tambura – the five stringed folk instrument. That became the gateway for him into the world of Kabir, and since then he has been tirelessly sharing the power of Kabir with countless rural, urban and international audiences over the last 4 decades. His village Luniyakhedi in Madhya Pradesh has become a destination for many seekers of Kabir. Along with his son Ajay Tipanya, Prahladji organizes the vibrant Malwa Kabir Yatra every year, where many singers gather and journey along with seekers into the villages of the region in a travelling festival.   Contact Prahlad Singh Tipanya at +91-94250-84096 or his senior troupe member and violin player Devnarayan Saroliya at +91-98064-40481.

Dr. Linda Hess is one of the finest scholars and translators of Kabir into the English language, based in Stanford University. Write to her at lionda@standford.edu. 

DVDs of this film are available at http://www.amazon.in/dp/B00PJTQN4E
Watch the Hindi version of the film at https://www.youtube.com/watch?v=liSba...

This is one of a series of uploads for Ajab Shahar, an upcoming webspace featuring songs, images and conversations around Bhakti, Sufi and Baul poetry from India and thereabouts, currently under construction by the Kabir Project team. www.ajabshahar.org, www.kabirproject.org


Film Credits -
Camera & Direction: Shabnam Virmani
Script & Editing: Shabnam Virmani & Rikhav Desai
Editing Support: Aarthi Parthasarathy, Vasanth D. Kummy, Parmesh K, Rumah Rasaque
Additional Camera - T Jayashree, Rumah Rasaque, Smriti Chanchani, Kailash & Ambuj Soni
Direction & Production Support: Smriti Chanchani & Rumah Rasaque
Songs sung by: Prahlad Tipanya, Violin: Devnarayan Saroliya, Second Vocals: Ashok Tipanya, Dholak: Ajay Tipanya
Music Recordings: P. M. Satheesh & Rhzude David
Sound Mixing: Fireflys Post Sound, Mumbai
Research & Concept: Shabnam Virmani & Tara Kini
Motion Graphics: M M Pradeep
Poetry Translations: Linda Hess & Shabnam Virmani
Advisors: Linda Hess, Ashok Vajpeyi, Vidya Rao, Purushottam Aggrawal, Tara Kini
Financial Support: Ford Foundation, New Delhi
Produced by: Srishti School of Art, Design & Technology, Bangalore
Collection: Kabir Project

Year of Production: 2009

TM Krishna: Chaturdasa Ragamalika

The centrepiece of the FEA-curated THE ESSENTIAL TM KRISHNA concert was the Muthuswamy Dikshitar composed Chaturdasa Ragamalika Shri Viswanathan Bhajeham. 
Krishna was accompanied by Akkarai Subhalakshmi on violin, Manoj Siva on mridangam and Anirudh Athreya on kanjira. Tanpura support was provided by Jayant Naidu and Sarang Phagre.

Ο οδηγός ονείρου

Την προηγούμενη νύχτα είχα ονειρευτεί τον οδηγό ενός αυτοκινήτου. Είχε αράξει το αυτοκίνητο στον τοίχο του δημοτικού μεγάρου, αλλά δεν ήταν σίγουρο  ότι αυτός είχε έλθει  από ένα άλλο μέρος και ήταν αμφίβολο αν αυτός ήταν που  είχε οδηγήσει το αυτοκίνητο.
Περισσότερα: http://www.paratiritis-news.gr

ΦΙΛΙΠΠΟΙ: Η αρχαία πόλη, κάτω από την ρωμαϊκή αποικία

Η ακρόπολη των Φιλίππων στέκει αγέρωχη, ψηλά στον κωνικό λόφο, απέναντι στο χρόνο και τους αιώνες που περνούν, αγναντεύοντας από εκεί ψηλά την πεδιάδα και στο βάθος το Παγγαίο όρος. Από εδώ ξεκίνησε και ο Μακεδόνας βασιλιάς Φίλιππος Β’, να χτίζει τη νέα πόλη, που ονομάστηκε Φίλιπποι και την προίκισε με οχυρωματικά έργα, με ένα εντυπωσιακού κάλους θέατρο, με αποστραγγιστικά έργα που περιόρισαν τα έλη, προσφέροντας νέα γη προς καλλιέργεια, αλλά αλλάζοντας και το κλίμα, οπότε έτσι της έδωσες τη δυνατότητα να γίνει μια μεγάλη και σημαντική πόλη που έμελλε να γράψει χρυσές σελίδες δόξας στην ιστορία. Το όνειρό του έγινε πραγματικότητα, γιατί η πόλη αυτή πρωταγωνίστησε σε όλα τα σημαντικά γεγονότα που καθόρισαν το μέλλον του κόσμου, με τους μύθους του Παγγαίου και το χρυσάφι από τη γη του, έδωσε την πρώτη ύλη για να οικοδομηθούν τα πιο μεγάλα ανθρώπινα επιτεύγματα. Οι μύθοι του Παγγαίου πλάστηκαν για να διδάξουν  την πίστη στην αναγέννηση και στην μετά θάνατο ζωή και ο χρυσός έδωσε τη δύναμη για να ξεκινήσει να υλοποιείται το μεγάλο όνειρο, ενδεχομένως ουτοπικό, αυτό της ενοποίησης του γνωστού κόσμου, ώστε να σταματήσουν οι πολεμικές συρράξεις.

Έκθεση για τον μεγαλύτερο σαμποτέρ των Συμμάχων στον Β’ΠΠ

Θεωρείται ο μεγαλύτερος σαμποτέρ των Συμμάχων κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Τον τίμησαν απονέμοντάς του ανώτατα πολεμικά παράσημα και τιμητικές διακρίσεις Ελλάδα, Πολωνία και Αγγλία. Πόσοι, όμως, από τους νέους, που γνωρίζουν σήμερα το «Ιβανώφειο» στη Θεσσαλονίκη, γνωρίζουν και ότι το γήπεδο φέρει το όνομα του Γεωργίου Ιβάνωφ Σαϊνόβιτς, του ανθρώπου πίσω από την  κατάρριψη 600 αεροσκαφών της Λουφτβάφε, καθώς και ότι ο ίδιος υπήρξε πρωταθλητής κολύμβησης με τον Ηρακλή, κατά τη δεκαετία του 1930; 
Η έκθεση φιλοξενείται στο Πολεμικό Μουσείο της Θεσσαλονίκης από τις 14 Δεκεμβρίου 2017 και -κατόπιν ικανοποίησης σχετικού αιτήματος για παράταση, εξαιτίας του ενδιαφέροντος που εκδήλωσαν σχολεία- μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου.
Περισσότερα: http://thasospress.gr 

Τα τέσσερα κέντρα του Αρχάγγελου

Διάλεξη του Γιώργου Κυριακόπουλου και του Βασίλη Αναστόπουλου με τίτλο «Τα τέσσερα κέντρα του Αρχάγγελου: μιά νέα ματιά στην λαϊκή κεραμική της Ρόδου», θα πραγματοποιηθεί στις 17 Ιανουαρίου στη Γαλλική σχολή Αθηνών.

«Το Αμάρι στις φλόγες» ταξιδεύει για το Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Οι θηριωδίες των Γερμανών στις 22 Αυγούστου 1944 στα οκτώ χωριά του Αμαρίου και του Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου στους πρόποδες του βουνού «Κέντρος» και οι ομαδικές εκτελέσεις 164 αθώων κατοίκων σε αντίποινα της απαγωγής του Γερμανού στρατηγού Καρλ Κράιπε και της αντιστασιακής δράσης του πληθυσμού απέναντι στους κατακτητές, ήταν άγνωστες στο ευρύ κοινό, ακόμα και στην Κρήτη, και γίνονται γνωστές σήμερα μέσα από το αποκαλυπτικό ντοκουμέντο. Το φιλμ είναι διάρκειας 37 λεπτών, η έρευνα, το σενάριο και η παραγωγή είναι των Γιάννη Κανελλάκη και Μανόλη Παντινάκη, η σκηνοθεσία του Τάσου Μπιρσίμ, τα κείμενα αφηγείται ο δημοσιογράφος Στέλιος Φωκάς και τα γυρίσματα έγιναν από το τηλεοπτικό συνεργείο του Νίκου Σαράντου.
Περισσότερα: http://rethemnosnews.gr

Φίλιππος Τσιτσόπουλος: Η τέχνη χτυπιέται από έναν άνθρωπο

Ο εικαστικός-περφόρμερ, Φίλιππος Τσιτσόπουλος, θα εμφανιστεί στις 11 Ιανουαρίου στη γκαλερί «Λόλα Νικολάου» στη Θεσσαλονίκη με μία ιδιαίτερα πρωτότυπη έκθεση-περφόρμανς. Η θεματολογία της αφορά στο ψυχικό «τραύμα», όπως ερμηνεύτηκε από τον Φρόυντ, το οποίο ο δημιουργός το πραγματεύεται ως τέτοιο πάνω στο φαινόμενο της τέχνης.
Περισσότερα: http://www.art22.gr

African music (Full Documentary)

This is the story of Lagare, a street musician in Bamako, capital of Mali, whose dream is to play in Europe someday. He now has the opportunity to perform alongside one of the best musicians in the country, Loby Traoré, one of the drivers of African blues. Lagare contacts other virtuos (the interpreter Kora Touami Diabaté, singer Umu Simayogo, pianist Joe Kayat...) with which he reflects on the value of music in everyday society.
Don't forget to SUBSCRIBE here for more amazing docs!: http://goo.gl/vNINO4

Follow us on:
Síguenos también en:

Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017

Emmanuel Séjourné: Attraction (short version) performed by Christoph Sietzen

This is the title track of Christoph Sietzen’s album “Attraction”
...with works by Séjourné, Xenakis, Pärt, Thomas, Hamilton and Psathas

Get the full album here:


MORE INFO AT:


Video shot by Stefan Sietzen - http://visuality.at
Mix and Mastering: Michele Gaggia | DNS Studios - http://digitalnaturalsound.com

HAUSER - Hungarian Rhapsody

Hauser performing Hungarian Rhapsody Op. 68 by David Popper with the Zagreb Philharmonic Orchestra at his classical solo concert at the Lisinski Concert Hall in Zagreb, October 2017.
Elisabeth Fuchs, conductor

Filmed and edited by MedVid production
Sound and mixing by Morris Studio

2CELLOS

Έκθεση του Victor Bakker στην αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος

Η έκθεση εγκαινιάζεται την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018
στις 20:00 και θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου.

Ο Ολλανδός καλλιτέχνης που λατρεύει το φως της Ελλάδας και έχει επιλέξει 
να ζει εδώ, παρουσιάζει μία σειρά έργων που, με αυτοτέλεια και αυτάρκεια, 
καλούν τον επισκέπτη να τα αποκρυπτογραφήσει και να τα ερμηνεύσει. 

Περισσότερα: http://thetimes.gr

ΕΛΠΙΔΑ ΣΤΟ ΘΕΟ (Γ. Βιζυηνός)


Κι ἂν δὲ μοῦ μείνη ἐντὸς τοῦ κόσμου,
ποῦ ν’ἀκουμπήσω,νὰ σταθὦ,
ἐκεῖ ψηλὰ εἶν’ ὁ Θεός μου·
πῶς ἠμπορῶ ν’ ἀπελπιστῶ;

Εἶν’ ὁ Θεός, ποὺ μ’ ἔχει πλάσει
τὸ χέρι του τὸ σπλαχνικό.
Δὲν ἠμπορεῖ νὰ μὲ ξεχάση
καὶ νὰ μ’ ἀφήση νηστικό....

Φαιδρὰ στὰ δάση ὁλογυρίζουν
τοῦ οὐρανοῦ τὰ πετεινά,
ποτὲ δὲ σπέρνουν, δὲ θερίζουν
κι ὅμως κανένα δὲν πεινᾶ.

Μέσ’ στὰ λιβάδια ανθοὶ καὶ κρὶνοι
δὲν ἔμαθαν ὑφαντική·
κι ὅμως ὁ Πλάστης μας τὰ ντύνει
μὲ μιὰ στολὴ βασιλική.

Κι ἐμένα τώρα ἐντὸς τοῦ κόσμου,
μικρὸ παιδὶ καὶ ταπεινό,
θὰ μὲ φωτίση ὁ Πλαστουργός μου,
ποὺ κατοικεῖ στὸν οὐρανό.

Γεώργιος Βιζυηνός (1849-1896)

Tchaikovsky - Serenade for Strings, Op. 48 (Live) - Metamorphose String Orchestra

Subscribe for more classical music: http://bit.ly/YouTubeHalidonMusic 
Listen to our Tchaikovsky playlist on Spotify: http://spoti.fi/2nSb4kb 
Like us on Facebook: http://www.facebook.com/halidonmusic 

▶ BUY the album from our music store: http://bit.ly/2AsxkqU  
▶ BUY on iTunes: http://apple.co/2ztlBbH 
▶ STREAM on Spotify: http://spoti.fi/2yjdMDJ

PYOTR ILYICH TCHAIKOVSKY
Serenade for Strings in C major, Op. 48

Performed by Metamorphose String Orchestra (Minsk, Belarus)
Conducted by Pavel Lyubomudrov
(Live Recording)

I. Pezzo in forma di sonatina 
II. Valse 
III. Elegia 
IV. Finale

ABOUT THE SERENADE
Tchaikovsky's Serenade for Strings was composed in 1880 and given a private performance at the Moscow Conservatory on 3 December 1880. Its first public performance was in St Petersburg on 30 October 1881 under Eduard Napravnik. Tchaikovsky intended the first movement to be an imitation of Mozart's style, and it was based on the form of the classical sonatina, with a slow introduction. The stirring 36-bar Andante introduction is marked "sempre marcatissimo" and littered with double-stopping in the violins and violas, forming towering chordal structures. This introduction is re-stated at the end of the movement, and then reappears, transformed, in the coda of the fourth movement, tying the entire work together. On the second page of the score, Tchaikovsky wrote, "The larger number of players in the string orchestra, the more this shall be in accordance with the author's wishes."

ABOUT THE ORCHESTRA
Founded in 2015 by conductor Pavel Lyubomudrov, a graduate of the St. Petersburg State Conservatory, the Metamorphose String Orchestra is a member of the prestigious Belarusian Union of Musician. Since its inception, the Orchestra has played more than 20 concerts in Minsk, all met with great critical acclaim. With its constantly-changing repertoire, the Orchestra proves true to their name – experimentation is in their DNA. Special emphasis is put on Belarusian and Russian composers. The Orchestra’s repertoire currently includes works by Prokofiev (“Romeo and Juliet”) and Tchaikovsky (“The Nutcracker”, “Suite for Strings Op. 48”), as well as pillars of the classical repertoire such as Beethoven’s “Heroic” Symphony, Grieg’s “Holberg Suite”, Bizet’s “Carmen”, Haydn’s “Seven Words of the Savior on the Cross” and Britten’s “Symple Symphony”. In 2016, the Orchestra premiered the works of A. Litvinovsky (“Le Grand Cahier”, for the stage production of the same name) and A. Pozharitsky. Throughout its life, the Orchestra has performed with prominent musicians and collaborated with important personalities of the Belarusian artistic community, such as O. Podov (Honoured Artist of the Republic of Belarus, Concertmaster of the State Chamber and the State Academic Symphony Orchestra) and Yulia Stefanovich (Honoured Artist of the Republic of Belarus). The Orchestra has also shared stages with flautist Maria Fedotova (Mariinsky Theater, St. Petersburg), cellist Mikael Samsonov (Belarus-Germany), oboist Juan Manuel Garcia-Cano (Spain) and pianist Stanislav Soloviev, just to mention a few. In 2016, the Orchestra recorded their first album, Vivaldi’s “Four Seasons”, in the unique acoustics of the church of St. Roch. The same year, they performed at summer festival "KolerFest" (held at the Belarusian State Museum of Folk Architecture and Life), and were invited to perform at the concert of American metal band Manowar in Minsk, proving once again their versatility, creativity, and talent.

Thank you so much for watching this video by Halidon Music channel, we hope you enjoyed it! Don't forget to share it and subscribe to our channel http://bit.ly/YouTubeHalidonMusic 

All the best classical music ever on Halidon Music Youtube Channel: the very best of Mozart, Beethoven, Bach, Chopin, Tchaikovsky, Vivaldi, Schubert, Handel, Liszt, Haydn, Strauss, Verdi, Brahms, Wagner, Mahler, Rossini, Ravel, Grieg,  Ravel, Dvorák…

Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

«Οι Τόποι» του Νίκου Καζαντζάκη στην Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά

Στο πλαίσιο της επετείου των 60 ετών από το θάνατο του Νίκου Καζαντζάκη, ο Δήμος Πειραιά και η IANOS Αίθουσα Τέχνης, παρουσιάζουν την εικαστική έκθεση - αφιέρωμα στον κορυφαίο έλληνα λογοτέχνη, εστιασμένη στα τοπία της ζωής και της έμπνευσής του, με τίτλο: Νίκος Καζαντζάκης: οι Τόποι, σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Καζαντζάκη.

Έργα καλλιτεχνών με το στόμα και το πόδι

Για να παραγγείλετε τις κάρτες, το ημερολόγιο και τα άλλα μας προϊόντα, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 64.52.947 και σύντομα θα λάβετε την παραγγελία σας ταχυδρομικά ή συμπληρώστε την φόρμα παραγγελίας μας και θα επικοινωνήσουμε εμείς μαζί σας. 
Περισσότερα: http://zosp.gr/products/

Ολοκληρώνεται το Ψηφιακό Μουσείο της Ακρόπολης

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής, το έργο προβλέπει τη δημιουργία ενός πολυδιάστατου ιστοχώρου για το Μουσείο της Ακρόπολης που θα περιλαμβάνει: 
• Πληροφορίες για το Μουσείο και για την οργάνωση της επίσκεψης σε αυτό.
• Παρουσίαση της συλλογής 10.000 αντικειμένων του Μουσείου, από το Σύστημα Διαχείρισης Συλλογών.
• Διαδικτυακό «εικονικό» Μουσείο όπου ο επισκέπτης θα μπορεί να προγραμματίσει την επίσκεψή του σύμφωνα με τα ενδιαφέροντά του, να δημιουργήσει μια «προσωπική συλλογή» από αγαπημένα εκθέματα ή να αλληλοεπιδράσει με μια από τις διαδραστικές πολυμεσικές εφαρμογές που θα δημιουργηθούν για χρήση τόσο στο φυσικό χώρο του Μουσείου όσο και στο διαδίκτυο.
• Ξεχωριστό ιστοχώρο για την Παιδική Λέσχη, μέσω του οποίου τα παιδιά θα μπορούν να περιηγηθούν στο Μουσείο και να γνωρίσουν τον αρχαίο πολιτισμό παίζοντας διαδραστικά και ψυχαγωγικά παιχνίδια.
Περισσότερα: http://www.enallaktikos.gr

Minimal Piano Collection Vol. IV - VI by Jeroen van Veen

Online purchase or streaming (Spotify, iTunes, Amazon Music, Deezer, Google Play): https://brilliant-classics.lnk.to/Min... Physical purchase: http://www.brilliantclassics.com/arti... Facebook page: https://www.facebook.com/brilliantcla...

This unusual collection is dedicated to a very popular style: minimal music. Over the years this has evolved from austere, almost strict repetition with tiny ‘movements’ to a more varied and free approach to material and technique. 

This set includes works for piano solo by most of the famous ‘minimal’ composers. Starting with initiator, if you will, Cage, and followed by the first generation entirely devoting itself to this style: Riley and Glass (Steve Reich did not write anything for solo piano). The next generation is represented by John Adams and Michael Nyman (his music for the film The Piano). 

Dutch pianist Jeroen van Veen is fascinated by minimal music. He was one of the initiators and participants of the highly successful complete recordings on 11 CD’s of Simeon ten Holt’s, a Dutch ‘minimalist’, complete works for multiple piano’s. On this solo album van Veen demonstrates his affinity with minimalism with great flair. 

The repertoire included here also comprises compositions by Satie, Friedrich Nietzsche and Arvo Pärt. There are two CD’s with music by the pianist himself and several recordings of minimal pieces by other present-day French, Belgian and Dutch composers. 

00:00:00 China Gates
00:05:42 Für Alina
00:08:33 Variationen Zur Gesundung Von Arinuschka
00:13:06 In A Landscape
00:22:00 Solodevilsdance IV
00:56:58 Das ‘‘Fragment an Sich’’
01:06:44 Vexations
01:14:27 Avatâr
01:19:46 Comptine d’Un Autre Été; L’après-midi
01:22:08 Le Moulin
01:25:22 La Dispute
01:27:34 Sur Le Fil
01:32:01 La Valse D’amélie
01:34:44 Comptine d’Été No. 1
01:37:41 Comptine d’Été No. 2
01:40:23 Comptine d’Été No. 3

01:43:10 Le Vieux En Veut Encore
01:44:51 Toujours Là
01:46:05 La Pièce Vide
01:47:58 Big My Secret
01:51:51 Lost And Found
01:54:52 The Mood That Passes Through You
01:57:55 Deep Sleep Playing
02:00:03 Silver-Fingered Fling
02:03:41 The Attraction Of The Pedalling Ankle
02:10:27 The Heart Asks Pleasure First
02:13:40 Time Lapse
02:16:57 Fly Drive
02:18:02 If
02:22:25 Love
02:25:58 Digital Tragedy
02:28:57 Sheep ‘‘n Tides
02:31:37 Lost And Found
02:34:37 The Heart Asks Pleasure First

02:38:00 Minimal Préludes, Book I : Prélude Nr. 1 In C
02:43:41 Minimal Préludes, Book I : Prélude Nr. 2 In A Minor
02:47:42 Minimal Préludes, Book I : Prélude Nr. 3 In G
02:52:20 Minimal Préludes, Book I : Prélude Nr. 4 In E Minor
02:56:43 Minimal Préludes, Book I : Prélude Nr. 5 In D
03:00:08 Minimal Préludes, Book I : Prélude Nr. 6 In B Minor
03:03:56 Minimal Préludes, Book I : Prélude Nr. 7 In A
03:05:00 Minimal Préludes, Book I : Prélude Nr. 8 In F# Minor
03:07:41 Minimal Préludes, Book I : Prélude Nr. 9 In E
03:12:42 Minimal Préludes, Book I : Prélude Nr. 10 In C# Minor
03:20:01 Minimal Préludes, Book I : Prélude Nr. 11 In B
03:25:54 Minimal Préludes, Book I : Prélude Nr. 12 In G# Minor

Sarah Harvey

'Cubist Waters' - Sarah Harvey - United Kingdom
Painting - Size: 45.3 H x 66.5 W x 2 in

Sarah Harvey Born - 1981 in London.

Read more and see more amazing photos: https://www.saatchiart.com

Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017

Ajeet Kaur - Ong Namo

Ajeet Kaur is a Spirit Voyage recording artist, yogi, and teacher. Growing up in a musical and spiritual home, Kundalini Yoga has always been central in her life. Ajeet’s love of music as a form of healing and connection awoke at a young age, leading her to study traditional Indian and Irish music. Ajeet now tours the world both with her own band and with beloved chant artist Snatam Kaur. Her recordings, concerts, and workshops are an offering of her own devotion and her desire to share healing with everyone. Her first album, Sacred Waters, has reached many hearts, and her second album, At The Temple Door, featuring Todd Boston, Snatam Kaur, and Sukhmani Kaur Rayat was just released in June 2014. Ajeet has also been featured on Snatam Kaur and Gurunam Singh's albums.

Τα κάλαντα και η εξέλιξή τους από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα

Τα κάλαντα προέρχονται από τη λατινική λέξη «calenda», που σημαίνει αρχή του μήνα  και διαμορφώθηκε από το ελληνικό ρήμα «καλώ». Σήμερα, χαρακτηριστική είναι η γλώσσα στην οποία ψάλλονται, που είναι καθαρεύουσα, αποδεικνύοντας την άμεση σύνδεσή του με τους Βυζαντινούς χρόνους. Οι στίχοι από τα τραγούδια των καλάντων εξιστορούν μυθοποιημένα τα ιστορικά γεγονότα, αναφέρονται σε μια σειρά εθίμων και δοξασιών του λαού, όπως τα περί καλικατζάρων και άλλα. Οι καλαντιστές με αυτό τον τρόπο εύχονται υγεία, χαρά, καλή σοδειά, και το σπίτι να ναι στέρεο και γερό, για να στεγάζει την ευτυχία και την προκοπή των κατοικούντων.
Περισσότερα: https://artic.gr

Raag Jog - Praveen Godkhindi - Music of India

Indian classical music at its best...Raag Jog by Praveen Godkhindi.

Pandit Praveen Godkhindi  (bansuri)
Supreet Deshpande (tabla)

Filmed live at Darbar Festival 2017 on 9 November 2017 at Sadler's Wells Theatre, London.

For more information visit: pravingodkhindi.com

The Darbar Festival was born as a tribute to celebrate the life and memory of Bhai Gurmeet Singh Ji Virdee, an inspirational tabla player who taught thousands of children in the UK over a 30 year period. The Darbar Festival has since grown into an annual festival at the UK's most prestigious venues, bringing together the finest Hindustani, Carnatic, dhrupad and percussion from Indian classical genres, as well as dance. 

Darbar Arts Culture Heritage Trust is a registered charity in the UK, established to champion Indian classical arts through high quality live events, digital work and education. Our YouTube channel aims to bring you excerpts from our digital archives from live events, informative videos about Indian classical music as well as insights from artists themselves. Many of you have asked us to upload full concerts. We are committed to doing this but need to raise more funds to cover the costs of producing full length concerts.

For more information about our work see www.darbar..org. Please sign up to our newsletter for live events; subscribe to the Darbar YouTube channel for the latest digital work and please donate what you can so we can continue to ensure that global audiences  can experience one of the finest art forms in the world. (Can hyperlink to the sign up to newsletter page, YT and donate page).

A huge thanks to our current supporters and sponsors including the Arts Council England, SkyArts, Air India, ICCR, Nehru Centre and Taj Hotels (London)

All Rights Reserved ©2017 Darbar Arts Culture Heritage Trust

Το Άγιον Όρος μέσα από τη ζωγραφική

Αρσένιος Μεστσέρσκι Είσοδος μονής Αγ. Παντελεήμονος,
1900 • Λάδι σε μουσαμά, 126,9х91,8 εκ.

Σπυρίδων Βανδώρος Μονή Διονυσίου, 1932. • Σχέδιο με μολύβι και παστέλ, 48×33 εκ.

Το Άγιον Όρος αποτελεί ένα μοναδικό μέρος έμπνευσης 
καλλιτεχνών που μέσα από τα τοπία που γνωρίζουν 
δημιουργούν ξεχωριστά έργα τέχνης.

Περισσότερα: https://www.vimaorthodoxias.gr